kategorieë: Kos

Garnaalroerbraai met soetrissiesous

Genoeg vir 4

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Vir die soetrissiesous
125 ml (½ k) soetrissiesous
60 ml (¼ k) vissous
sap van 1 lemmetjie
15 ml (1 e) gekapte gemmer
15 ml (1 e) bruinsuiker en geur na smaak

Vir die mango-en-avokado-salsa

1 mango, geskil en in blokkies gesny
½ avokado, geskil en in blokkies gesny
hand vol koljanderblare, gekap + ekstra
5 ml (1 t) gekapte knoffel
5 ml (1 t) gekapte gemmer
5 ml (1 t) brandrissie
geur na smaak

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Vir die roerbraai
30 ml (2 e) olyfolie
500 g skoongemaakte garnale
500 ml (2 k) gaar noedels
swart sesamsaad om oor te strooi
lemmetjiewiggies vir die voorsitslag
vars of gedroogde klapperrepies

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

1. Meng al die bestanddele vir die soetrissiesous saam en hou eenkant.
2. Meng die Mango-salsa bestanddele saam en hou eenkant.
3. Verhit die olie oor hoë hitte in ’n wok of groot braaipan. Braai die garnale vir 3 min. tot gaar. Geur na smaak.
4. Verlaag die temperatuur, gooi die soetrissiesous oor en roer tot deurwarm.
5. Roer die koljanderblare deur, strooi sesamsaad en die ekstra koljanderblare oor en sit voor met die salsa, noedels, lemmetjiewiggies en klapper.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Van ‘slop’ tot ‘demure’: Hier’s die ses woorde wat meeding om Oxford se Woord van die Jaar

Vanjaar se kortlys, wat van dié jaar se gemoedstoestande en gesprekke opsom, is deur OUP…

2 mins Gelede

Hoe om beter met jou lewensmaat te kommunikeer

Goeie kommunikasie in ’n verhouding laat die liefde blom. Maar soms eindig verskille in ’n…

2 hours Gelede

Hoendergereg in romerige tamatiesous

Deur Rediscover Dairy   Voorbereidingstyd: 5 minute  Gaarmaaktyd: 20 minute  Bedien: 4 porsies  Porsiegrootte: 300…

2 hours Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Riaan Grobler, ’n meester van musiek en stories

Riaan Grobler, ’n geliefde radio-omroeper by Pretoria FM asook bekende skrywer en sanger, bewys weer…

3 hours Gelede

Lamskenkel-en-waterblommetjie-bredie

Bestanddele   45 ml (3 e) olie 4 klein lamskenkels, die sening afgesny 2 wortels,…

4 hours Gelede

Geweefde vanielje-en-vye-tertjies

Genoeg vir 6. Bestanddele   Jy hoef nie die filo te weef nie, jy kan…

5 hours Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.