kategorieë: KosWinterkos

Duitse bierpotjie

Duitse bierpotjie

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Genoeg vir 6

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Koop ’n lekker, ingevoerde biertjie soos ’n Weissbier of Leffe se bruinbier vir hierdie potjie.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Bestanddele

  • 45 ml (3 e) olyf- of avokado-olie
  • 2-3 Duitse worsies, in 8 cm-stukke gesny
  • 30 ml (2 e) anyssaad
  • 125 ml (½ k) koekmeel
  • sout en gemaalde swartpeper
  • 1,5 kg kortrib, in blokke gesny
  • 2 uie, gekap
  • 2 wortels, geskil en in 3 cm-stukke gesny
  • 2 knoffelhuisies, gekneus
  • 250 ml (1 k) aftreksel
  • 375 ml (1 blikkie) Duitse bier
  • 2 hande vol baba-aartappels
  • 2 appels, klokhuise verwyder en in kwarte gesny
  • 1 klein kopkool, in repies gesny
  • hand vol salieblare, gekap

Metode

1 Verhit die helfte van die olie in die potjie en braai die worsies tot goudbruin. Haal uit en hou eenkant.
2 Meng die helfte van die anyssaad deur die meel. Geur na smaak en rol die vleis in die meel, verhit die res van die olie en verbruin.
3 Voeg die uie, wortels en knoffel by en verbruin. Geur na smaak.
4 Voeg die res van die anyssaad, aftreksel en bier by. Bedek en prut vir sowat 2 uur tot die vleis sag is.
5 Pak die aartappels, appels, kool, salieblare en worsies laag vir laag bo-op. Bedek en prut vir nog ’n uur of tot gaar.

Lees nog: Beesvleisfrikkadel

Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

Van Siprus se skaduwees tot Aronspoort se geheime – twee verhale vol liefde en gevaar

Wanneer gevaar met romanse gekombineer word, is ’n boek nie net ’n storie nie, maar…

15 hours Gelede

Kom Clarens toe vir die kunstefees op 1 Mei!

Die fees word vanjaar van 1 tot 4 Mei gehou.    [gallery columns="2" size="medium" ids="151862,151861"]…

15 hours Gelede

Bak vir Eid al-Fitr: Groot dinge gebeur as daar tradisie, samehorigheid en soet vieringe is

Die kern van hierdie tradisie is die kuns daarvan om so te bak dat eenvoudige…

18 hours Gelede

Duncan Johnson oor ‘Skemergrond’ se skurk: ‘My waardes verskil hemelsbreed van Beeno s’n’

    In die wêreld van televisie en teater is die rol van die skurk…

20 hours Gelede

Skuinskoek

Genoeg vir 8   Bestanddele   625 ml (2½ k) koekmeel 125 ml (½ k)…

4 days Gelede

Vinnige Peppermint Crisp-tert

Mev. Sannie Bosman van Pretoria was in Mei, 2005 ons Teetydtreffer-wenner vir haar lekker vinnige…

4 days Gelede