kategorieë: KosWinterkos

Fraai pere

Forelle-pere met hul rooi wange en die beeldskone rooi pere is so mooi dat ek hulle as tafelrangskikkings gebruik. Pere is veelsydig en ewe lekker in soet en sout geregte. Die drie gewildste variëteite hier by ons is Packham’s Triumph, forelle en Beurre Bosc.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
  • Pere se klassieke pasmaats is okkerneute, amandels en varkvleis, en hulle speel ook lekker met kaneel, gemmer, sjokolade en enige verouderde kaas soos parmesaan of gorgonzola.
  • In resepte kan jy appels deur pere vervang. Laat net ruimte vir die peer se effens sagter tekstuur.
  • Gebruik dit vir terte soos die klassieke tarte tatin. Die botterkaramel-en-peer-kombinasie is hemels.
  • Dis ook perfek vir die maak van blatjang vanweë die hoë pektieninhoud. Sit voor met wildsvleis.
  • Rol peerwiggies toe in parmaham en sit op ’n kaasbord.
  • Behalwe vir hul lekkerte, hou pere ook baie gesondheidsvoordele in. Dis ’n goeie bron van vesel, yster, vitamien A, die B-vitamiene, vitamien C en foliensuur. Dis veilig vir kinders of mense met allergieë.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Vickie de Beer

Onlangse plasings

Mango-en-klapper-yskastert met pynappelgranita

Die nuwe kaaskoek! Ons Suid-Afrikaners hou mos van ’n lekker yskastert. Maar ongelukkig is dit…

2 days Gelede

Steak-en-sampioen-roerbraai

Genoeg vir 4-6 Bestanddele   Sous 60 ml (¼ k) perskeblatjang 60 ml (¼ k)…

2 days Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met musieklegende Jannie du Toit oor sy opwindende jaar wat voorlê

In die wêreld van Suid-Afrikaanse musiek is daar sterre, en dan is daar legendes. Jannie…

2 days Gelede

‘Die Byl’ groet ná ses seisoene

“Mens weet nooit, terwyl jy bloed en trane stort soos jy aan ’n produksie werk,…

3 days Gelede

Frikkadelle in tamatiesous

Genoeg vir 4-6.   Bestanddele   4 snye bruinbrood, korsies verwyder 125 ml (½ k)…

3 days Gelede

Wees positief, leef langer

Is jou beker half leeg of half vol? Maak seker jy hou daardie metaforiese beker…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.