Eetbare blomme en hoe om dit te gebruik

Eetbare blomme en hoe om dit te gebruik Deur Vickie de Beer. Foto’s deur Lee Schwagele van CRPhotographic.co.za

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Watter blomme is veilig om in kos te gebruik?

Gebruik hierdie oulike gids vir veilige blomme wat jy in jou kos kan gebruik.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  1. Tecoma capensis ‘lutea’ (geel Kaapse kanferfoelie)
  2. Nasturtium (kappertjie)
  3. Lavandula (laventel)
  4. Viola x wittrockiana (gesiggie)
  5. Thunbergia alata (swartoognooi)
  6. Salvia (pynappelsalie)
  7. Calendula (wintergousblom)
  8. Centauria cyanus (koringblom)
  9. Dianthus barbatus (grasangelier)
  10. Oxalis sp. (geelsuring)
  11. Salvia.
  12. Lathyrus odoratus (pronkertjie)

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Pasop, blomme kan dodelik wees!

Indien jy nie doodseker is dat ’n blom geëet kan word nie, hou dit liefs ver weg van jou bord.

Tuinblomme soos asaleas, papawers en Krismisrose is giftig, loop maar lig om hulle!

Maak ook seker dis nie met gifstof behandel nie.

Lees ook: Hoe om blomme as versiering te gebruik

Mooi idees met eetbare blomme

Alte fraai

Maak jou teepartytjie spesiaal en versier die happies met blomme:

Mooi teekoekies

Koop winkelsponskoeke (of bak dit self – probeer hierdie resep) en sny kleiner met ronde koekiedrukkers.

Stapel opmekaar met geklopte room of botterversiersel tussenin en versier ook die buitekante met geklopte room of botterversiersel.

Pak eetbare kruie- en wilde blommetjies om die koekies.

Hibiskus-ystee

Genoeg vir 500 ml

  • 3 hibiskus-teesakkies
  • handjie vol goji-bessies
  • handjie vol droë roosblare- of -knoppies
  • 30 ml heuning

Sit die tee, bessies, blare en heuning in ’n teepot en gooi 500 ml kokende water oor. Laat staan om te trek en af te koel. Gooi in ’n digsluitende beker en sit vir twee uur in die yskas. Skink in ’n glas vol fyn gekapte ys.

Foto: Lee Schwagele

Brosbroodkoekies met gesiggies getooi

Sit die gesiggies tussen twee velle bakpapier en plaas iets swaars daarop om die blommetjies mooi plat te kry.

Jy kan sommer winkelkoekies ook koop en die gesiggies met eierwit op die koekies vasplak.

Klik hier vir ’n heerlike brosbrood-resep

Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck

Onlangse plasings

Geroosterde pampoenskywe met tiemie-en-parmesaan-granola

Granola is deesdae nie net meer vir ontbyt bedoel nie. Hierdie krakerige kombinasie van sade…

20 hours Gelede

‘The Mommy Club: Van die Hoofstad’: Ontmoet die glansryke vroue van die splinternuwe werklikheidsreeks

Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…

21 hours Gelede

Appel-peer-en-karamel-tert

Genoeg vir 8       Bestanddele   Tertdeeg 375 g koekmeel  2,5 ml (½…

23 hours Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Klein vissies kelder een span en laat ’n ander span juig!

In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…

2 days Gelede

Suid-Afrika skitter by Louvre Abu Dhabi

Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi    …

2 days Gelede

Hoe om brandrissie-olie te maak

Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.