kategorieë: Ontspanning

Die katedraalkelder is weer oop

Die katedraalkelder is weer oop. Deur Maryke Roberts

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Die historiese en argitektoniese pronkstuk is in 1930 gebou en spog met ’n dramatiese ronde dak en loodglasvensters wat die indruk van ’n groot katedraal skep. Dit was ’n blye dag toe dié gebou weer met kos, wyn en samesyn gevul kon word.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Die pragtige katedraalagtige kelder kan nou weer bespreek word vir gesellighede van tussen 50 en 300 mense.

Die middagete by ’n lang tafel is in die kelder gehou – die tuiste van ’n indrukwekkende versameling reusewynvate, met die kapasiteit om 12 000 liter kosbare vloeistof te hou. Die geskiedenis van die Suid-Afrikaanse wynbedryf is met sorg op sommige hiervan uitgekerf, wat ’n kreatiewe kinkel aan hierdie merkwaardige ruimte verleen.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Dit is in 2018 formeel geopen as ’n privaat eet- en geselligheidsvenue, onder die toesig van sjef Mynhardt Joubert, KWV-ambassadeur. Dit het hierdie kelder vinnig as die mees gesogte eksklusiewe venue in die wynlande laat word.

Gaste is vir die eerste middagete ná twee jaar met vonkelwyn, The Centenary Cap Classique verwelkom

Die katedraalkelder se reis is egter op 23 Maart 2020 kortgeknip toe Suid-Afrika se eerste inperking ingestel is, gevolg deur ‘n reeks ander, wat geleenthede en byeenkomste effektief verbied het.

“Met nuwe gesondheidsregulasies in plek, het ons gedink dis ’n gepaste en positiewe tyd om Cathedral Cellar as ’n venue te heropen. Dit is ook gepas om die gees van sy Cathedral Cellar-wyne uit te lig, wat verandering as ’n vorm van storie uitlig,” het Tanya Blokdyk, Cathedral Cellar se handelsmerkbestuurder, by die middagete gesê.

Tanya Blokdyk, Cathedral Cellar se handelsmerkbestuurder.

Sjef Mynhardt se etes in die Cathedral Cellar word gekenmerk deur hul fyn balans tussen die gewaagde en die ingetoë: dink aan helder kleure versier met loof, kandelare en Franse linne-tafeldoeke wat met roomkleurige porselein bedek is en met erfenis-geïnspireerde kos gevul word. Hierdie gesogte ruimte kan vir groepe van 50 tot 300 bespreek word deur www.mynhardt.co.za te besoek.

Lees ook: Sjef Mynhardt se eie kookboek

Die eerste geselligheid het beslis die toon aangegee van dinge wat nog gaan kom. Gepas getiteld “Kulinêre Reis in pers” was die middagete gepas in die 2022 Pantone kleur van die jaar, Very Peri – ’n pers skynsel met duidelike lila- en laventelondertone.

Sjef Mynhardt Joubert, KWV-ambassadeur, is die gasheer en sjef by Cathedral Cellar.

Mynhardt het vertel: “Hierdie kleur lyk soos kreatiwiteit en vertoon ’n nuuskierige en interessante gees. Pantone het aangekondig: ‘Very Peri is ‘n simbool van die wêreldwye tydsgees van die oomblik en die oorgang waardeur ons gaan. Soos ons uit ’n intense tydperk van isolasie kom, verander ons idees en standaarde, en ons fisieke en digitale lewens het op nuwe maniere saamgesmelt. Very Peri help ons om hierdie veranderde landskap van moontlikhede te omhels, wat ons ontvanklik maak vir ’n nuwe visie, terwyl ons ons lewens herskryf.’”

Sjef Mynhardt Joubert, KWV-ambassadeur, is die gasheer en sjef by Cathedral Cellar. Hier staan hy saam met Anzél van die TV-reeks, Anzél in die Boland.

Sy bypassende spyskaart het berus op pers Parysvye as inspirasie en basis vir elke gang. Pancetta-toegedraaide persvye is bedien met The Centenary Cap Classique, houtskool-ciabatta en vyebotter met Cathedral Cellar Sauvignon Blanc, ‘Cacik’ of Turkse sop met vars vye met Cathedral Cellar Chardonnay, gerolde lam met vye en aspersies met Cathedral Cellar Triptych, en laastens Italiaanse sjokoladetert met vars vye en gedroogde vye-meringue met Cathedral Cellar Pinotage.

Pancetta-toegedraaide persvye is bedien met KWV se The Centenary Cap Classique.

Die hoofgereg was gerolde lam met vye en aspersies met Cathedral Cellar Triptych.

Justin Corrans, Cathedral Cellar se hoofwynmaker, het gesê: “Vandag het weer die koskombinasie en veelsydigheid van Cathedral Cellar se wyne benadruk. Cathedral Cellar-wyne word gemaak met die veelvuldige-streek-benadering, wat beteken dat ons die beste druiwe uit die beste streke vir hierdie wyne kan verkry. Dit is ’n benadering wat bydra tot hul bekroonde gehalte, maar dit gee ook aan hulle ’n unieke en eiesoortige karakter, wat so treffend geïllustreer is saam met sjef Mynhardt se disse.”

Lees ook: Die 57ste Fleur du Cap-teatertoekennings by glorieryke geleentheid gevier

Justin Corrans, Cathedral Cellar se hoofwynmaker

“Ons is verheug om aan te kondig dat geleenthede in hierdie gesogte ruimte nou weer bespreek kan word,” het Tanya afgesluit.

Cathedral Cellar is ’n wynportefeulje en venue en die etikette beeld die Katedraalkelder uit met pragtige koperlyntekeninge en vereer die kelder se 32 vate wat ongeveer 3 meter elk in omtrek is.

Cathedral Cellar is ’n premium wynportefeulje en die etikette beeld die Katedraalkelder uit met pragtige koperlyntekeninge en vereer die kelder se 32 vate wat ongeveer 3 meter elk in omtrek is. Verbruikers kan die etikette skandeer vir ’n lewende wyn-etikette-ervaring via die LABELinmotion-toepassing.

Verbruikers kan die wynetikette skandeer vir ’n lewende wynetiket-ervaring via die LABELinmotion-toep.

Foto’s: Verskaf

Deel
Gepubliseer deur
Gaynor Siljeur

Onlangse plasings

MSI Vakansieverkope: Maak die Perfekte Geskenk Oop Hierdie Seisoen!

MSI is opgewonde om ons eksklusiewe vakansieverkope aan te kondig, wat van 10 Desember tot…

2 days Gelede

Maak vanjaar jou beste jaar

Die lewe is te kort om al jou eie foute te maak. Leer by ander…

3 days Gelede

Skoonheidsprodukte: foute wat almal maak

Los jy jou potjies se deksels oop of staan jou skoonheidsprodukte in die son? Dan…

3 days Gelede

Maklike gemmerbier – sonder gis

Maak hierdie maklike gemmerbier - dit bevat nie gis nie! Dis die heerlikste afkoel-drankie.

3 days Gelede

Ken jou vonkelwyn

Vonkelwyn is ryk aan geskiedenis Die tradisie om met vonkelwyn iets te vier word histories…

4 days Gelede

5 maniere om jou dag reg te begin

Met hierdie wenke sal jy soggens die spreekwoordelike gousblom eerder as die molshoop wees, al…

4 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.