Gebakte Italiaanse ricottakaas gereg in ‘n Napolitaanse tamatiesous

Resep deur Rediscover Dairy

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Lewer 4 porsies

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Bestanddele:

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

750 g ricottakaas

1 kop gaar babaspinasie,  (maak seker al die vloeistof is gedreineer)

1 groot (200 g) gekookte aartappel, fyngedruk

2 groot eiers

45 ml of 24 g (3 eetl) koekmeelblom

‘n knypie gemaalde neutmuskaat

34 g  (¼ kop) gerasperde parmesaankaas

sout en varsgemaalde swartpeper na smaak

750 ml (3 kop) reeds bereide Napolitaanse tamatiesous

soet basiliekruidblare en ekstra gerasperde parmesaankaas vir bediening

Metode:

1.Smeer ’n middelslag-oondbak met ’n bietjie olyfolie en voorverhit die oond tot 200°C.

2. In ‘n medium groote bak meng die ricottakaas, gekookte spinasie, fyngedrukte aartappel, eiers, koekmeel, neutmuskaat en ‘n  ¼ koppie gerasperde parmesaankaas. Geur met sout en varsgemaalde swartpeper na smaak.

3. Meng al die bestandele met ‘n vurk tot goed gemeng.

4. Gebruik ‘n roomyslepel om die ricottakaas-mengsel in balle te vorm. Skep die ricottakaasballe in die oondbak en maak seker dat dit dig teenmekaar gepak is.

5. Bedek die ricottakaasballe met die Napolitaase tamatiesous en plaas in die voorverhitte oond. Bak vir 40 minute tot goed verhit en die mengsel borrel.   

6. Haal uit die oond. Strooi van die geraperde parmesaankaas oor en garneer met soet basiliekruidblare. 

Voorstel vir bediening van die gereg:

Rasper parmesaankaas en bedien apart

Sit vars soet basiliekruidblare in ‘n bakkie voor

Bedien saam met ‘n vars gebakte broodjie en ‘n groen slaai

Lees meer: Geroosterde perske-en bokmelkkaas-slaai

Deel
Gepubliseer deur
Karlien Meiring

Onlangse plasings

Slim maniere om minder sout te gebruik

Ons kyk hoej jy, as vernuftige tuissjef, heerlike smake met minder sout kan optower én…

20 hours Gelede

Drie goed wat jy oor ‘Suidooster’ se stormagtige April móét weet

Dit blyk ’n paar Ruiterbosch-inwoners gaan in April vir die gek gehou word danksy allerhande…

21 hours Gelede

Van Siprus se skaduwees tot Aronspoort se geheime – twee verhale vol liefde en gevaar

Wanneer gevaar met romanse gekombineer word, is ’n boek nie net ’n storie nie, maar…

2 days Gelede

Kom Clarens toe vir die kunstefees op 1 Mei!

Die fees word vanjaar van 1 tot 4 Mei gehou.    [gallery columns="2" size="medium" ids="151862,151861"]…

2 days Gelede

Bak vir Eid al-Fitr: Groot dinge gebeur as daar tradisie, samehorigheid en soet vieringe is

Die kern van hierdie tradisie is die kuns daarvan om so te bak dat eenvoudige…

2 days Gelede

Duncan Johnson oor ‘Skemergrond’ se skurk: ‘My waardes verskil hemelsbreed van Beeno s’n’

    In die wêreld van televisie en teater is die rol van die skurk…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.