Die beste-este steak-toebroodjie

Die beste-este steak-toebroodjie deur Vickie de Beer, bygestaan deur Inemarie Rabie. Foto: Lee Schwagele, CRPhotographic.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • ½ rooi-ui, geskil en in ringe gesny
  • 5 ml (1 t) suiker
  • 10 ml (2 e) rooiwynasyn
  • 400 g beesfilet in dun steaks gesny (probeer minstens 8 steaks uitkry, 2 vir elke broodjie)
  • 8 lappies beleë chedder
  • 8 snye suurdeegbrood
  • 30 ml (2 e) crème fraîche
  • 30 ml (2 e) Dijon-mosterd
  • 45 ml (3 e) botter

Sous

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  • 45 ml (3 e) olyfolie
  • 15 ml (1 e) rooiwynasyn
  • 1 knoffelhuisie, geskil en fyngekap
  • 1 anjovisfilet
  • 5 ml (1 t) Dijon-mosterd
  • 5 ml (1 t) heuning
  • 60 ml (¼ k) crème fraîche
  • ’n hand vol (omtrent 20) basiliekruidblare
  • ’n klein handjie vol Italiaanse pietersielie
  • ’n hand vol roketblare, gewas

Metode

Begin met die sous

  1. Gooi al die bestanddele, behalwe die roketblare, in die bak van ’n voedselverwerker en verwerk tot glad (of gebruik ’n stokmenger).
  2. Meng die uie, suiker en asyn in ’n klein bakkie en hou eenkant tot benodig.

Broodjies

  1. Meng die crème fraiche en mosterd en hou eenkant. Verhit die botter oor matige hitte in ’n middelslagpan. Braai elke sny brood vinnig aan albei kante daarin tot goudkleurig. Haal uit en hou eenkant.
  2. Verhit ’n swaarboom-riffelpan oor hoë hitte. Geur die steaks met sout en smeer met olyfolie. Skroei die vleis om die beurt (1-2 min.) aan elke kant in die verhitte pan. Moenie die pan te vol pak nie, en laat die pan weer goed warm word voor die volgende steaks gebraai word. Laat rus.
  3. Sit al die steaks terug in die pan en sit ’n lappie kaas op elkeen, laat staan om te smelt.
  4. Pak die brood op ’n broodbord. Smeer een kant van 4 van die snye met die crème fraîche-en-mosterdmengsel.
  5. Sit 2 skywe steaks op elke broodjie gevolg deur ’n groot skep van die sous, ’n paar roketblare en die gepiekelde uie.
  6. Sit die ander snye brood bo-op elke broodjie en val weg!
Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck

Onlangse plasings

Van Siprus se skaduwees tot Aronspoort se geheime – twee verhale vol liefde en gevaar

Wanneer gevaar met romanse gekombineer word, is ’n boek nie net ’n storie nie, maar…

7 hours Gelede

Kom Clarens toe vir die kunstefees op 1 Mei!

Die fees word vanjaar van 1 tot 4 Mei gehou.    [gallery columns="2" size="medium" ids="151862,151861"]…

7 hours Gelede

Bak vir Eid al-Fitr: Groot dinge gebeur as daar tradisie, samehorigheid en soet vieringe is

Die kern van hierdie tradisie is die kuns daarvan om so te bak dat eenvoudige…

10 hours Gelede

Duncan Johnson oor ‘Skemergrond’ se skurk: ‘My waardes verskil hemelsbreed van Beeno s’n’

    In die wêreld van televisie en teater is die rol van die skurk…

12 hours Gelede

Skuinskoek

Genoeg vir 8   Bestanddele   625 ml (2½ k) koekmeel 125 ml (½ k)…

3 days Gelede

Vinnige Peppermint Crisp-tert

Mev. Sannie Bosman van Pretoria was in Mei, 2005 ons Teetydtreffer-wenner vir haar lekker vinnige…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.