Voorverhit die oond tot 180 °C. VulselDadelkoek
Ingredients
Instructions
1 Voer twee 23 cm-koekpanne met bakpapier uit.
2 Strooi die koeksoda oor die dadels, voeg die kookwater by en laat week tot sag. Maak die dadels met die agterkant van ’n vurk fyn.
3 Klits die suiker en botter saam en voeg die geklitste eiers by. Sif die bakpoeier en meel saam en voeg by die eiermengsel. 4 Voeg die dadels en vanielje by, asook die okkerneute en meng.
5 Die mengsel moet sag genoeg wees om van die lepel af te loop.
6 Skep die deeg in die bereide koekpanne en bak vir 35-40 min. of tot ’n toetspen skoon uitkom.
1 Kook al die bestanddele saam tot fyn en smeerbaar.
2 Laat die koek goed afkoel en smeer die vulsel tussen 2 lae van die koek, asook bo-op, indien verkies.
3 Versier met okkerneute en verglansde vrugte, of bestuif met versiersuiker soos ons.