Eetbare blomme en hoe om dit te gebruik Deur Vickie de Beer. Foto’s deur Lee Schwagele van CRPhotographic.co.za
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
Gebruik hierdie oulike gids vir veilige blomme wat jy in jou kos kan gebruik.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Indien jy nie doodseker is dat ’n blom geëet kan word nie, hou dit liefs ver weg van jou bord.
Tuinblomme soos asaleas, papawers en Krismisrose is giftig, loop maar lig om hulle!
Maak ook seker dis nie met gifstof behandel nie.
Lees ook: Hoe om blomme as versiering te gebruik
Alte fraai
Maak jou teepartytjie spesiaal en versier die happies met blomme:
Koop winkelsponskoeke (of bak dit self – probeer hierdie resep) en sny kleiner met ronde koekiedrukkers.
Stapel opmekaar met geklopte room of botterversiersel tussenin en versier ook die buitekante met geklopte room of botterversiersel.
Pak eetbare kruie- en wilde blommetjies om die koekies.
Genoeg vir 500 ml
Sit die tee, bessies, blare en heuning in ’n teepot en gooi 500 ml kokende water oor. Laat staan om te trek en af te koel. Gooi in ’n digsluitende beker en sit vir twee uur in die yskas. Skink in ’n glas vol fyn gekapte ys.
Foto: Lee Schwagele
Sit die gesiggies tussen twee velle bakpapier en plaas iets swaars daarop om die blommetjies mooi plat te kry.
Jy kan sommer winkelkoekies ook koop en die gesiggies met eierwit op die koekies vasplak.
Klik hier vir ’n heerlike brosbrood-resep
Mev. Sannie Bosman van Pretoria was in Mei, 2005 ons Teetydtreffer-wenner vir haar lekker vinnige…
Die Liedjieboer Anton Goosen is terug met ’n storie wat die hart tref. Anton, een…
Die voordele wat ontklottering vir ons inhou, word wyd besing. Om te ontklotter beteken nie…
Dink gou oor hierdie vraag: Moet jy mense sien om hulle te kan hoor? Dan…
Dit was die woorde waarmee glanssjef Bertus Basson die deelnemers aan vanjaar se naelbyt-seisoen…
Hierdie webwerf gebruik koekies.