kategorieë: Kos

Die beste burger-souse

Lekker taai burgersous

genoeg vir 4

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

1 Verhit 30 ml (2 e) botter in ’n pan oor matige hitte. Braai 1 ui, in dik skywe gesny, vir 5 min. daarin, of tot sag. Voeg 15 ml (1 e) bruinsuiker by en braai vir nog 5-8 min. of tot gekaramelliseer. Voeg 2 gekapte knoffelhuisies by en braai vir nog 2 min. Gooi 125 ml (½ k) tamatiesous, 5 ml (1 t) sojasous, 5 ml (1 t) Worcestershire-sous, 5 ml (1 t) Tabasco-sous en 45 ml (3 e) bier by en kook vir nog 1 min. tot dit effens verdik.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Klik hier vir die beste frikkadelle en burgerbroodjies

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Allerlekkerste hamburgersous

genoeg vir 6

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

1 Meng 125 ml (½ k) mayonnaise, 2,5 ml (½ t) Sriracha-sous (opsioneel (kry dit by Woolies), 15 ml (1 e) tamatiesous, 15 ml (1 e) soetrissiesous, 10 ml (2 t) Worcestershire-sous, ½ fyn gekapte baba-uitjie, 1 fyn gekapte groot agurkie en ’n hand vol fyn gekapte pietersielie in ’n bakkie.

Sampioensous

genoeg vir 4

Verhit 30 ml (2 e) botter in ’n pan oor matige hitte. Braai 250 g sampioene, 2 gekapte knoffelhuisies en 2 tiemietakkies vir 5-7 min. daarin, of tot goudkleurig. Voeg 30 ml (2 e) brandewyn by en laat prut vir 1 min. Voeg 250 ml (1 k) room en 5 ml (1 t) sojasous by. Verlaag die hitte en laat prut vir 2-3 min. of tot die sous verdik. Geur met sout en swartpeper.

Klik hier vir die lekkerste bolae en bykomstighede

Bruinbotter-hollandaise

genoeg vir 4

Verhit 125 g ongesoute botter in ’n pan oor lae hitte. Laat prut die botter tot ligbruin. Haal van die hitte af en gooi in ’n maatbeker. Sit 2 eiergele en 15 ml (1 e) suurlemoensap in ’n glasmengbak wat knus oor ’n kastrol halfvol kookwater pas. Klits tot baie lig in kleur. Haal die eiers van die kastrol af. Drup die botter in die eiermengsel en klits deurentyd tot die sous dik en romerig is. Geur met sout en swartpeper.

Sjerrie-en-bloukaas-sous

genoeg vir 4

Verhit 30 ml (2 e) botter in ’n pan oor matige hitte. Voeg 15 ml (1 e) koekmeel by en roer tot glad. Voeg 250 ml (1 k) room en 10 ml (2 t) sjerrie by. Verlaag die hitte en klits tot die sous verdik. Kook vir 1 min. Trek van die hitte af en voeg 50 g bloukaas by. Roer totdat die bloukaas gesmelt is.

Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Net drie spanne oor ná stormagtige braai-uitdaging

In die 11de episode van Kokkedoor Vuur & Vlam, kykNET se spannende koswerklikheidsreeks, word die…

4 days Gelede

Pak jou somerlinne só weg

Die verandering van somer na herfs beteken dat somer-beddegoed deeglik gestoor moet word tot die…

4 days Gelede

Foute wat jy moet vermy wanneer jy jou slimfoon laai

Deur Jade Rhode   As jy opgemerk het dat jou foon doodgaan na 'n kort…

4 days Gelede

Was jou grimeerkwassies só

Vraag Moet ek my my grimeerkwassies was, en hoe gereeld?  - Tirsa van Staden Lees…

4 days Gelede

‘The Mommy Club’ se Ansu Viljoen: ‘Nie almal is bedoel om in jou binnekring te wees nie’

Showmax se gewilde werklikheidsreeks, The Mommy Club: Van die Hoofstad bied ’n vars, maar soms…

4 days Gelede

Suurlemoen-en-klapper-skywe

Resep deur Vickie de Beer

4 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.