kategorieë: Ontspanning

Die katedraalkelder is weer oop

Die katedraalkelder is weer oop. Deur Maryke Roberts

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Die historiese en argitektoniese pronkstuk is in 1930 gebou en spog met ’n dramatiese ronde dak en loodglasvensters wat die indruk van ’n groot katedraal skep. Dit was ’n blye dag toe dié gebou weer met kos, wyn en samesyn gevul kon word.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Die pragtige katedraalagtige kelder kan nou weer bespreek word vir gesellighede van tussen 50 en 300 mense.

Die middagete by ’n lang tafel is in die kelder gehou – die tuiste van ’n indrukwekkende versameling reusewynvate, met die kapasiteit om 12 000 liter kosbare vloeistof te hou. Die geskiedenis van die Suid-Afrikaanse wynbedryf is met sorg op sommige hiervan uitgekerf, wat ’n kreatiewe kinkel aan hierdie merkwaardige ruimte verleen.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Dit is in 2018 formeel geopen as ’n privaat eet- en geselligheidsvenue, onder die toesig van sjef Mynhardt Joubert, KWV-ambassadeur. Dit het hierdie kelder vinnig as die mees gesogte eksklusiewe venue in die wynlande laat word.

Gaste is vir die eerste middagete ná twee jaar met vonkelwyn, The Centenary Cap Classique verwelkom

Die katedraalkelder se reis is egter op 23 Maart 2020 kortgeknip toe Suid-Afrika se eerste inperking ingestel is, gevolg deur ‘n reeks ander, wat geleenthede en byeenkomste effektief verbied het.

“Met nuwe gesondheidsregulasies in plek, het ons gedink dis ’n gepaste en positiewe tyd om Cathedral Cellar as ’n venue te heropen. Dit is ook gepas om die gees van sy Cathedral Cellar-wyne uit te lig, wat verandering as ’n vorm van storie uitlig,” het Tanya Blokdyk, Cathedral Cellar se handelsmerkbestuurder, by die middagete gesê.

Tanya Blokdyk, Cathedral Cellar se handelsmerkbestuurder.

Sjef Mynhardt se etes in die Cathedral Cellar word gekenmerk deur hul fyn balans tussen die gewaagde en die ingetoë: dink aan helder kleure versier met loof, kandelare en Franse linne-tafeldoeke wat met roomkleurige porselein bedek is en met erfenis-geïnspireerde kos gevul word. Hierdie gesogte ruimte kan vir groepe van 50 tot 300 bespreek word deur www.mynhardt.co.za te besoek.

Lees ook: Sjef Mynhardt se eie kookboek

Die eerste geselligheid het beslis die toon aangegee van dinge wat nog gaan kom. Gepas getiteld “Kulinêre Reis in pers” was die middagete gepas in die 2022 Pantone kleur van die jaar, Very Peri – ’n pers skynsel met duidelike lila- en laventelondertone.

Sjef Mynhardt Joubert, KWV-ambassadeur, is die gasheer en sjef by Cathedral Cellar.

Mynhardt het vertel: “Hierdie kleur lyk soos kreatiwiteit en vertoon ’n nuuskierige en interessante gees. Pantone het aangekondig: ‘Very Peri is ‘n simbool van die wêreldwye tydsgees van die oomblik en die oorgang waardeur ons gaan. Soos ons uit ’n intense tydperk van isolasie kom, verander ons idees en standaarde, en ons fisieke en digitale lewens het op nuwe maniere saamgesmelt. Very Peri help ons om hierdie veranderde landskap van moontlikhede te omhels, wat ons ontvanklik maak vir ’n nuwe visie, terwyl ons ons lewens herskryf.’”

Sjef Mynhardt Joubert, KWV-ambassadeur, is die gasheer en sjef by Cathedral Cellar. Hier staan hy saam met Anzél van die TV-reeks, Anzél in die Boland.

Sy bypassende spyskaart het berus op pers Parysvye as inspirasie en basis vir elke gang. Pancetta-toegedraaide persvye is bedien met The Centenary Cap Classique, houtskool-ciabatta en vyebotter met Cathedral Cellar Sauvignon Blanc, ‘Cacik’ of Turkse sop met vars vye met Cathedral Cellar Chardonnay, gerolde lam met vye en aspersies met Cathedral Cellar Triptych, en laastens Italiaanse sjokoladetert met vars vye en gedroogde vye-meringue met Cathedral Cellar Pinotage.

Pancetta-toegedraaide persvye is bedien met KWV se The Centenary Cap Classique.

Die hoofgereg was gerolde lam met vye en aspersies met Cathedral Cellar Triptych.

Justin Corrans, Cathedral Cellar se hoofwynmaker, het gesê: “Vandag het weer die koskombinasie en veelsydigheid van Cathedral Cellar se wyne benadruk. Cathedral Cellar-wyne word gemaak met die veelvuldige-streek-benadering, wat beteken dat ons die beste druiwe uit die beste streke vir hierdie wyne kan verkry. Dit is ’n benadering wat bydra tot hul bekroonde gehalte, maar dit gee ook aan hulle ’n unieke en eiesoortige karakter, wat so treffend geïllustreer is saam met sjef Mynhardt se disse.”

Lees ook: Die 57ste Fleur du Cap-teatertoekennings by glorieryke geleentheid gevier

Justin Corrans, Cathedral Cellar se hoofwynmaker

“Ons is verheug om aan te kondig dat geleenthede in hierdie gesogte ruimte nou weer bespreek kan word,” het Tanya afgesluit.

Cathedral Cellar is ’n wynportefeulje en venue en die etikette beeld die Katedraalkelder uit met pragtige koperlyntekeninge en vereer die kelder se 32 vate wat ongeveer 3 meter elk in omtrek is.

Cathedral Cellar is ’n premium wynportefeulje en die etikette beeld die Katedraalkelder uit met pragtige koperlyntekeninge en vereer die kelder se 32 vate wat ongeveer 3 meter elk in omtrek is. Verbruikers kan die etikette skandeer vir ’n lewende wyn-etikette-ervaring via die LABELinmotion-toepassing.

Verbruikers kan die wynetikette skandeer vir ’n lewende wynetiket-ervaring via die LABELinmotion-toep.

Foto’s: Verskaf

Deel
Gepubliseer deur
Gaynor Siljeur

Onlangse plasings

Nuwe herfsspyskaart by Creation is meer as kos en wyn

Deur Maryke Roberts. Foto’s: Clifford Roberts     Creation het ook pas by die Eat…

39 minutes Gelede

Koek met sjokolade en souterige karamel

Lewer 1 groot koek   Bestanddele   Karamel met sout 200 g suiker 60 ml…

1 hour Gelede

Vyf vrae aan Anna Davel oor Suidoosterfees se ‘Konsert van Hoop’

Die 22ste Suidoosterfees word ingelui deur ’n indrukwekkende konsert van populêre en klassieke musiek. Anna…

3 hours Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Kristen Raath oor ‘Niggies’ en ma-wees op skerm

Hooffoto: Stavros Cassapis   Sedert die eerste episode van Niggies op kykNET uitgesaai is, het…

5 hours Gelede

PAS BEKEND | Nuwe kykNET-reeks verken dramas en intriges van nuuskantoor

Adri Joubert was vir twee dekades die koel, kalm, gerusstellende gesig en stem van die…

7 hours Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Kreatiewe verskille kelder een van die spanne

Daar het ook ’n spesiale gas opgedaag – dié keer was dit Jess van Dyk…

20 hours Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.