kategorieë: KosMaklik en vinnig

Dadelballetjies

BESTANDDELE

250 g (½ pak) botter of margarien

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

125 ml (½ k) bruinsuiker

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

1 ml sout

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

5 ml (1 t) vanieljegeursel

500 g dadels, grofgekap

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

1 eier, geklits

100 g (½ pakkie) Mariekoekies, fyngedruk

90 ml (6 e) klapper

500 ml (2 k) Rice Krispies

OM IN TE ROL: 250 ml (1 k) klapper

METODE

1. Voeg botter/margarien en suiker saam in kastrol en roer tot gesmelt is.

2. Roer sout, vanieljegeursel en dadels by. Roer aanhoudend totdat dadelsmengsel gladder is.

3. Roer geklitste eier by en roer vir een minuut op warm stoofplaat.

4. Verwyder kastrol van hitte en gooi gebreekte koekies, klapper en rice krispies by. Roer tot gemeng. Laat dadelmengsel vir tien minute afkoel.

5. Skep teelepels vol dadelmengsel en rol dit in balletjies.

6 Om in te rol: Gooi klapper in bakkie en rol balletjies daarin tot dit goed met klapper bedek is.

7 Plaas in yskas in lugdigte bak.

Wenke:

  • Hierdie is heerlik vir ’n kosblik of as die kinders lus is vir lekkers. Beslis gesonder en sal jou tot etenstyd vol hou.
  • Die resep is maklik om te verdubbel. Bêre die ekstra in die vrieskas tot later.
  • Gebruik ’n bak om die dadelballetjies sommer in blokkies te maak as jy nie genoeg tyd het nie. Sprinkel die helfte van die klapper onder in die bak. Skep die dadelmengsel bo-op en sprinkel die oorblywende klapper bo-op. Druk die klapper vas. Laat in die yskas afkoel en sny in blokkies.

Ongeveer 36 balletjies

Deur Marlo Kitshoff-Carstens.

Lees nog: Wortelkoekies met roomkaasversiersel

Deel
Gepubliseer deur
rooi rose span

Onlangse plasings

Smelt-in-die-mond-koekies

Maak 30 koekies • 500 ml (2 k) koekmeel • 80 ml (1⁄3 k) kakao…

23 mins Gelede

Geurige tamatie-en-wors-gebak

Geurige tamatie-en-wors-gebak. Resep deur Vickie de Beer   Lees ook: Geurige worsies met sampioene en…

31 mins Gelede

Gebakte Carbonara

Vir hierdie heerlike gebakte Carbonara druk jy die blokkies mozzarella tussen die pennepasta in! Resep…

36 mins Gelede

Ribollita

Ribollita is ’n Toskaanse sopbredie. Dit word soos ’n sop gemaak maar is so lekker…

54 mins Gelede

Kaas-en-Marmite-mosbolletjiebrood

Kaas-en-Marmite-mosbolletjiebrood deur Vickie de Beer. Foto: Lindy Kriek  

1 hour Gelede

Heerlike winterpastagebak

Hierdie heerlike pastagebak is genoeg vir 6 porsies.

2 hours Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.