250 g (½ pak) botter of margarien
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }125 ml (½ k) bruinsuiker
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }1 ml sout
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }5 ml (1 t) vanieljegeursel
500 g dadels, grofgekap
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }1 eier, geklits
100 g (½ pakkie) Mariekoekies, fyngedruk
90 ml (6 e) klapper
500 ml (2 k) Rice Krispies
OM IN TE ROL: 250 ml (1 k) klapper
1. Voeg botter/margarien en suiker saam in kastrol en roer tot gesmelt is.
2. Roer sout, vanieljegeursel en dadels by. Roer aanhoudend totdat dadelsmengsel gladder is.
3. Roer geklitste eier by en roer vir een minuut op warm stoofplaat.
4. Verwyder kastrol van hitte en gooi gebreekte koekies, klapper en rice krispies by. Roer tot gemeng. Laat dadelmengsel vir tien minute afkoel.
5. Skep teelepels vol dadelmengsel en rol dit in balletjies.
6 Om in te rol: Gooi klapper in bakkie en rol balletjies daarin tot dit goed met klapper bedek is.
7 Plaas in yskas in lugdigte bak.
Ongeveer 36 balletjies
Deur Marlo Kitshoff-Carstens.
Lees nog: Wortelkoekies met roomkaasversiersel
Skop die nuwejaar af met dié heerlike vars slaaie! Resepte deur Vickie de Beer
Deur Rentia Mynhardt. Foto’s: Verskaf Om ma en dogter op papier te wees is…
Oudword is onvermydelik. Dit is dus belangrik om voorbereid te wees op wat kom deur…
Deur Mariette Snyman “Pynlike seks is ongelukkig iets wat ek daagliks in die…
Koop MSI se terug-skool-toe-aanbiedinge hier! Modern 14 F13MG Kleinhandelaar:…
Foto's: Instagram/Bernice West Die Suid-Afrikaanse sangeres Bernice West en haar man, Jannes Erasmus, het…
Hierdie webwerf gebruik koekies.