kategorieë: Ontspanning

Erfenis-reeks vir Lozärn Wines bekendgestel

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Deur Maryke Roberts. Foto’s: Clifford Roberts

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Die restaurant, ëlgr wat pas twee sterre ontvang het in die Eat Out-toekennings 2023, was gasheer vir die middag, en vir ’n viering van ’n ander aard: die bekendstelling van Lozärn Wines buite Bonnievale se Heritage-wynreeks én die 100ste verjaardag van die plaas. Doornbosch, wat ’n eeu gelede deur Sebastian en Kathleen (Ouma Kay) Smuts gekoop is en vandag die tuiste van Lozärn Wyne is.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Die geleentheid? Wel, eerstens vra Internasionale Carménèredag sekerlik vir ’n feesviering en as dit gedoen kan word met Lozärn Wines se liplekker Carménère Ivan S. 2022, des te beter.

Wynmaker Salome Buys-Vermeulen en die vyfde geslag Smuts, Margarite, het trots die wyne aan gaste bekend gestel. Salome en haar man, Sybrand is die harde werkers agter die wyn handelsmerk. Lozärn was die eerste wyn handelsmerke om enkelkultivar Carménère te maak en ook die Carménère Rosé vry te stel.

Sy het vertel Lozärn Wines pars jaarliks 55 ton en is die kleinste kelder in die vallei en spog vandag met 13 wyne. Lozärn – die Swis-Duitse uitspraak van Lucerne – se etikette spog met ’n eend-geraamte, om hulde te bring aan die plaas se suksesvolle pluimveeboerdery. Ouma Kay is ook vereer met ’n Bordeaux-styl rooi, Kay’s Legacy.

Ouma Kay is ook vereer met ’n Bordeaux-styl rooi, Kay’s Legacy.

Le Roi van de Vyver en Jesper Nilsson, eienaar van ëlgr het die kos- en wynpasmaat vir die middagete behartig. Die restaurant se naam is ou Noors vir ’n “moose” en bring hulde aan Jesper se Sweedse herkoms.

Gaste kon met hul aankoms peusel aan beet, kasjoeneut, koljander en sultana happies; ook bokmelkkaas met geroosterde pepers en oesters met ’n habanero mayo.

Die eerste gang was ’n charcuteriebord met waatlemoen en bokmelkkaas, tuisgebakte brood en ricotta. Die tweede gang was ’n verskeidenheid van wit pizza met murgpampoentjie en roosmaryn; babaskorsie met rady en breëbone met knoffel suurroom en ander vars slaaie. Die derde gang was vark met geroosterde kool, appelkoos, tiemie en mostert jus.

Nagereg was bloedlemoen semifreddo en olyfolie. Die kos is met die drie wyne in die Heritage-reeks: Carménère Ivan S. 2022, Sebastian Chardonnay 2022 en Kay’s Legacy 2020 gepasmaat. Die wyne is almal vernoem na Smutse omdat hulle so ’n groot rol in die wyne se herkoms gespeel het.

Die eerste oesjaar van Lozärn Wines is in 2017 vrygestel.

Lees ook: Nuwe hoofstuk vir Solms-Delta

Deel
Gepubliseer deur
Karlien Meiring

Onlangse plasings

Het jy wat dit vat vir ‘Die brug’ se tweede seisoen?

Iewers op ’n eiland met ’n toring staan nog ’n skatkis wat R1 miljoen kontant…

2 hours Gelede

Smelt-in-die-mond-koekies

Maak 30 koekies • 500 ml (2 k) koekmeel • 80 ml (1⁄3 k) kakao…

3 hours Gelede

Geurige tamatie-en-wors-gebak

Geurige tamatie-en-wors-gebak. Resep deur Vickie de Beer   Lees ook: Geurige worsies met sampioene en…

3 hours Gelede

Gebakte Carbonara

Vir hierdie heerlike gebakte Carbonara druk jy die blokkies mozzarella tussen die pennepasta in! Resep…

3 hours Gelede

Ribollita

Ribollita is ’n Toskaanse sopbredie. Dit word soos ’n sop gemaak maar is so lekker…

3 hours Gelede

Kaas-en-Marmite-mosbolletjiebrood

Kaas-en-Marmite-mosbolletjiebrood deur Vickie de Beer. Foto: Lindy Kriek  

4 hours Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.