Die beste gebraaide broodjies denkbaar!

Die beste gebraaide broodjies denkbaar! deur Vickie de Beer. Foto: Neil Corder

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Gebraaide broodjies

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Bestanddele

Maklike brooddeeg

  • 500 g (4 k) meel
  • 10 g (1 pakkie) kitsgis
  • 7,5 ml (1½ t) sout
  • 325 ml (1½ k) louwarm water

Vulsels

  • 250 ml (1 k) gekoopte, klaarbereide tamatiepastasous, kook dit ’n bietjie af as dit te loperig is
  • 250 ml (1 k) kersietamaties, gehalveer
  • 500 ml (2 k) gerasperde mozzarella
  • ’n hand vol basiliekruidblare

Nog kombinasies

  • 250 ml (1 k) gekrummelde bloukaas en ’n hand vol roketblare of
  • ’n hand vol olywe en ’n hand vol sondroëtamaties

Metode

Maklike brooddeeg

  1. Meng die meel, gis en sout in ’n groot mengbak.
  2. Giet die water in ’n ander groot mengbak, en voeg die helfte van die meel by die vloeistof. Die deeg moet slap wees. Voeg die res van die meel lepel vir lepel by tot dit ’n
    hanteerbare deeg vorm. Knie die deeg vir sowat 10 min. op ’n meelbestrooide werkvlak tot glad en elasties.
  3. Sit die deeg in ’n skoon bak wat liggies met olie gesmeer is. Smeer die deeg ook liggies met olie sodat die bokant nie uitdroog nie. Bedek met ’n doek of kleefplastiek en laat tot
    dubbel die grootte rys.
  4. Berei intussen die vulsels. Jy kan net gewone tamatie-en-mozzarella-broodjies maak, of ’n paar van ons variasies probeer.

Vulsels

  1. Verdeel die deeg in 6 bolletjies en rol elke bolletjie sowat 1 cm dik en ovaalvormig uit. Moenie dat die uitgerolde deeg op mekaar lê nie, dit sal vassit. Ek het elkeen maar net op ’n afsonderlike bordjie gesit.
  2. Smeer elke ovaal met die tamatiesous en pak die tamaties, kaas en basiliekruid op die een helfte uit. Vou dit toe en laat vir ’n paar min. rys.
  3. Rooster die broodjies op ’n koel vuur, keer elke broodjie direk op die rooster om en rooster aan die een kant tot gaar voor jy dit omdraai en verder rooster. Dit neem sowat 8
    min. per broodjie. Sit lekker warm met braaivleis voor.

Loer hier vir nog lekker braairesepte:

Die lekkerste bykosse wat jy nou moet maak

Borsstuk oor die kole

Geurige lamstjops oor die kole

Die lekkerste braai-poedings

Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck

Onlangse plasings

10 redes waarom jy die Desember-uitgawe van rooi rose móét lees!

  Suzette en Skye: Sielsmaats met die liefde saamgesnoer    Suzette van der Merwe…

2 days Gelede

Van ‘slop’ tot ‘demure’: Hier’s die ses woorde wat meeding om Oxford se Woord van die Jaar

Vanjaar se kortlys, wat van dié jaar se gemoedstoestande en gesprekke opsom, is deur OUP…

2 days Gelede

Hoe om beter met jou lewensmaat te kommunikeer

Goeie kommunikasie in ’n verhouding laat die liefde blom. Maar soms eindig verskille in ’n…

2 days Gelede

Hoendergereg in romerige tamatiesous

Deur Rediscover Dairy   Voorbereidingstyd: 5 minute  Gaarmaaktyd: 20 minute  Bedien: 4 porsies  Porsiegrootte: 300…

2 days Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Riaan Grobler, ’n meester van musiek en stories

Riaan Grobler, ’n geliefde radio-omroeper by Pretoria FM asook bekende skrywer en sanger, bewys weer…

2 days Gelede

Lamskenkel-en-waterblommetjie-bredie

Bestanddele   45 ml (3 e) olie 4 klein lamskenkels, die sening afgesny 2 wortels,…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.