kategorieë: KersfeesNuut & NouKos

Gebakte kaas met gekarameliseerde vye

Genoeg vir 4

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

• 30 ml (2 e) sagte bruinsuiker
• 60 ml (1/3 k) botter
• takkie tiemie
• 15 ml (1 e) Turkse Vy-en-Balsamiese-Glanssous (beskikbaar by Woolworths)
• 15 ml (1 e) brandewyn
• 5 vye (droog of vars), gehalveer
• 1 heel  camembert- of brie-kaas

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

1. Kombineer die bruinsuiker en botter saam in ’n klein kastrol en kook oor lae hitte tot dit borrel. Voeg ’n takkie tiemie by en 15 ml (1 e) van die Turkse vyesous en brandewyn. Verminder effens.
2. Voeg die gehalveerde vye by en laat stadig prut.
3. Sny die vel aan die bokant van die camembert of brie af. Sit dit in ’n oondvaste bak, wat dieselfde grootte as die kaas is. Steek gate in die kaas en gooi een of twee lepels van die vyesous oor.
4. Plaas onder die oond se roosterelement totdat dit gesmelt is.
5. Versier die kaas met die vye, sous en tiemietakkies. Sit voor saam met beskuitjies of melba-roosterbrood.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Die Velvet Swing

Genoeg vir 2

• 37,5 ml brandewyn
• 12,5 ml Antica Formule Rosso
• 5 ml bitters
• 12,5 ml droë sjerrie
• helfte vars eierwit

Kombineer al die bestandele in ’n vermenger en skud tot goed gemeng. Voeg die ys by en skyd weer. Gooi in twee glasies en garneer met gedroogde lemoenskil en ’n fynbostakkie.

KWV 20 Jaar

Proenotas
• Sitrus, heuning en vrugtekoek op die neus, gebalanseer deur goed geïntegreerde eikehout, speserye en vanielje opgevolg deur ’n blywende nasmaak.

Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

Mango-en-klapper-yskastert met pynappelgranita

Die nuwe kaaskoek! Ons Suid-Afrikaners hou mos van ’n lekker yskastert. Maar ongelukkig is dit…

1 day Gelede

Steak-en-sampioen-roerbraai

Genoeg vir 4-6 Bestanddele   Sous 60 ml (¼ k) perskeblatjang 60 ml (¼ k)…

1 day Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met musieklegende Jannie du Toit oor sy opwindende jaar wat voorlê

In die wêreld van Suid-Afrikaanse musiek is daar sterre, en dan is daar legendes. Jannie…

1 day Gelede

‘Die Byl’ groet ná ses seisoene

“Mens weet nooit, terwyl jy bloed en trane stort soos jy aan ’n produksie werk,…

1 day Gelede

Frikkadelle in tamatiesous

Genoeg vir 4-6.   Bestanddele   4 snye bruinbrood, korsies verwyder 125 ml (½ k)…

1 day Gelede

Wees positief, leef langer

Is jou beker half leeg of half vol? Maak seker jy hou daardie metaforiese beker…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.