kategorieë: Kos

Die beste burger-souse

Lekker taai burgersous

genoeg vir 4

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

1 Verhit 30 ml (2 e) botter in ’n pan oor matige hitte. Braai 1 ui, in dik skywe gesny, vir 5 min. daarin, of tot sag. Voeg 15 ml (1 e) bruinsuiker by en braai vir nog 5-8 min. of tot gekaramelliseer. Voeg 2 gekapte knoffelhuisies by en braai vir nog 2 min. Gooi 125 ml (½ k) tamatiesous, 5 ml (1 t) sojasous, 5 ml (1 t) Worcestershire-sous, 5 ml (1 t) Tabasco-sous en 45 ml (3 e) bier by en kook vir nog 1 min. tot dit effens verdik.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Klik hier vir die beste frikkadelle en burgerbroodjies

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Allerlekkerste hamburgersous

genoeg vir 6

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

1 Meng 125 ml (½ k) mayonnaise, 2,5 ml (½ t) Sriracha-sous (opsioneel (kry dit by Woolies), 15 ml (1 e) tamatiesous, 15 ml (1 e) soetrissiesous, 10 ml (2 t) Worcestershire-sous, ½ fyn gekapte baba-uitjie, 1 fyn gekapte groot agurkie en ’n hand vol fyn gekapte pietersielie in ’n bakkie.

Sampioensous

genoeg vir 4

Verhit 30 ml (2 e) botter in ’n pan oor matige hitte. Braai 250 g sampioene, 2 gekapte knoffelhuisies en 2 tiemietakkies vir 5-7 min. daarin, of tot goudkleurig. Voeg 30 ml (2 e) brandewyn by en laat prut vir 1 min. Voeg 250 ml (1 k) room en 5 ml (1 t) sojasous by. Verlaag die hitte en laat prut vir 2-3 min. of tot die sous verdik. Geur met sout en swartpeper.

Klik hier vir die lekkerste bolae en bykomstighede

Bruinbotter-hollandaise

genoeg vir 4

Verhit 125 g ongesoute botter in ’n pan oor lae hitte. Laat prut die botter tot ligbruin. Haal van die hitte af en gooi in ’n maatbeker. Sit 2 eiergele en 15 ml (1 e) suurlemoensap in ’n glasmengbak wat knus oor ’n kastrol halfvol kookwater pas. Klits tot baie lig in kleur. Haal die eiers van die kastrol af. Drup die botter in die eiermengsel en klits deurentyd tot die sous dik en romerig is. Geur met sout en swartpeper.

Sjerrie-en-bloukaas-sous

genoeg vir 4

Verhit 30 ml (2 e) botter in ’n pan oor matige hitte. Voeg 15 ml (1 e) koekmeel by en roer tot glad. Voeg 250 ml (1 k) room en 10 ml (2 t) sjerrie by. Verlaag die hitte en klits tot die sous verdik. Kook vir 1 min. Trek van die hitte af en voeg 50 g bloukaas by. Roer totdat die bloukaas gesmelt is.

Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

Geroosterde pampoenskywe met tiemie-en-parmesaan-granola

Granola is deesdae nie net meer vir ontbyt bedoel nie. Hierdie krakerige kombinasie van sade…

1 day Gelede

‘The Mommy Club: Van die Hoofstad’: Ontmoet die glansryke vroue van die splinternuwe werklikheidsreeks

Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…

2 days Gelede

Appel-peer-en-karamel-tert

Genoeg vir 8       Bestanddele   Tertdeeg 375 g koekmeel  2,5 ml (½…

2 days Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Klein vissies kelder een span en laat ’n ander span juig!

In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…

2 days Gelede

Suid-Afrika skitter by Louvre Abu Dhabi

Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi    …

2 days Gelede

Hoe om brandrissie-olie te maak

Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.