kategorieë: Ontspanning

Franse wyne en konjak spog op Suid-Afrikaanse bodem

Franse wyne en konjak spog op Suid-Afrikaanse bodem deur Maryke Roberts

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write('
'); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Sommeliers, beoordelaars, wynskrywers en wyn-aankopers kon agt Franse vervaardigers, waarvan verskeie internasionaal bekroond is, ontmoet en hul wyne, sjampanjes en konjak proe.

Om regte Franse sjampanje van Champagne Gardet van Chigny-Les-Roses te proe, wat al in 2006 gebottel is, was ’n ware voorreg.

Lees nog: Wynemporium fokus op Stellenbosch se wyne

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Die wynkelders en konjakplase wat by die proe verteenwoordig was, is Domaine Francis Abécassis van Claix; Bordeaux Families van Sauveterre de Guyenne; Champagne Gremillet van Balnot-Sur-Laignes; Maison Boinaud van Angeac; Champagne Gardet van Chigny-Les-Roses; Les Vignerons Reunis De Monsegur van Le Puy; Mano Wine Consult van L’Union; Cognac Dobbé van Pérignac en Vignobles Vellas van Teyran.

Elena Alvarez van Maison Boinaud skink van hul rooi versnitte.

Romana Nicoleau van Champagne Gardet skink vir ons ses verskillende sjampanjes.

Kevin Blanco van Champagne Gremillet verduidelik waar Balnot-Sur-Laignes in Frankryk is.

Bordeaux Families verteenwoordig 300 families wat almal aan een koöperasie druiwe en wyn lewer. Die wyne wat te proe was, het uit verskeie wynstreke in Frankryk gekom, waaronder Champagne, Cognac, Languedoc en die Rhône-vallei.

Spencer Fondaumier, voorsitter van die Suid-Afrikaanse Sommelier-vereniging, en Higgo Jacobs, bekende sommelier en Strauss & Co wyn-verteenwoordiger, by die proe.

Nie een van die produkte wat te proe was, was ten tye van die proe kommersieel beskikbaar in Suid-Afrika nie, maar almal is vol hoop dat hulle binnekort op ons plaaslike rakke sal verskyn.

Arnaud Dean van Domaine Francis Abécassis het gesê hy is bewus van die ongelooflike brandewyne wat Suid-Afrika maak en hoewel dit sy eerste besoek aan die land was, hy beslis gaan terugkeer om ’n brandewyntoer te onderneem om te sien waarmee Franse konjak meeding.

Dean Arnaud van Grands Domaines laat proe ons van hul wen-konjak.

Suid-Afrikaanse brandewyn word jaarliks internasionaal uitgesonder vir uitmuntendheid en het al selfs stof in konjak se oë geskop. Business France stel die uitvoermoontlikhede en -groei van Franse ondernemings ten doel.

Deel
Gepubliseer deur
Gaynor Siljeur

Onlangse plasings

Geroosterde pampoenskywe met tiemie-en-parmesaan-granola

Granola is deesdae nie net meer vir ontbyt bedoel nie. Hierdie krakerige kombinasie van sade…

2 days Gelede

‘The Mommy Club: Van die Hoofstad’: Ontmoet die glansryke vroue van die splinternuwe werklikheidsreeks

Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…

2 days Gelede

Appel-peer-en-karamel-tert

Genoeg vir 8       Bestanddele   Tertdeeg 375 g koekmeel  2,5 ml (½…

2 days Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Klein vissies kelder een span en laat ’n ander span juig!

In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…

3 days Gelede

Suid-Afrika skitter by Louvre Abu Dhabi

Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi    …

3 days Gelede

Hoe om brandrissie-olie te maak

Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.