Gebakte Italiaanse ricottakaas gereg in ‘n Napolitaanse tamatiesous

Resep deur Rediscover Dairy

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Lewer 4 porsies

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Bestanddele:

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

750 g ricottakaas

1 kop gaar babaspinasie,  (maak seker al die vloeistof is gedreineer)

1 groot (200 g) gekookte aartappel, fyngedruk

2 groot eiers

45 ml of 24 g (3 eetl) koekmeelblom

‘n knypie gemaalde neutmuskaat

34 g  (¼ kop) gerasperde parmesaankaas

sout en varsgemaalde swartpeper na smaak

750 ml (3 kop) reeds bereide Napolitaanse tamatiesous

soet basiliekruidblare en ekstra gerasperde parmesaankaas vir bediening

Metode:

1.Smeer ’n middelslag-oondbak met ’n bietjie olyfolie en voorverhit die oond tot 200°C.

2. In ‘n medium groote bak meng die ricottakaas, gekookte spinasie, fyngedrukte aartappel, eiers, koekmeel, neutmuskaat en ‘n  ¼ koppie gerasperde parmesaankaas. Geur met sout en varsgemaalde swartpeper na smaak.

3. Meng al die bestandele met ‘n vurk tot goed gemeng.

4. Gebruik ‘n roomyslepel om die ricottakaas-mengsel in balle te vorm. Skep die ricottakaasballe in die oondbak en maak seker dat dit dig teenmekaar gepak is.

5. Bedek die ricottakaasballe met die Napolitaase tamatiesous en plaas in die voorverhitte oond. Bak vir 40 minute tot goed verhit en die mengsel borrel.   

6. Haal uit die oond. Strooi van die geraperde parmesaankaas oor en garneer met soet basiliekruidblare. 

Voorstel vir bediening van die gereg:

Rasper parmesaankaas en bedien apart

Sit vars soet basiliekruidblare in ‘n bakkie voor

Bedien saam met ‘n vars gebakte broodjie en ‘n groen slaai

Lees meer: Geroosterde perske-en bokmelkkaas-slaai

Deel
Gepubliseer deur
Karlien Meiring

Onlangse plasings

10 redes waarom jy die September-uitgawe van rooi rose móét lees!

  Melinda hou aan groei    Die aktrise Melinda Viljoen het die afgelope paar…

1 day Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Jacques Bessenger oor ‘Een keer om die son’ se lesse

Jacques Bessenger is vanjaar as beste manlike byspeler in ’n TV-drama (vir Hartklop) en beste…

1 day Gelede

Waarom dit nodig is om saam met ‘n werwingsagentskap in Suid-Afrika te werk vir besigheidsgroei

In die hedendaagse vinnig veranderende sakewêreld, staan Suid-Afrikaanse maatskappye voor toenemende druk om mededingend, buigsaam…

1 day Gelede

‘Diepe waters’ se Gys en Zelda: Ou liefde roes nie

Gys “Ek wil by jou wees, maar ons moet mekaar vergewe vir die verlede. Kom…

2 days Gelede

Die beste gebraaide broodjies denkbaar!

Jy het brooddeeg vir die resep nodig, maar as dit tyd knap is, kan jy…

2 days Gelede

Gluten- en eiervrye sjokoladekoekies

Bestanddele   125 ml (½ k) sagte botter 125 ml (½ k) suiker 110 ml…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.