Die beste-este steak-toebroodjie

Die beste-este steak-toebroodjie deur Vickie de Beer, bygestaan deur Inemarie Rabie. Foto: Lee Schwagele, CRPhotographic.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • ½ rooi-ui, geskil en in ringe gesny
  • 5 ml (1 t) suiker
  • 10 ml (2 e) rooiwynasyn
  • 400 g beesfilet in dun steaks gesny (probeer minstens 8 steaks uitkry, 2 vir elke broodjie)
  • 8 lappies beleë chedder
  • 8 snye suurdeegbrood
  • 30 ml (2 e) crème fraîche
  • 30 ml (2 e) Dijon-mosterd
  • 45 ml (3 e) botter

Sous

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  • 45 ml (3 e) olyfolie
  • 15 ml (1 e) rooiwynasyn
  • 1 knoffelhuisie, geskil en fyngekap
  • 1 anjovisfilet
  • 5 ml (1 t) Dijon-mosterd
  • 5 ml (1 t) heuning
  • 60 ml (¼ k) crème fraîche
  • ’n hand vol (omtrent 20) basiliekruidblare
  • ’n klein handjie vol Italiaanse pietersielie
  • ’n hand vol roketblare, gewas

Metode

Begin met die sous

  1. Gooi al die bestanddele, behalwe die roketblare, in die bak van ’n voedselverwerker en verwerk tot glad (of gebruik ’n stokmenger).
  2. Meng die uie, suiker en asyn in ’n klein bakkie en hou eenkant tot benodig.

Broodjies

  1. Meng die crème fraiche en mosterd en hou eenkant. Verhit die botter oor matige hitte in ’n middelslagpan. Braai elke sny brood vinnig aan albei kante daarin tot goudkleurig. Haal uit en hou eenkant.
  2. Verhit ’n swaarboom-riffelpan oor hoë hitte. Geur die steaks met sout en smeer met olyfolie. Skroei die vleis om die beurt (1-2 min.) aan elke kant in die verhitte pan. Moenie die pan te vol pak nie, en laat die pan weer goed warm word voor die volgende steaks gebraai word. Laat rus.
  3. Sit al die steaks terug in die pan en sit ’n lappie kaas op elkeen, laat staan om te smelt.
  4. Pak die brood op ’n broodbord. Smeer een kant van 4 van die snye met die crème fraîche-en-mosterdmengsel.
  5. Sit 2 skywe steaks op elke broodjie gevolg deur ’n groot skep van die sous, ’n paar roketblare en die gepiekelde uie.
  6. Sit die ander snye brood bo-op elke broodjie en val weg!
Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck

Onlangse plasings

Skop Swart Vrydag sterk af met MSI se beste aanbiedinge: Skootrekenaars vir speel en werk teen ongelooflike pryse!

Of jy op soek is na ’n kragtige skootrekenaar om meer as een taak mee…

3 hours Gelede

7 dinge wat jy moet weet om die regte matras te koop

Om ’n matras aan te skaf is een van die duurste beleggings wat jy sal…

5 hours Gelede

Blitsige roomys

Bestanddele   500 ml (2 k) gevriesde bessies 500 ml (2 k) volroom- Griekse jogurt…

6 hours Gelede

Ontmoet Herman Bosman – ‘Wie word ’n miljoenêr’ se heel eerste miljoenêr!

Iemand het uiteindelik kykNET se miljoenrandvraag op die gewilde vasvraprogram Wie word ’n miljoenêr? beantwoord.  …

7 hours Gelede

4 dapper stappe wat jy nou kan neem om gelukkiger te wees

Maak werk van dié kwessies en kry weer woema terug! #rrTussenOns

23 hours Gelede

Mia le Roux onthul hoe vertigo haar deelname aan Mej. Heelal gefnuik het

Die huidige Mej. Suid-Afrika, Mia le Roux, het vandag in ’n video op sosiale media…

1 day Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.