kategorieë: GebakKos

Chou-swane

Chou

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }
  • 150 g koekmeel, gesif
  • 300 ml water
  • 125 g botter
  • 4 eiers, liggies geklits
  1. Voorverhit die oond tot 200 °C. Voer ’n bakplaat met bakpapier uit. Gebruik twee spuitsakke – een met ’n klein gladde punt en die ander met ’n groot sterpunt.
  2. Sif die meel op ’n stuk bakpapier en hou eenkant.
  3. Sit die water en botter in ’n kastrol en sit die deksel op. Bring tot kookpunt.
  4. Haal van die hitte af en gooi dadelik al die meel by. Roer die mengsel vir 30-60 sek. met ’n houtlepel tot dit glad is en
    van die kante van die kastrol wegtrek.
  5. Sit terug op lae hitte en roer vir nog 30-60 sek. sodat die mengsel verder uitdroog.
  6. Gooi die eiers bietjie vir bietjie by en meng elke keer goed in voor jy weer eier bygooi. Klop tot die mengsel glad en blink is en net van die lepel afval.
  7. Skep ⅓ van die deeg in die klein spuitsak met die gladde punt en die res in die groot sterpuntsak.
  8. Spuit 10-12 gholfbal-grootte bolletjies (die swaanlyfies) op die bakplaat.
  9. Spuit met die klein sak 12 S-vormige swaannekkies op dieselfde bakplaat.
  10. Bak vir 10 min. by 200 °C. Verlaag die hitte tot 180 °C en bak vir nog 20 min.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Vulsel

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • 50 g gerookte ham, fyn gekap
  • 250 g roomkaas
  • ’n hand vol grasuie, gekap

Meng die ham, roomkaas en grasuie en skep in ’n spuitsak met ’n ronde punt. Maak ’n holte aan die bokant van elke
swaanlyfie en vul met gegeurde roomkaas. Druk versigtig ’n nekkie in die roomkaas in en sit op ’n bord.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Anelle Tewson
Tags: recipes

Onlangse plasings

MSI Vakansieverkope: Maak die Perfekte Geskenk Oop Hierdie Seisoen!

MSI is opgewonde om ons eksklusiewe vakansieverkope aan te kondig, wat van 10 Desember tot…

2 days Gelede

Maak vanjaar jou beste jaar

Die lewe is te kort om al jou eie foute te maak. Leer by ander…

3 days Gelede

Skoonheidsprodukte: foute wat almal maak

Los jy jou potjies se deksels oop of staan jou skoonheidsprodukte in die son? Dan…

3 days Gelede

Maklike gemmerbier – sonder gis

Maak hierdie maklike gemmerbier - dit bevat nie gis nie! Dis die heerlikste afkoel-drankie.

3 days Gelede

Ken jou vonkelwyn

Vonkelwyn is ryk aan geskiedenis Die tradisie om met vonkelwyn iets te vier word histories…

3 days Gelede

5 maniere om jou dag reg te begin

Met hierdie wenke sal jy soggens die spreekwoordelike gousblom eerder as die molshoop wees, al…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.