kategorieë: GebakKos

Dadelkoek

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
  • 250 g dadels
  • 5 ml (1 t) koeksoda
  • 250 ml (1 k) kookwater
  • 250 ml (1 k) suiker
  • 125 g botter of margarien
  • 2 ekstragroot eiers, geklits
  • 10 ml (2 t) bakpoeier
  • 500 ml (2 k) koekmeel
  • 5 ml (1 t) vanielje-ekstrak
  • 200 g okkerneute (opsioneel), grof gekap

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Vulsel

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  • 150 g dadels, fyn gekerf
  • 500 ml (2 k) suiker
  • 15 ml (1 e) botter
  • 125 ml (½ k) water
  • okkerneute, vir versiering
  • verglansde vrugte, vir versiering (opsioneel, ons het die koek net liggies met versiersuiker bestuif)

Metode

Voorverhit die oond tot 180 °C.

  1. Voer twee 23 cm-koekpanne met bakpapier uit.
  2. Strooi die koeksoda oor die dadels, voeg die kookwater by en laat week tot sag. Maak die dadels met die agterkant van ’n vurk fyn.
  3. Klits die suiker en botter saam en voeg die geklitste eiers by. Sif die bakpoeier en meel saam en voeg by die eiermengsel.
  4. Voeg die dadels en vanielje by, asook die okkerneute en meng.
  5. Die mengsel moet sag genoeg wees om van die lepel af te loop.
  6. Skep die deeg in die bereide koekpanne en bak vir 35-40 min. of tot ’n toetspen skoon uitkom.

Vulsel

  1. Kook al die bestanddele saam tot fyn en smeerbaar.
  2. Laat die koek goed afkoel en smeer die vulsel tussen 2 lae van die koek, asook bo-op, indien verkies.
  3. Versier met okkerneute en verglansde vrugte, of bestuif met versiersuiker soos ons.

Deel
Gepubliseer deur
Anelle Tewson

Onlangse plasings

Geroosterde pampoenskywe met tiemie-en-parmesaan-granola

Granola is deesdae nie net meer vir ontbyt bedoel nie. Hierdie krakerige kombinasie van sade…

1 day Gelede

‘The Mommy Club: Van die Hoofstad’: Ontmoet die glansryke vroue van die splinternuwe werklikheidsreeks

Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…

2 days Gelede

Appel-peer-en-karamel-tert

Genoeg vir 8       Bestanddele   Tertdeeg 375 g koekmeel  2,5 ml (½…

2 days Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Klein vissies kelder een span en laat ’n ander span juig!

In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…

2 days Gelede

Suid-Afrika skitter by Louvre Abu Dhabi

Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi    …

2 days Gelede

Hoe om brandrissie-olie te maak

Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.