Eet die reënboog: 6 heerlike resepte wat jy nou moet maak deur Vickie de Beer, bygestaan deur Gilionelle Kaba. Foto’s: Lee Schwagele
Eet die reënboog
Eet jy ’n verskeidenheid groente en vrugte van elke kleur, gee jy jou liggaam genoeg voeding, vesel en energie om ’n sterk immuunstelsel te bou. Ons wys jou hoe maklik dit is om al die kleure van die reënboog in jou dieet in te werk.
Reënboogslaai met Oosterse slaaisous
Wit groente en vrugte
Hoewel wit nie in die reënboog verskyn nie, is dit ’n belangrike kleur in ’n gebalanseerde dieet. Wit groente bevat onder meer “anthoxanthins”, ’n flavonoïed en kragtige anti-oksidant. Wit groente help met sterk bene, verlaag cholesterol en keer inflammasie.
Thaise hoenderkerrie en geroosterde blomkool
Geel groente en vrugte
Geel groente en vrugte is ryk aan antioksidante soos vitamien C. Dit bevat ook karotenoïede, onder meer beta-karoteen wat in vitamien A omgeskakel word. Vitamien A is noodsaaklik vir goeie sig en selgroei.
Gerookte snoekslaai met mielieribbetjies
Groen groente
Groen groentes is van die gesondste kosse wat ons kan eet, want dit bevat baie anti-oksidante, onder meer luteïen en vitamien K wat noodsaaklik is vir been- en bloedgesondheid. Groen groentes versterk ook die immuunstelsel en gee energie.
Vars ertjie-en-kruisement-sop met groente en dukkah
Pers en blou groente en vrugte
Donkerblou en pers groente en vrugte is propvol resveratrool, ’n kragtige anti-oksidant wat kanker teëwerk. Pers kool en donker bessies het van die hoogste vlakke van anti-oksidante wat inflammasie beveg en die immuunstelsel versterk.
Bloubessie-smoothie met swartbessies en kersies
Rooi groente en vrugte
Rooi vrugte en groente bevat die kragtige anti-oksidant genaamd likopeen. Die anti-oksidant beskerm die liggaam teen kanker, en veral mans teen prostaatkanker. Deur rooi groente en vrugte te eet verminder jy ook die kanse op diabetes, hartsiektes en beroerte.
Tamatie-en-waatlemoen-slaai met ’n rooi soetrissie-slaaisous en geklopte feta