Eet die reënboog: 6 heerlike resepte wat jy nou moet maak

Eet die reënboog: 6 heerlike resepte wat jy nou moet maak deur Vickie de Beer, bygestaan deur Gilionelle Kaba. Foto’s: Lee Schwagele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Eet die reënboog

Eet jy ’n verskeidenheid groente en vrugte van elke kleur, gee jy jou liggaam genoeg voeding, vesel en energie om ’n sterk immuunstelsel te bou. Ons wys jou hoe maklik dit is om al die kleure van die reënboog in jou dieet in te werk.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Reënboogslaai met Oosterse slaaisous

Lee Schwagele

Klik hier vir die resep

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Wit groente en vrugte

Hoewel wit nie in die reënboog verskyn nie, is dit ’n belangrike kleur in ’n gebalanseerde dieet. Wit groente bevat onder meer “anthoxanthins”, ’n flavonoïed en kragtige anti-oksidant. Wit groente help met sterk bene, verlaag cholesterol en keer inflammasie.

Thaise hoenderkerrie en geroosterde blomkool

Lee Schwagele

Klik hier vir die resep

Geel groente en vrugte

Geel groente en vrugte is ryk aan antioksidante soos vitamien C. Dit bevat ook karotenoïede, onder meer beta-karoteen wat in vitamien A omgeskakel word. Vitamien A is noodsaaklik vir goeie sig en selgroei.

Gerookte snoekslaai met mielieribbetjies

Lee Schwagele

Klik hier vir die resep

Groen groente

Groen groentes is van die gesondste kosse wat ons kan eet, want dit bevat baie anti-oksidante, onder meer luteïen en vitamien K wat noodsaaklik is vir been- en bloedgesondheid. Groen groentes versterk ook die immuunstelsel en gee energie.

Vars ertjie-en-kruisement-sop met groente en dukkah

Lee Schwagele

Klik hier vir die resep

Pers en blou groente en vrugte

Donkerblou en pers groente en vrugte is propvol resveratrool, ’n kragtige anti-oksidant wat kanker teëwerk. Pers kool en donker bessies het van die hoogste vlakke van anti-oksidante wat inflammasie beveg en die immuunstelsel versterk.

Bloubessie-smoothie met swartbessies en kersies

Foto: Lee Schwagele

Klik hier vir die resep

Rooi groente en vrugte

Rooi vrugte en groente bevat die kragtige anti-oksidant genaamd likopeen. Die anti-oksidant beskerm die liggaam teen kanker, en veral mans teen prostaatkanker. Deur rooi groente en vrugte te eet verminder jy ook die kanse op diabetes, hartsiektes en beroerte.

Tamatie-en-waatlemoen-slaai met ’n rooi soetrissie-slaaisous en geklopte feta

Lee Schwagele

Klik hier vir die resep

Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck

Onlangse plasings

Mango-en-klapper-yskastert met pynappelgranita

Die nuwe kaaskoek! Ons Suid-Afrikaners hou mos van ’n lekker yskastert. Maar ongelukkig is dit…

2 days Gelede

Steak-en-sampioen-roerbraai

Genoeg vir 4-6 Bestanddele   Sous 60 ml (¼ k) perskeblatjang 60 ml (¼ k)…

2 days Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met musieklegende Jannie du Toit oor sy opwindende jaar wat voorlê

In die wêreld van Suid-Afrikaanse musiek is daar sterre, en dan is daar legendes. Jannie…

2 days Gelede

‘Die Byl’ groet ná ses seisoene

“Mens weet nooit, terwyl jy bloed en trane stort soos jy aan ’n produksie werk,…

2 days Gelede

Frikkadelle in tamatiesous

Genoeg vir 4-6.   Bestanddele   4 snye bruinbrood, korsies verwyder 125 ml (½ k)…

2 days Gelede

Wees positief, leef langer

Is jou beker half leeg of half vol? Maak seker jy hou daardie metaforiese beker…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.