Chia is ’n wondersaadjie en ’n baie goeie bron van kalsium, kalium en omega-3. Chia beskerm die hart deur inflammasie, bloeddruk en cholesterol in toom te hou. Die saadjies kan op dieselfde manier as sago gebruik word.
Lees ook: Chia-en-suurlemoen-roomys met volgraan-wafeltjies
Genoeg vir 4
• 250 ml chiasaad
• 650 ml klapperroom
• 45 ml (3 e) heuning
• knypie sout
• 10 ml (2 t) vanieljegeursel
• 250 g aarbeie
• 125 g bloubessies
• 10 g Erythritol
• 500 g kersies, middeldeur gesny en ontpit
• 125 g mascarpone-kaas
• 125 ml (½ k) room
1 Meng die chiasaad, klapperroom, 30 ml heuning, sout en vanielje in ’n mengbak. Hou eenkant.
2 Meng die aarbeie, bloubessies en Erythritol in ’n mengbakkie en verwerk met ’n handmenger tot glad.
3 Skep die vrugtesous in vier 250 ml-bakkies.
4 Vul met die chiasaadmengsel en kersies. Sit vir 4 uur of oornag in die yskas.
5 Klits die mascarpone, room en res van die heuning tot lig en donsig.
6 Skep op die poedinkies.