kategorieë: KosMaklik en vinnig

Garnaalroerbraai

Genoeg vir 4

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Sous
• 125 ml (½ k) soet brandrissiesous
• 60 ml (¼ k) vissous
• uitgedrukte sap van 1 lemmetjie
• 1 sitroengrasstingel, gerasper

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Roerbraai
• 30 ml (2 e) olyfolie
• 15 ml (1 e) gekapte knoffel
• 15 ml (1 e) gekapte gemmer
• 5 ml (1 t) gekapte brandrissie
• 500 g garnale, skoongemaak en doppe afgetrek
• knypie sout
• 250 g fyn Franse groenboontjies
• 10 groen aspersies, in die lengte middeldeur gesny
• ½ groen kool, fyn gesny
• 1 mango, geskil en in wiggies gesny
• 30 ml (2 e) swart sesamsaad
• 60 ml (¼ k) vars gerasperde klapper
• 250 g swart rys, gekook (of gewone rys as jy dit verkies)
• hand vol vars koljanderblare

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

1 Meng die sousbestanddele in ’n bakkie. Hou eenkant.
2 Verhit die olie oor hoë hitte in ’n groot wok. Voeg die knoffel, gemmer en brandrissie by en roerbraai vir 1 min.
3 Voeg die garnale, boontjies en aspersies by en roerbraai vir 5 min. tot die garnale gaar is, (hulle sal donkerpienk wees). Geur met sout. Skuif die garnale en groente teen die kante van die wok op.
4 Roerbraai die kool vir 1 min. in die middel van die wok. Voeg die sous en mango by en roer- braai vir nog 2 min. Roer tot die sous alles bedek en die kos deurwarm is.
5 Strooi swart sesamsaad en klapper oor. Sit met vars koljanderblare en swart rys voor.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

SANBI bied gratis toegang tot botaniese tuine vir Nasionale Tuineweek!

Hooffoto: Facebook/Kirstenbosch Nasionale Botaniese Tuin     Die Suid-Afrikaanse Nasionale Biodiversiteitsinstituut (SANBI) bied hierdie Maart…

4 mins Gelede

Die romerigste, lekkerste polenta

Polenta is grof gemaalde geelmieliemeel en word veral in Italiaanse kookkuns gebruik. Dis ook wonderlike…

4 hours Gelede

Gordelroos: Wat jy moet weet

Deur Mariette Snyman    As jy of iemand na aan jou gordelroos – ook bekend…

4 hours Gelede

Wiskunde & die wrede werklikheid

Baie kinders spartel met wiskunde, en wanneer daar druk op hulle geplaas word om te…

5 hours Gelede

Oscars-trend: Skitterende neutrale

Foto's: Getty Images     Die Oscar-toekennings is die grootste aand op die Hollywood-kalender, en…

1 day Gelede

Neem jou fiksheid na die volgende vlak: 10 maniere om jou meer gemotiveerd te maak

Hier is 10 maniere om jou meer gemotiveerd te maak om te oefen:    Oefen…

4 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.