kategorieë: KosSomerkos

Choux-kerskranse

Lewer sowat 9 kranse

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • 100 g (160 ml) koekmeel
  • 175 ml water
  • 75 g botter
  • 2,5 ml (½ t) sout
  • 3-4 eiers
  • 100 g gerasperde gruyère
  • 1 eier
  • 2,5 ml (½ t) sout

Vulsel

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  • 250 g roomkaas
  • 30 g grasuie, fyn gekap
  • 2,5 ml (½ t) sout
  • 200 g gerookte salm

Metode

  1. Voorverhit die oond tot 190 °C. Voer ’n bakplaat met bakpapier uit en sit ’n ronde 1,25 cm-spuitpunt op ’n spuitsak.
  2. Sif die meel op ’n stuk bakpapier. Bring die water, botter en sout in ’n bedekte kastrol tot kookpunt.
  3. Trek van die hitte af en gooi dadelik die meel by. Klop vir 30-60 sek. met ’n houtlepel tot die mengsel glad is en van die kante van die kastrol wegtrek. Klop vir nog 30-60 sek. oor lae hitte om die mengsel verder uit te droog.
  4. Klop die eiers een vir een met ’n houtlepel by. Wag tot die eerste eier goed ingemeng is voor jy die volgende een byvoeg. Klop tot die mengsel glad en glansend is en dit net van die lepel afval.
  5. Voeg die kaas by en meng goed. Skep die deeg in die spuitsak en spuit nege 7 cm- sirkels op die voorbereide bakplaat.
  6. Meng die eier en sout saam en verf die deeg daarmee. Bak vir 35-40 min. Laat dit effens op die bakplaat afkoel. Pak op ’n draadrak en laat verder afkoel. (Verhit die kranse net voor opdiening vir 2-3 min. in ’n warm oond.)
  7. Vulsel: Klop die roomkaas in die bak van ’n elektriese staanmenger tot lig en donsig. Gooi die grasuie en sout by en klop tot dit deurgemeng is. Skep in ’n spuitsak met ’n sterpunt.
  8. Sny die kranse oop en vul met lappies gerookte salm en gegeurde roomkaas.

Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

‘The Mommy Club’ se Johandri: “As dit soos hoërskooldrama voel, hou ek my afstand”

Showmax se gewilde werklikheidsreeks, The Mommy Club: Van die Hoofstad bied ’n vars, maar soms…

1 day Gelede

Nuwe herfsspyskaart by Creation is meer as kos en wyn

Deur Maryke Roberts. Foto’s: Clifford Roberts     Creation het ook pas by die Eat…

1 day Gelede

Koek met sjokolade en souterige karamel

Lewer 1 groot koek   Bestanddele   Karamel met sout 200 g suiker 60 ml…

1 day Gelede

Vyf vrae aan Anna Davel oor Suidoosterfees se ‘Konsert van Hoop’

Die 22ste Suidoosterfees word ingelui deur ’n indrukwekkende konsert van populêre en klassieke musiek. Anna…

1 day Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Kristen Raath oor ‘Niggies’ en ma-wees op skerm

Hooffoto: Stavros Cassapis   Sedert die eerste episode van Niggies op kykNET uitgesaai is, het…

2 days Gelede

PAS BEKEND | Nuwe kykNET-reeks verken dramas en intriges van nuuskantoor

Adri Joubert was vir twee dekades die koel, kalm, gerusstellende gesig en stem van die…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.