kategorieë: KosSomerkos

Choux-kerskranse

Lewer sowat 9 kranse

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • 100 g (160 ml) koekmeel
  • 175 ml water
  • 75 g botter
  • 2,5 ml (½ t) sout
  • 3-4 eiers
  • 100 g gerasperde gruyère
  • 1 eier
  • 2,5 ml (½ t) sout

Vulsel

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  • 250 g roomkaas
  • 30 g grasuie, fyn gekap
  • 2,5 ml (½ t) sout
  • 200 g gerookte salm

Metode

  1. Voorverhit die oond tot 190 °C. Voer ’n bakplaat met bakpapier uit en sit ’n ronde 1,25 cm-spuitpunt op ’n spuitsak.
  2. Sif die meel op ’n stuk bakpapier. Bring die water, botter en sout in ’n bedekte kastrol tot kookpunt.
  3. Trek van die hitte af en gooi dadelik die meel by. Klop vir 30-60 sek. met ’n houtlepel tot die mengsel glad is en van die kante van die kastrol wegtrek. Klop vir nog 30-60 sek. oor lae hitte om die mengsel verder uit te droog.
  4. Klop die eiers een vir een met ’n houtlepel by. Wag tot die eerste eier goed ingemeng is voor jy die volgende een byvoeg. Klop tot die mengsel glad en glansend is en dit net van die lepel afval.
  5. Voeg die kaas by en meng goed. Skep die deeg in die spuitsak en spuit nege 7 cm- sirkels op die voorbereide bakplaat.
  6. Meng die eier en sout saam en verf die deeg daarmee. Bak vir 35-40 min. Laat dit effens op die bakplaat afkoel. Pak op ’n draadrak en laat verder afkoel. (Verhit die kranse net voor opdiening vir 2-3 min. in ’n warm oond.)
  7. Vulsel: Klop die roomkaas in die bak van ’n elektriese staanmenger tot lig en donsig. Gooi die grasuie en sout by en klop tot dit deurgemeng is. Skep in ’n spuitsak met ’n sterpunt.
  8. Sny die kranse oop en vul met lappies gerookte salm en gegeurde roomkaas.

Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Geroosterde pampoenskywe met tiemie-en-parmesaan-granola

Granola is deesdae nie net meer vir ontbyt bedoel nie. Hierdie krakerige kombinasie van sade…

2 days Gelede

‘The Mommy Club: Van die Hoofstad’: Ontmoet die glansryke vroue van die splinternuwe werklikheidsreeks

Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…

3 days Gelede

Appel-peer-en-karamel-tert

Genoeg vir 8       Bestanddele   Tertdeeg 375 g koekmeel  2,5 ml (½…

3 days Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Klein vissies kelder een span en laat ’n ander span juig!

In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…

3 days Gelede

Suid-Afrika skitter by Louvre Abu Dhabi

Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi    …

3 days Gelede

Hoe om brandrissie-olie te maak

Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.