kategorieë: KosMaklik en vinnig

Garnaalroerbraai

Genoeg vir 4

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Sous
• 125 ml (½ k) soet brandrissiesous
• 60 ml (¼ k) vissous
• uitgedrukte sap van 1 lemmetjie
• 1 sitroengrasstingel, gerasper

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Roerbraai
• 30 ml (2 e) olyfolie
• 15 ml (1 e) gekapte knoffel
• 15 ml (1 e) gekapte gemmer
• 5 ml (1 t) gekapte brandrissie
• 500 g garnale, skoongemaak en doppe afgetrek
• knypie sout
• 250 g fyn Franse groenboontjies
• 10 groen aspersies, in die lengte middeldeur gesny
• ½ groen kool, fyn gesny
• 1 mango, geskil en in wiggies gesny
• 30 ml (2 e) swart sesamsaad
• 60 ml (¼ k) vars gerasperde klapper
• 250 g swart rys, gekook (of gewone rys as jy dit verkies)
• hand vol vars koljanderblare

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

1 Meng die sousbestanddele in ’n bakkie. Hou eenkant.
2 Verhit die olie oor hoë hitte in ’n groot wok. Voeg die knoffel, gemmer en brandrissie by en roerbraai vir 1 min.
3 Voeg die garnale, boontjies en aspersies by en roerbraai vir 5 min. tot die garnale gaar is, (hulle sal donkerpienk wees). Geur met sout. Skuif die garnale en groente teen die kante van die wok op.
4 Roerbraai die kool vir 1 min. in die middel van die wok. Voeg die sous en mango by en roer- braai vir nog 2 min. Roer tot die sous alles bedek en die kos deurwarm is.
5 Strooi swart sesamsaad en klapper oor. Sit met vars koljanderblare en swart rys voor.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

‘The Mommy Club’ se Johandri: “As dit soos hoërskooldrama voel, hou ek my afstand”

Showmax se gewilde werklikheidsreeks, The Mommy Club: Van die Hoofstad bied ’n vars, maar soms…

15 hours Gelede

Nuwe herfsspyskaart by Creation is meer as kos en wyn

Deur Maryke Roberts. Foto’s: Clifford Roberts     Creation het ook pas by die Eat…

16 hours Gelede

Koek met sjokolade en souterige karamel

Lewer 1 groot koek   Bestanddele   Karamel met sout 200 g suiker 60 ml…

16 hours Gelede

Vyf vrae aan Anna Davel oor Suidoosterfees se ‘Konsert van Hoop’

Die 22ste Suidoosterfees word ingelui deur ’n indrukwekkende konsert van populêre en klassieke musiek. Anna…

18 hours Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Kristen Raath oor ‘Niggies’ en ma-wees op skerm

Hooffoto: Stavros Cassapis   Sedert die eerste episode van Niggies op kykNET uitgesaai is, het…

20 hours Gelede

PAS BEKEND | Nuwe kykNET-reeks verken dramas en intriges van nuuskantoor

Adri Joubert was vir twee dekades die koel, kalm, gerusstellende gesig en stem van die…

22 hours Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.