kategorieë: KosSomerkos

Die geheim van die perfekte somerslaai

Verskeidenheid, verskeidenheid, verskeidenheid!

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Wanneer jy jou somergroente saamgooi, is verskeidenheid van die uiterse belang.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

· Verskeie teksture: Maak seker jy voeg iets krakerigs by jou slaai. Dit sal elke happie tekstuur gee.

· Verskeie geure: Dink aan ’n verskeidenheid van geure, soos soet, sout, umami, bitter en branderig.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

· Verskeie kleure: Wanneer jy na jou slaai kyk, moet jy ’n verskeidenheid van verskillende kleure groentes met ’n groot verskeidenheid voedingstowwe sien.

Wanneer jy verskeidenheid in jou slaaie wil skep, is plaaslike boeremarkte ’n goeie plek om te begin. Verskeidenheid is gewaarborg, want boere verkoop slegs vars produkte wat tans in seisoen is. Seisoenale vrugte en groente het meer voedingstowwe en gewoonlik ook meer smaak!

Raak kreatief!

Die volgende stap is om buite die boks te dink.

Onthou: Slaai hoef nie altyd net met rou groente gemaak te word nie. As jy iemand is wat kookkos verkies, kan jy ’n paar verskillende tipes gekookte groenteslaaie maak. Of jy kan ’n mengsel van gekookte en rou groente in jou slaai gebruik.

Wanneer jy met nuwe slaaiskeppings vorendag kom, help dit dalk om aan drie afsonderlike kategorieë vir slaai te dink:

Vars – Jy maak ’n vars slaai wanneer jy vars groente vat en dit in lae op mekaar sit. Baie mense vergeet om iets krakerigs (soos neute, sade of krakerige groente) en ’n verskeidenheid van geure (soet, suur, sout en umami) by te voeg.

Gekook – As jy ’n gekookte slaai wil maak, rooster of stoom jy ’n verskeidenheid van groentes en voeg iets soos sade, neute, souse, boontjies, kaas of gedroogde vrugte bo-op. Oorweeg die volgende groentes vir jou gekookte slaai: eiervrug, soetrissies, murgpampoentjies, sampioene, aspersies, soetpatat, botterskorsie, broccoli, Brusselse spruite of blomkool by.

Voorafgemaakte slaaie: Voorafgemaakte slaai is soortgelyk aan die slaai wat jy in die deli by jou plaaslike, gesonde koswinkel sal kry. Die lekker ding van hierdie slaai is dat jy baie aan die begin van die week kan maak en dit dan saam met blaargroentes of in ’n bak bo-op bruin rys en quinoa kan bedien.

Slaai in ’n fles – Hierdie metode is nie net vir Pinterest-foto’s bedoel nie. Dit kan baie eenvoudig wees en jy kan dit by die huis maak. Gebruik verskillende houers vir jou slaaie vir ’n bietjie verandering.

Onthou om die slaai laag vir laag te pak met die swaarder bestanddele onder en die ligter bestanddele bo, byvoorbeeld kekerertjies, quinoa of amandels sal onder wees, en spinasie, spruite of radyse is bo-op.

Laat waai!

Soos jy kan sien, is daar baie opsies wanneer jy ’n slaai wil maak. Nou is dit jou beurt om tot aksie oor te gaan. Gebruik die riglyne hier bo en maak ’n nota van drie nuwe slaairesepte wat jy nog nooit voorheen gemaak het nie. Plaas die bestanddele op jou inkopielysie van een van die slaaie wat jy hierdie week wil maak. Doen dieselfde vir die volgende paar weke en veral wanneer jy mense onthaal. Dit sal vir seker ieder en elk van jou gaste beïndruk.

As jy sukkel om ’n nuwe slaairesep te skep, kyk hier na ’n paar van die Radisson Hotel Group South Africa se slaairesepte om jou aan die gang te kry.

Lees ook: Wenke vir die perfekte kaasbord

Deel
Gepubliseer deur
Karlien Meiring

Onlangse plasings

Vier die lewe! Drie vroue vertel hoe, en waarom, dit nodig is

Deur Maretha Botes   Dewitt Jones het 20 jaar lank foto’s vir  National Geographic geneem.…

17 hours Gelede

Nuwe gesig in ‘Skemergrond’: ‘Kirby bring baie pret én hartseer saam met haar’

Chanté Grainger, die talentvolle aktrise wat bekend is vir haar rolle in, onder meer, Arendsvlei, Suidooster en Summertide, maak…

17 hours Gelede

10 redes waarom jy die Maart-uitgawe van rooi rose móét lees!

  ‘Ek is ’n skrywer’ Haar lewe lank al het Margaret Gardiner haar drome…

4 days Gelede

Bloubessie-en-jogurt-yslollies

Wat is lekkerder as ’n yskoue yslollie op ’n warm somersdag? Probeer ons lekker resep…

4 days Gelede

Tamatietert

Hierdie is my vriendin Anita se smullekker resep. Genoeg vir vier.

4 days Gelede

Oosterse waatlemoenslaai

Wat is somer sonder slaai? Hierdie Oosterse waatlemoenslaai sal jou mond behoorlik laat water. Resep…

4 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.