kategorieë: KosSomerkos

Garnaalkelkie

Genoeg vir 6.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Sous

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • 180 ml (¾ k) goeie mayonnaise
  • 30 ml (2 e) soetbrandrissiesous
  • 30 ml (2 e) tamatiesous
  • gerasperde skil en uitgedrukte sap van 1 lemmetjie
  • 2 cm vars gemmer, geskil en gerasper
  • 1 knoffelhuisie, gekneus en fyn gekap
  • sout en gemaalde swartpeper

Kelkie

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  • 1 kop botter- of ysbergslaai, in dun repies gesny
  • 1 avokado, geskil en in blokkies gesny
  • uitgedrukte sap van ’n ½ suurlemoen
  • 250-300 g gaar garnale, sonder dop
  • 1 lemmetjie in segmente gesny
  • 1 suurlemoen in dun skyfies gesny

Metode

  1. Meng al die bestanddele vir die sous en geur na smaak. Hou eenkant.
  2. Maak 6 glase halfvol met die slaaiblaarrepies. Meng die avokadoblokkies, suurlemoensap en garnale en skep op die slaaiblare.
  3. Skep ’n goeie skeppie van die sous op die garnale.
  4. Garneer met die lemmetjiesegmente en suurlemoenskyfies op stokkies. Indien daar sous oor is, kan jy dit in ’n mooi bakkie op tafel sit vir diegene wat nog sous verkies.
Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Geroosterde pampoenskywe met tiemie-en-parmesaan-granola

Granola is deesdae nie net meer vir ontbyt bedoel nie. Hierdie krakerige kombinasie van sade…

1 day Gelede

‘The Mommy Club: Van die Hoofstad’: Ontmoet die glansryke vroue van die splinternuwe werklikheidsreeks

Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…

1 day Gelede

Appel-peer-en-karamel-tert

Genoeg vir 8       Bestanddele   Tertdeeg 375 g koekmeel  2,5 ml (½…

1 day Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Klein vissies kelder een span en laat ’n ander span juig!

In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…

2 days Gelede

Suid-Afrika skitter by Louvre Abu Dhabi

Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi    …

2 days Gelede

Hoe om brandrissie-olie te maak

Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.