Genoeg vir 10
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }Beskuitjies
• 6 dadels, ontpit en fyn gekap
• 75 g sonneblomsaad
• 50 g tefgraan
• 50 g hempsaad
• 50 g pampoensaad
• 135 g hawermout
• 40 g psilliumvesel
• 5 ml (1 t) sout
• 50 g klapperolie
• 250 ml (1 k) water
Hoemoes
• 30 g hempsaad, fyn gemaal
• 1 ml (¼ t) kaneel
• 2,5 ml (½ t) komyn
• 1 ml (¼ t) gerookte paprika
• 2 knoffelhuisies, fyn gekap
• 200 g botterskorsie, geskil en gerooster
• 1 x 400 g-blik kekerertjies, gedreineer
• 30 ml (2 e) water
• 80 g tahini
• 60 ml (¼ k) olyfolie
Beskuitjies
Voorverhit die oond tot 160 °C.
1 Verwerk die dadels, sonneblomsaad, tefgraan, hemp- en pampoensaad, hawermout, psilliumvesel, sout en klapperolie in ’n voedselverwerker tot goed gemeng.
2 Skep in ’n groot mengbak, voeg die water by en laat staan vir sowat 15 min. tot al die water geabsorbeer is.
3 Druk die deeg met jou hande bymekaar en rol tussen twee stukke bakpapier uit tot sowat 1 cm dik.
4 Trek die boonste laag bakpapier af en tel die deeg met die bakpapier en al op en sit op die bakplaat. Bak vir 30-35 min. of tot goudkleurig en krakerig.
Hoemoes
5 Verwerk die speserye, knoffelhuisies, botterskorsie, kekerertjies, water en tahini in ’n voedselverwerker tot glad. Hou die olyfolie ’n entjie bo die verwerker en voeg stadig by.
6 Skakel die masjien af en geur met sout en swartpeper.
7 Breek die saadbeskuitjies in stukke en sit met die hoemoes voor.
In die wêreld van televisie en teater is die rol van die skurk…
Mev. Sannie Bosman van Pretoria was in Mei, 2005 ons Teetydtreffer-wenner vir haar lekker vinnige…
Die Liedjieboer Anton Goosen is terug met ’n storie wat die hart tref. Anton, een…
Die voordele wat ontklottering vir ons inhou, word wyd besing. Om te ontklotter beteken nie…
Dink gou oor hierdie vraag: Moet jy mense sien om hulle te kan hoor? Dan…
Hierdie webwerf gebruik koekies.