Eet die reënboog: 6 heerlike resepte wat jy nou moet maak deur Vickie de Beer, bygestaan deur Gilionelle Kaba. Foto’s: Lee Schwagele
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
Eet jy ’n verskeidenheid groente en vrugte van elke kleur, gee jy jou liggaam genoeg voeding, vesel en energie om ’n sterk immuunstelsel te bou. Ons wys jou hoe maklik dit is om al die kleure van die reënboog in jou dieet in te werk.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
Hoewel wit nie in die reënboog verskyn nie, is dit ’n belangrike kleur in ’n gebalanseerde dieet. Wit groente bevat onder meer “anthoxanthins”, ’n flavonoïed en kragtige anti-oksidant. Wit groente help met sterk bene, verlaag cholesterol en keer inflammasie.
Geel groente en vrugte is ryk aan antioksidante soos vitamien C. Dit bevat ook karotenoïede, onder meer beta-karoteen wat in vitamien A omgeskakel word. Vitamien A is noodsaaklik vir goeie sig en selgroei.
Groen groentes is van die gesondste kosse wat ons kan eet, want dit bevat baie anti-oksidante, onder meer luteïen en vitamien K wat noodsaaklik is vir been- en bloedgesondheid. Groen groentes versterk ook die immuunstelsel en gee energie.
Donkerblou en pers groente en vrugte is propvol resveratrool, ’n kragtige anti-oksidant wat kanker teëwerk. Pers kool en donker bessies het van die hoogste vlakke van anti-oksidante wat inflammasie beveg en die immuunstelsel versterk.
Rooi vrugte en groente bevat die kragtige anti-oksidant genaamd likopeen. Die anti-oksidant beskerm die liggaam teen kanker, en veral mans teen prostaatkanker. Deur rooi groente en vrugte te eet verminder jy ook die kanse op diabetes, hartsiektes en beroerte.
’n Nalatenskap wat daarop gebou is om hul verbruikers te verstaan Oor die afgelope 20…
Iewers op ’n eiland met ’n toring staan nog ’n skatkis wat R1 miljoen kontant…
Maak 30 koekies • 500 ml (2 k) koekmeel • 80 ml (1⁄3 k) kakao…
Geurige tamatie-en-wors-gebak. Resep deur Vickie de Beer Lees ook: Geurige worsies met sampioene en…
Vir hierdie heerlike gebakte Carbonara druk jy die blokkies mozzarella tussen die pennepasta in! Resep…
Ribollita is ’n Toskaanse sopbredie. Dit word soos ’n sop gemaak maar is so lekker…
Hierdie webwerf gebruik koekies.