Die beste-este steak-toebroodjie deur Vickie de Beer, bygestaan deur Inemarie Rabie. Foto: Lee Schwagele, CRPhotographic.
Bestanddele
- ½ rooi-ui, geskil en in ringe gesny
- 5 ml (1 t) suiker
- 10 ml (2 e) rooiwynasyn
- 400 g beesfilet in dun steaks gesny (probeer minstens 8 steaks uitkry, 2 vir elke broodjie)
- 8 lappies beleë chedder
- 8 snye suurdeegbrood
- 30 ml (2 e) crème fraîche
- 30 ml (2 e) Dijon-mosterd
- 45 ml (3 e) botter
Sous
- 45 ml (3 e) olyfolie
- 15 ml (1 e) rooiwynasyn
- 1 knoffelhuisie, geskil en fyngekap
- 1 anjovisfilet
- 5 ml (1 t) Dijon-mosterd
- 5 ml (1 t) heuning
- 60 ml (¼ k) crème fraîche
- ’n hand vol (omtrent 20) basiliekruidblare
- ’n klein handjie vol Italiaanse pietersielie
- ’n hand vol roketblare, gewas
Metode
Begin met die sous
- Gooi al die bestanddele, behalwe die roketblare, in die bak van ’n voedselverwerker en verwerk tot glad (of gebruik ’n stokmenger).
- Meng die uie, suiker en asyn in ’n klein bakkie en hou eenkant tot benodig.
Broodjies
- Meng die crème fraiche en mosterd en hou eenkant. Verhit die botter oor matige hitte in ’n middelslagpan. Braai elke sny brood vinnig aan albei kante daarin tot goudkleurig. Haal uit en hou eenkant.
- Verhit ’n swaarboom-riffelpan oor hoë hitte. Geur die steaks met sout en smeer met olyfolie. Skroei die vleis om die beurt (1-2 min.) aan elke kant in die verhitte pan. Moenie die pan te vol pak nie, en laat die pan weer goed warm word voor die volgende steaks gebraai word. Laat rus.
- Sit al die steaks terug in die pan en sit ’n lappie kaas op elkeen, laat staan om te smelt.
- Pak die brood op ’n broodbord. Smeer een kant van 4 van die snye met die crème fraîche-en-mosterdmengsel.
- Sit 2 skywe steaks op elke broodjie gevolg deur ’n groot skep van die sous, ’n paar roketblare en die gepiekelde uie.
- Sit die ander snye brood bo-op elke broodjie en val weg!