kategorieë: GebakKos

Chou-swane

Chou

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }
  • 150 g koekmeel, gesif
  • 300 ml water
  • 125 g botter
  • 4 eiers, liggies geklits
  1. Voorverhit die oond tot 200 °C. Voer ’n bakplaat met bakpapier uit. Gebruik twee spuitsakke – een met ’n klein gladde punt en die ander met ’n groot sterpunt.
  2. Sif die meel op ’n stuk bakpapier en hou eenkant.
  3. Sit die water en botter in ’n kastrol en sit die deksel op. Bring tot kookpunt.
  4. Haal van die hitte af en gooi dadelik al die meel by. Roer die mengsel vir 30-60 sek. met ’n houtlepel tot dit glad is en
    van die kante van die kastrol wegtrek.
  5. Sit terug op lae hitte en roer vir nog 30-60 sek. sodat die mengsel verder uitdroog.
  6. Gooi die eiers bietjie vir bietjie by en meng elke keer goed in voor jy weer eier bygooi. Klop tot die mengsel glad en blink is en net van die lepel afval.
  7. Skep ⅓ van die deeg in die klein spuitsak met die gladde punt en die res in die groot sterpuntsak.
  8. Spuit 10-12 gholfbal-grootte bolletjies (die swaanlyfies) op die bakplaat.
  9. Spuit met die klein sak 12 S-vormige swaannekkies op dieselfde bakplaat.
  10. Bak vir 10 min. by 200 °C. Verlaag die hitte tot 180 °C en bak vir nog 20 min.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Vulsel

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • 50 g gerookte ham, fyn gekap
  • 250 g roomkaas
  • ’n hand vol grasuie, gekap

Meng die ham, roomkaas en grasuie en skep in ’n spuitsak met ’n ronde punt. Maak ’n holte aan die bokant van elke
swaanlyfie en vul met gegeurde roomkaas. Druk versigtig ’n nekkie in die roomkaas in en sit op ’n bord.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Anelle Tewson
Tags: recipes

Onlangse plasings

Geroosterde pampoenskywe met tiemie-en-parmesaan-granola

Granola is deesdae nie net meer vir ontbyt bedoel nie. Hierdie krakerige kombinasie van sade…

2 days Gelede

‘The Mommy Club: Van die Hoofstad’: Ontmoet die glansryke vroue van die splinternuwe werklikheidsreeks

Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…

2 days Gelede

Appel-peer-en-karamel-tert

Genoeg vir 8       Bestanddele   Tertdeeg 375 g koekmeel  2,5 ml (½…

2 days Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Klein vissies kelder een span en laat ’n ander span juig!

In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…

3 days Gelede

Suid-Afrika skitter by Louvre Abu Dhabi

Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi    …

3 days Gelede

Hoe om brandrissie-olie te maak

Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.