Gebakte Italiaanse ricottakaas gereg in ‘n Napolitaanse tamatiesous

Resep deur Rediscover Dairy

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Lewer 4 porsies

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Bestanddele:

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

750 g ricottakaas

1 kop gaar babaspinasie,  (maak seker al die vloeistof is gedreineer)

1 groot (200 g) gekookte aartappel, fyngedruk

2 groot eiers

45 ml of 24 g (3 eetl) koekmeelblom

‘n knypie gemaalde neutmuskaat

34 g  (¼ kop) gerasperde parmesaankaas

sout en varsgemaalde swartpeper na smaak

750 ml (3 kop) reeds bereide Napolitaanse tamatiesous

soet basiliekruidblare en ekstra gerasperde parmesaankaas vir bediening

Metode:

1.Smeer ’n middelslag-oondbak met ’n bietjie olyfolie en voorverhit die oond tot 200°C.

2. In ‘n medium groote bak meng die ricottakaas, gekookte spinasie, fyngedrukte aartappel, eiers, koekmeel, neutmuskaat en ‘n  ¼ koppie gerasperde parmesaankaas. Geur met sout en varsgemaalde swartpeper na smaak.

3. Meng al die bestandele met ‘n vurk tot goed gemeng.

4. Gebruik ‘n roomyslepel om die ricottakaas-mengsel in balle te vorm. Skep die ricottakaasballe in die oondbak en maak seker dat dit dig teenmekaar gepak is.

5. Bedek die ricottakaasballe met die Napolitaase tamatiesous en plaas in die voorverhitte oond. Bak vir 40 minute tot goed verhit en die mengsel borrel.   

6. Haal uit die oond. Strooi van die geraperde parmesaankaas oor en garneer met soet basiliekruidblare. 

Voorstel vir bediening van die gereg:

Rasper parmesaankaas en bedien apart

Sit vars soet basiliekruidblare in ‘n bakkie voor

Bedien saam met ‘n vars gebakte broodjie en ‘n groen slaai

Lees meer: Geroosterde perske-en bokmelkkaas-slaai

Deel
Gepubliseer deur
Karlien Meiring

Onlangse plasings

Antoinette Louw gesels oor Suidooster se nuwe feeks: “Sy vermy haar eie seer”

Dié ongewilde karakter is die bombastiese redakteur en trendsetter, Amore Meyer, wat nou die een…

22 mins Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Net drie spanne oor ná stormagtige braai-uitdaging

In die 11de episode van Kokkedoor Vuur & Vlam, kykNET se spannende koswerklikheidsreeks, word die…

5 days Gelede

Pak jou somerlinne só weg

Die verandering van somer na herfs beteken dat somer-beddegoed deeglik gestoor moet word tot die…

5 days Gelede

Foute wat jy moet vermy wanneer jy jou slimfoon laai

Deur Jade Rhode   As jy opgemerk het dat jou foon doodgaan na 'n kort…

5 days Gelede

Was jou grimeerkwassies só

Vraag Moet ek my my grimeerkwassies was, en hoe gereeld?  - Tirsa van Staden Lees…

5 days Gelede

‘The Mommy Club’ se Ansu Viljoen: ‘Nie almal is bedoel om in jou binnekring te wees nie’

Showmax se gewilde werklikheidsreeks, The Mommy Club: Van die Hoofstad bied ’n vars, maar soms…

5 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.