Chiffonkoek met nougatvulsel
Bestanddele
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }
Koek
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
- 270 g koekmeel
- 2 ml (½ t) sout
- 300 g suiker
- 15 ml (1 e) bakpoeier
- 125 ml (½ k) kookolie
- 190 ml (¾ k) water
- 6 eiergele
- 15 ml (1 e) gerasperde lemoenskil
- 15 ml (1 e) gerasperde suurlemoenskil
- 250 ml (1 k) eierwitte
- 2 ml (½ t) kremetart
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
Versiersel
- Room 250 g botter en
- 125 ml (½ k) gesifte versiersuiker saam tot lig.
- Voeg 193 g kondensmelk drupsgewys by
- Klits 5 ml (1 t) vanieljegeursel,
- 5 ml (1 t) suurlemoensap,
- 1,2 ml (¼ t) amandelgeursel en
- 5 ml (1 t) kremetart saam en vou
- 250 g Moir’s-glansvrugte, liggies gekap, by
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Metode
Voorverhit die oond tot 170 °C.
- Sif die koekmeel, sout, suiker en bakpoeier in ’n groot mengbak.
- Maak ’n holte in die middel en gooi die olie, water, eiergele, lemoen- en suurlemoenskil daarin.
- Klop goed saam.
- Klits die eierwitte en kremetart in ’n ander mengbak tot dit stywe punte vorm, maar moenie droog klits nie.
- Vou die eerste mengsel in die eierwitte in – werk lig maar deeglik sodat geen eierwit sigbaar is nie.
- Skep in ’n ongesmeerde losboom-chiffonpan.
- Bak eers vir 1 uur by 170 °C en dan vir 10 min. by 180 °C, of tot ’n toetspen skoon uitkom.
- Haal uit die oond en draai die pan om sodat dit op sy voetjies staan en laat heeltemal afkoel. Druk die koek versigtig van bo-af uit die pan uit.
- Sny die koek in twee lae en smeer die versiersel tussen die lae en bo-oor die koek.
Onlangse plasings
As Karlien van Jaarsveld die horlosie kon terugdraai, sou sy dieselfde keuses gemaak het, want…
Resep: 'Dairy Gives You Go' Bestanddele 2 koppies koekmeel ¾ koppie Amasi ¼…
28-dag oefenprogram vir beginner-fietsryers deur Salomé Delport. Hooffoto: zozzzzo/istock images As jy na veertig begin…
Ek het my verhouding met kos verander en jy sal nie glo wat volgende gebeur…
Hy is in 1989 op Springbok gebore en hierdie uitsonderlike deel van ons land was…
Dit help as jy weet watter detail van ’n swembroek jou op jou beste kan…
Hierdie webwerf gebruik koekies.