250 g (½ pak) botter of margarien
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }125 ml (½ k) bruinsuiker
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }1 ml sout
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }5 ml (1 t) vanieljegeursel
500 g dadels, grofgekap
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }1 eier, geklits
100 g (½ pakkie) Mariekoekies, fyngedruk
90 ml (6 e) klapper
500 ml (2 k) Rice Krispies
OM IN TE ROL: 250 ml (1 k) klapper
1. Voeg botter/margarien en suiker saam in kastrol en roer tot gesmelt is.
2. Roer sout, vanieljegeursel en dadels by. Roer aanhoudend totdat dadelsmengsel gladder is.
3. Roer geklitste eier by en roer vir een minuut op warm stoofplaat.
4. Verwyder kastrol van hitte en gooi gebreekte koekies, klapper en rice krispies by. Roer tot gemeng. Laat dadelmengsel vir tien minute afkoel.
5. Skep teelepels vol dadelmengsel en rol dit in balletjies.
6 Om in te rol: Gooi klapper in bakkie en rol balletjies daarin tot dit goed met klapper bedek is.
7 Plaas in yskas in lugdigte bak.
Ongeveer 36 balletjies
Deur Marlo Kitshoff-Carstens.
Lees nog: Wortelkoekies met roomkaasversiersel
Granola is deesdae nie net meer vir ontbyt bedoel nie. Hierdie krakerige kombinasie van sade…
Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…
Genoeg vir 8 Bestanddele Tertdeeg 375 g koekmeel 2,5 ml (½…
In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…
Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi …
Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…
Hierdie webwerf gebruik koekies.