kategorieë: GebakKos

Fantastiese aartappelbrood

Genoeg vir 1 groot brood

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Jy het ’n groot staanmenger nodig om die brood te maak

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • 700 g (omtrent 5) groot aartappels, skoongeskrop
  • 20 ml (4 t) sout
  • 1 180 ml (4¾ k) broodmeel
  • 10 g (1 sakkie) kitsgis
  • 30 ml (2 e) olyfolie
  • 125 ml (½ k) van die water waarin die aartappels gekook het

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Metode

  1. Meng die brood Sny die aartappels, skil en al, in groot blokke, bedek met water, en voeg 10 ml (2 t) van die sout by en kook tot die aartappels sag maar nie pap is nie.
  2. Skep 125 ml (½ k) van die water waarin die aartappels gekook het uit en hou eenkant. Haal die aartappels uit en laat eenkant afkoel.
  3. Meng die meel, res van die sout en kitsgis.
  4. Sit die afgekoelde aartappels in die mengbak van ’n staanmenger en maak met die spaanbybehoorsel fyn.
  5. Verhit die aartappelwater wat jy eenkant gehou het tot liggaamstemperatuur in die mikrogolf en voeg saam met die olyfolie by die aartappels. Meng goed deur tot die vog geabsorbeer is.
  6. Vervang die spaanbybehoorsel deur die deeghaak en voeg die meel by die aartappels. Meng vir 11 min. Die deeg sal aanvanklik baie droog en hard lyk, maar hou aan meng tot dit ’n sagte, werkbare deeg word. Laat rys die brood
  7. Bedek die deeg met ’n skoon doek en laat rys vir 20-30 min. tot amper dubbel die grootte. Vorm en bak die brood
  8. Verhit die oond tot 200 °C; verhit ook ’n groot bakplaat.
  9. Smeer ’n skoon doek deeglik met meel en vryf die meel in die doek in. Voer ’n groterige ronde bak of mandjie, soos ’n slaaibak of broodmandjie, met die meeldoek uit (meel na bo).
  10. Haal die deeg versigtig uit die mengbak en knie dit net so 1 of 2 keer liggies. Vorm rond en sit op die meeldoek in die bak. Bedek liggies en laat rys weer vir 20 min.
  11. Keer die brooddeeg versigtig om (werk liggies) op ’n ander bakplaat wat met bakpapier uitgevoer is.
  12. Maak die oonddeur oop en laat gly die bakpapier met die brood op op die warm bakplaat in die oond. Bak vir 40-45 min. tot goudkleurig en gaar.
Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Geroosterde pampoenskywe met tiemie-en-parmesaan-granola

Granola is deesdae nie net meer vir ontbyt bedoel nie. Hierdie krakerige kombinasie van sade…

1 day Gelede

‘The Mommy Club: Van die Hoofstad’: Ontmoet die glansryke vroue van die splinternuwe werklikheidsreeks

Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…

2 days Gelede

Appel-peer-en-karamel-tert

Genoeg vir 8       Bestanddele   Tertdeeg 375 g koekmeel  2,5 ml (½…

2 days Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Klein vissies kelder een span en laat ’n ander span juig!

In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…

2 days Gelede

Suid-Afrika skitter by Louvre Abu Dhabi

Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi    …

2 days Gelede

Hoe om brandrissie-olie te maak

Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.