Cowboy-steak met die lekkerste, krakerige tjips deur Vickie de Beer. Foto: Lee Schwagele van CRPhotographic
1 Voorverhit die oond tot 200 ˚C. Tjips 1 Meng die olyfolie, knoffel, paprika, roosmaryn, sout en semolina in ’n groot mengbak. Gooi die tjips by en roer met jou hande deur die olie. Net voor julle aansit 1 Verhit die pan weer oor matige hitte en smelt die botter daarin saam met die knoffel en kruie.Cowboy-steak met die lekkerste, krakerige tjips
Ingredients
Instructions
2 Geur die steak die vorige aand reeds aan albei kante met Maldonsout.
3 Sit oornag in die yskas in ’n houer wat dig seël.
4 Haal die steak al vroeg uit die yskas sodat dit kamertemperatuur bereik.
2 Pak die aartappels plat uit op ’n groot bakplaat - maak seker hulle lê nie op mekaar nie.
3 Rooster vir sowat 45-60 min. tot die tjips bros en goudkleurig is. Roer eenkeer gedurende die bakslag deur en draai die pan om sodat die aartappels eweredig bak.
4 Haal uit en hou eenkant.
5 Verhit ’n swaarboom-potyster-riffelpan met die helfte van die olie tot die pan net begin rook.
6 Gebruik ’n knyptang om die steak gaar te maak. Braai die steak vir 4-5 min. aan ’n kant oor hoë hitte.
7 Haal uit en laat rus vir 4 min.
2 Sit die steak terug in die pan en braai vir 2 min. tot deurwarm terwyl jy heeltyd die botter oor die steak skep.
3 Sny die steak in repies en sit met die tjips voor.