Rooiwyn saam met rooivleis en witwyn saam met witvleis – dis mos hoe ons geleer is. Maar met die beskikbaarheid van ’n groter verskeidenheid bestanddele en kookstyle is dié eenvoudige benadering tot kos-en-wyn-kombinasies nie meer so van pas nie.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }Ons het by die kenners gaan kers opsteek en van vandeesmaand gaan rooi rose in samewerking met die Insitute of Culinary Arts goeie kos-en-wyn-pasmaats op die proef stel. Wyn saam met lamsvleis Jong, geroosterde lamsvleis verskil in tekstuur en is meer subtiel in geur as ouer lamsvleis wat miskien lank en stadig in ’n bredie gestowe is. Kies eerder ’n ligter, vrugtige wyn om by die geroosterde lamsvleis te pas. Lamsvleis word gereeld met kruisementsous voorgesit, maar onthou dat ’n sterk kruisementsmaak die meeste wyne sal oorheers. ’n Versnit met shiraz of ’n merlot werk goed saam met jong, geroosterde lamsvleis en ’n meer volronde bordeaux sal beter werk by ’n lamsvleisbredie Hoekom werk dit?
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }Merlot se vrugtige, spesery-ondertone en parfuumagtige neus is goeie pasmaats vir die spesery-en-kruiegeure in die lamsvleis. Merlot het ’n kenmerkende droplekker-ondertoon en daarom pas die vinkel in die mayonnaise so goed daarby.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }Middelslagtert genoeg vir 6-8 mense. Bestanddele Deeg 350 g koekmeel 60 ml (¼…
Deur Thinus Ferreira. Foto's: Verskaf. Dié aantreklike plaasseun en safarigids van Simmenau, sowat…
Hierdie beduidende kontantvoordeel word volgens die AVBOB-raad se goeddunke uitgereik en is die sesde spesiale…
Om ’n goeie verhouding met tieners te hê, was nog nooit maklik nie, maar in…
Skop die nuwejaar af met dié heerlike vars slaaie! Resepte deur Vickie de Beer
Deur Rentia Mynhardt. Foto’s: Verskaf Om ma en dogter op papier te wees is…
Hierdie webwerf gebruik koekies.