800 g kersietamaties vir die sop en 100 g gekapte tamaties vir opdiening
1 rooi soetrissie, saadjies en wit vliesies verwyder, en gekap
½ komkommer, geskil en gekap (sny die ander helfte van die komkommer in blokkies en hou vir opdiening)
1 rooi-ui, geskil en gekap
1 knoffelhuisie, geskil
5 ml (1 t) sout + ekstra volgens smaak
5 ml (1 t) gemaalde swartpeper
10 ml (2 t) rooiwynasyn
45 ml (3 e) olyfolie
100 ml vodka
jong kruieblaartjies vir opdiening
Verwerk al die bestanddele behalwe die vodka in ’n voedsel-verwerker tot glad. Geur na smaak met sout en peper. Gooi in glashouertjies en seël dig.
Hou in die yskas tot jy dit vir die piekniek inpak. Gooi die vodka net voor opdiening by die sop en meng goed deur. Dien op met die ekstra gesnyde tamaties, komkommer en kruie-blaartjies.
60 ml (¼ k) Maldon-seesoutvlokkies om bo-oor te strooi
30 ml (2 e) swart sesamsade
Instructions
Meng die broodmeel en louwarmwater saam met die gis en sout in ’n groot mengbak tot ’n werkbare deeg vorm. Knie die deeg vir 10 min. Maak met ’n skoon kombuisdoek toe en laat rys vir 30 min. of tot dubbel die grootte.
Verdeel die deeg in 2 ewe groot dele. Hou die een deel vir die sterkrans. Verdeel die ander deel in 30 klein balletjies en rol dit op ’n skoon werksvlak in lang stokkies uit. Pak die stokkies op ’n bakplaat en laat vir 30 min. rys.
Verhit die oond tot 180 ˚C. Strooi die Maldon-sout en sesamsade oor die broodstokkies en bak vir 15 min. of tot goudkleurig en bros. Haal uit en laat afkoel. Sit met die gazpacho voor.
#rrWenk: Maak 1 deegresep aan en verdeel in twee dele. Met die een helfte bak jy broodstokkies wat jy by die gazpacho voorsit, en met die ander helfte maak jy die allerlekkerste sterkrans wat almal deel.