kategorieë: VegetariesKos

Gazpacho met doopstokkies

Gazpacho met doopstokkies deur Vickie de Beer. Foto: Lindie Kriek

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Gazpacho
Genoeg vir 8-10

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • 800 g kersietamaties vir die sop en 100 g gekapte tamaties vir opdiening
  • 1 rooi soetrissie, saadjies en wit vliesies verwyder, en gekap
  • ½ komkommer, geskil en gekap (sny die ander helfte van die komkommer in blokkies en hou vir  opdiening)
  • 1 rooi-ui, geskil en gekap
  • 1 knoffelhuisie, geskil
  • 5 ml (1 t) sout + ekstra volgens smaak
  • 5 ml (1 t) gemaalde swartpeper
  • 10 ml (2 t) rooiwynasyn
  • 45 ml (3 e) olyfolie
  • 100 ml vodka
  • jong kruieblaartjies vir opdiening

  1. Verwerk al die bestanddele behalwe die vodka in ’n voedsel-verwerker tot glad. Geur na smaak met sout en peper. Gooi in glashouertjies en seël dig.
  2. Hou in die yskas tot jy dit vir die piekniek inpak. Gooi die vodka net voor opdiening by die sop en meng goed deur. Dien op met die ekstra gesnyde tamaties, komkommer en kruie-blaartjies.

#rrWenk: Maak 1 deegresep aan en verdeel in twee dele. Met die een helfte bak jy broodstokkies wat jy by die gazpacho voorsit, en met die ander helfte maak jy die allerlekkerste sterkrans wat almal deel.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck

Onlangse plasings

Geroosterde pampoenskywe met tiemie-en-parmesaan-granola

Granola is deesdae nie net meer vir ontbyt bedoel nie. Hierdie krakerige kombinasie van sade…

1 day Gelede

‘The Mommy Club: Van die Hoofstad’: Ontmoet die glansryke vroue van die splinternuwe werklikheidsreeks

Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…

1 day Gelede

Appel-peer-en-karamel-tert

Genoeg vir 8       Bestanddele   Tertdeeg 375 g koekmeel  2,5 ml (½…

2 days Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Klein vissies kelder een span en laat ’n ander span juig!

In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…

2 days Gelede

Suid-Afrika skitter by Louvre Abu Dhabi

Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi    …

2 days Gelede

Hoe om brandrissie-olie te maak

Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.