Genoeg vir 10
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }Beskuitjies
• 6 dadels, ontpit en fyn gekap
• 75 g sonneblomsaad
• 50 g tefgraan
• 50 g hempsaad
• 50 g pampoensaad
• 135 g hawermout
• 40 g psilliumvesel
• 5 ml (1 t) sout
• 50 g klapperolie
• 250 ml (1 k) water
Hoemoes
• 30 g hempsaad, fyn gemaal
• 1 ml (¼ t) kaneel
• 2,5 ml (½ t) komyn
• 1 ml (¼ t) gerookte paprika
• 2 knoffelhuisies, fyn gekap
• 200 g botterskorsie, geskil en gerooster
• 1 x 400 g-blik kekerertjies, gedreineer
• 30 ml (2 e) water
• 80 g tahini
• 60 ml (¼ k) olyfolie
Beskuitjies
Voorverhit die oond tot 160 °C.
1 Verwerk die dadels, sonneblomsaad, tefgraan, hemp- en pampoensaad, hawermout, psilliumvesel, sout en klapperolie in ’n voedselverwerker tot goed gemeng.
2 Skep in ’n groot mengbak, voeg die water by en laat staan vir sowat 15 min. tot al die water geabsorbeer is.
3 Druk die deeg met jou hande bymekaar en rol tussen twee stukke bakpapier uit tot sowat 1 cm dik.
4 Trek die boonste laag bakpapier af en tel die deeg met die bakpapier en al op en sit op die bakplaat. Bak vir 30-35 min. of tot goudkleurig en krakerig.
Hoemoes
5 Verwerk die speserye, knoffelhuisies, botterskorsie, kekerertjies, water en tahini in ’n voedselverwerker tot glad. Hou die olyfolie ’n entjie bo die verwerker en voeg stadig by.
6 Skakel die masjien af en geur met sout en swartpeper.
7 Breek die saadbeskuitjies in stukke en sit met die hoemoes voor.
Iewers op ’n eiland met ’n toring staan nog ’n skatkis wat R1 miljoen kontant…
Maak 30 koekies • 500 ml (2 k) koekmeel • 80 ml (1⁄3 k) kakao…
Geurige tamatie-en-wors-gebak. Resep deur Vickie de Beer Lees ook: Geurige worsies met sampioene en…
Vir hierdie heerlike gebakte Carbonara druk jy die blokkies mozzarella tussen die pennepasta in! Resep…
Ribollita is ’n Toskaanse sopbredie. Dit word soos ’n sop gemaak maar is so lekker…
Kaas-en-Marmite-mosbolletjiebrood deur Vickie de Beer. Foto: Lindy Kriek
Hierdie webwerf gebruik koekies.