Die beste gebraaide broodjies denkbaar!

Die beste gebraaide broodjies denkbaar! deur Vickie de Beer. Foto: Neil Corder

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Gebraaide broodjies

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Bestanddele

Maklike brooddeeg

  • 500 g (4 k) meel
  • 10 g (1 pakkie) kitsgis
  • 7,5 ml (1½ t) sout
  • 325 ml (1½ k) louwarm water

Vulsels

  • 250 ml (1 k) gekoopte, klaarbereide tamatiepastasous, kook dit ’n bietjie af as dit te loperig is
  • 250 ml (1 k) kersietamaties, gehalveer
  • 500 ml (2 k) gerasperde mozzarella
  • ’n hand vol basiliekruidblare

Nog kombinasies

  • 250 ml (1 k) gekrummelde bloukaas en ’n hand vol roketblare of
  • ’n hand vol olywe en ’n hand vol sondroëtamaties

Metode

Maklike brooddeeg

  1. Meng die meel, gis en sout in ’n groot mengbak.
  2. Giet die water in ’n ander groot mengbak, en voeg die helfte van die meel by die vloeistof. Die deeg moet slap wees. Voeg die res van die meel lepel vir lepel by tot dit ’n
    hanteerbare deeg vorm. Knie die deeg vir sowat 10 min. op ’n meelbestrooide werkvlak tot glad en elasties.
  3. Sit die deeg in ’n skoon bak wat liggies met olie gesmeer is. Smeer die deeg ook liggies met olie sodat die bokant nie uitdroog nie. Bedek met ’n doek of kleefplastiek en laat tot
    dubbel die grootte rys.
  4. Berei intussen die vulsels. Jy kan net gewone tamatie-en-mozzarella-broodjies maak, of ’n paar van ons variasies probeer.

Vulsels

  1. Verdeel die deeg in 6 bolletjies en rol elke bolletjie sowat 1 cm dik en ovaalvormig uit. Moenie dat die uitgerolde deeg op mekaar lê nie, dit sal vassit. Ek het elkeen maar net op ’n afsonderlike bordjie gesit.
  2. Smeer elke ovaal met die tamatiesous en pak die tamaties, kaas en basiliekruid op die een helfte uit. Vou dit toe en laat vir ’n paar min. rys.
  3. Rooster die broodjies op ’n koel vuur, keer elke broodjie direk op die rooster om en rooster aan die een kant tot gaar voor jy dit omdraai en verder rooster. Dit neem sowat 8
    min. per broodjie. Sit lekker warm met braaivleis voor.

Loer hier vir nog lekker braairesepte:

Die lekkerste bykosse wat jy nou moet maak

Borsstuk oor die kole

Geurige lamstjops oor die kole

Die lekkerste braai-poedings

Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck

Onlangse plasings

‘The Mommy Club’ se Johandri: “As dit soos hoërskooldrama voel, hou ek my afstand”

Showmax se gewilde werklikheidsreeks, The Mommy Club: Van die Hoofstad bied ’n vars, maar soms…

2 days Gelede

Nuwe herfsspyskaart by Creation is meer as kos en wyn

Deur Maryke Roberts. Foto’s: Clifford Roberts     Creation het ook pas by die Eat…

2 days Gelede

Koek met sjokolade en souterige karamel

Lewer 1 groot koek   Bestanddele   Karamel met sout 200 g suiker 60 ml…

2 days Gelede

Vyf vrae aan Anna Davel oor Suidoosterfees se ‘Konsert van Hoop’

Die 22ste Suidoosterfees word ingelui deur ’n indrukwekkende konsert van populêre en klassieke musiek. Anna…

2 days Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Kristen Raath oor ‘Niggies’ en ma-wees op skerm

Hooffoto: Stavros Cassapis   Sedert die eerste episode van Niggies op kykNET uitgesaai is, het…

2 days Gelede

PAS BEKEND | Nuwe kykNET-reeks verken dramas en intriges van nuuskantoor

Adri Joubert was vir twee dekades die koel, kalm, gerusstellende gesig en stem van die…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.