kategorieë: KosSomerkos

Garnaalkelkie

Genoeg vir 6.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Sous

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • 180 ml (¾ k) goeie mayonnaise
  • 30 ml (2 e) soetbrandrissiesous
  • 30 ml (2 e) tamatiesous
  • gerasperde skil en uitgedrukte sap van 1 lemmetjie
  • 2 cm vars gemmer, geskil en gerasper
  • 1 knoffelhuisie, gekneus en fyn gekap
  • sout en gemaalde swartpeper

Kelkie

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  • 1 kop botter- of ysbergslaai, in dun repies gesny
  • 1 avokado, geskil en in blokkies gesny
  • uitgedrukte sap van ’n ½ suurlemoen
  • 250-300 g gaar garnale, sonder dop
  • 1 lemmetjie in segmente gesny
  • 1 suurlemoen in dun skyfies gesny

Metode

  1. Meng al die bestanddele vir die sous en geur na smaak. Hou eenkant.
  2. Maak 6 glase halfvol met die slaaiblaarrepies. Meng die avokadoblokkies, suurlemoensap en garnale en skep op die slaaiblare.
  3. Skep ’n goeie skeppie van die sous op die garnale.
  4. Garneer met die lemmetjiesegmente en suurlemoenskyfies op stokkies. Indien daar sous oor is, kan jy dit in ’n mooi bakkie op tafel sit vir diegene wat nog sous verkies.
Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Van Siprus se skaduwees tot Aronspoort se geheime – twee verhale vol liefde en gevaar

Wanneer gevaar met romanse gekombineer word, is ’n boek nie net ’n storie nie, maar…

6 hours Gelede

Kom Clarens toe vir die kunstefees op 1 Mei!

Die fees word vanjaar van 1 tot 4 Mei gehou.    [gallery columns="2" size="medium" ids="151862,151861"]…

6 hours Gelede

Bak vir Eid al-Fitr: Groot dinge gebeur as daar tradisie, samehorigheid en soet vieringe is

Die kern van hierdie tradisie is die kuns daarvan om so te bak dat eenvoudige…

9 hours Gelede

Duncan Johnson oor ‘Skemergrond’ se skurk: ‘My waardes verskil hemelsbreed van Beeno s’n’

    In die wêreld van televisie en teater is die rol van die skurk…

11 hours Gelede

Skuinskoek

Genoeg vir 8   Bestanddele   625 ml (2½ k) koekmeel 125 ml (½ k)…

3 days Gelede

Vinnige Peppermint Crisp-tert

Mev. Sannie Bosman van Pretoria was in Mei, 2005 ons Teetydtreffer-wenner vir haar lekker vinnige…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.