kategorieë: Kos

Garnaalroerbraai met soetrissiesous

Genoeg vir 4

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Vir die soetrissiesous
125 ml (½ k) soetrissiesous
60 ml (¼ k) vissous
sap van 1 lemmetjie
15 ml (1 e) gekapte gemmer
15 ml (1 e) bruinsuiker en geur na smaak

Vir die mango-en-avokado-salsa

1 mango, geskil en in blokkies gesny
½ avokado, geskil en in blokkies gesny
hand vol koljanderblare, gekap + ekstra
5 ml (1 t) gekapte knoffel
5 ml (1 t) gekapte gemmer
5 ml (1 t) brandrissie
geur na smaak

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Vir die roerbraai
30 ml (2 e) olyfolie
500 g skoongemaakte garnale
500 ml (2 k) gaar noedels
swart sesamsaad om oor te strooi
lemmetjiewiggies vir die voorsitslag
vars of gedroogde klapperrepies

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

1. Meng al die bestanddele vir die soetrissiesous saam en hou eenkant.
2. Meng die Mango-salsa bestanddele saam en hou eenkant.
3. Verhit die olie oor hoë hitte in ’n wok of groot braaipan. Braai die garnale vir 3 min. tot gaar. Geur na smaak.
4. Verlaag die temperatuur, gooi die soetrissiesous oor en roer tot deurwarm.
5. Roer die koljanderblare deur, strooi sesamsaad en die ekstra koljanderblare oor en sit voor met die salsa, noedels, lemmetjiewiggies en klapper.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Wilhelm van der Walt oor sy rol in Skemergrond: ‘Ek is baie ambisieus en gedrewe soos hy’

Wilhelm van der Walt, wat die rol van Dirk Maritz in Skemergrond vertolk, het omtrent amok kom…

11 hours Gelede

Die verleidelikste sjokolade-en-amandel-vlegsel

Genoeg vir 1 vlegsel   Bestanddele   25 g vars gis of 10 g kitsgis…

12 hours Gelede

‘Op skou’: Dié nuwe werklikheidsreeks gaan jou by tye verwonderd, verstom en verbaas laat

kykNET het die vermoë om telkemale met ’n unieke dokumentêre realiteits-TV-reeks vorendag te kom wat…

14 hours Gelede

Kry jou vel gereed vir herfs

Wanneer dit kouer word, verander ons vel se behoeftes, veral ten opsigte van die vog…

16 hours Gelede

Allerlekkerste ‘sout’ Paasbolletjies

As jy eers hierdie Paasbolletjies geproe het, sal jy nooit weer gewone bolletjies koop nie.…

3 days Gelede

JY KAN konfyt kook

Ons wys jou hoe om in 3 maklike stappe rabarber, een van die lekkertes van die…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.