Genoeg vir 6
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }Jy kan ook ’n bessieroomys maak. Roer 500 g fyn gemaakte bessies by die basiese mengsel.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }• 500 ml (2 k) karringmelk
• 500 ml (2 k) room
• gerasperde skil en sap van 2 suurlemoene
• 4 eiergele
• 60 ml (¼ k) suiker
• knypie sout
• 30 ml (2 e) chia-saad
1 Verhit die karringmelk, room en suurlemoenskil in ’n kastrol oor matige hitte tot dit saggies begin borrel. Haal af en hou eenkant.
2 Klop die eiergele, suiker en sout tot lig en romerig. Voeg die suurlemoensap by.
3 Gooi die roommengsel by die eiergele terwyl jy deurentyd klits. Gooi die mengsel terug in die kastrol.
4 Kook stadig oor lae hitte terwyl jy deurentyd roer tot die vla verdik – dit moet die agterkant van ’n houtlepel bedek.
5 Trek van die hitte af en hou eenkant tot heeltemal afgekoel. Sit vir 2 uur of tot koud in die yskas.
6 Roer die chiasaad by en gooi in die bak van ’n roomysmasjien. Karring die roomys volgens die masjienaanwysings.
7 Laat effens set voor jy die roomys tussen lagies wafels skep, of sit die wafels saam met die roomys voor.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Genoeg vir 10 wafels
Ons het ’n stroopwafelpannetjie gebruik. andersins kan jy die koekies op bakpapier wat met kleefwerende kossproei gespuit is, in ’n voorverhitte oond by 180 °C bak. Haal uit die oond. Die wafeltjies sal bros word sodra dit afgekoel het.
• 200 g speltmeel
• 80 g tefmeel
• 95 g suiker
• knypie sout
• 1 eier
• 80 g sagte botter
1 Meng die spelt, tef, suiker en sout in ’n mengbak.
2 Voeg die eier en botter by en knie tot ’n deeg gevorm het.
3 Weeg die deeg in 40 g bolletjies af.
4 Spuit ’n stroopwafelpannetjie met kleefwerende kossproei en verhit oor hoë hitte.
5 Sit ’n bolletjie deeg in die middel van die wafelpan en maak die pan toe. Bak vir 2 min. aan elke kant, of tot goudbruin in kleur.
6 Lig uit die pannetjie en herhaal met die oorblywende deeg.
Moenie hierdie 5 mites oor olyfolie glo nie: Ingevoerde olyfolie is beter as Suid-Afrikaanse olyfolie…
Gebakte vis in geurige tamatiesous Lees ook: RESEP: Armand Aucamp se witvis met vanieljesous van Tahiti…
Hierdie lekker resep vir tamatiesop is ideaal vir ’n vinnige aandete in die middel van…
Deur Maryke Roberts. Foto’s: Clifford Roberts en Vergelegen Die historiese landgoed, Vergelegen op Somerset-Wes, het…
Vinnige lamskerrie 4 porsies Bestanddele: 1 ui, fyngekap 100 g kerriepasta 1 kg lamsvleis, in…
Julie: Doen dit in die tuin 1. Snoei rose teen einde Julie of…
Hierdie webwerf gebruik koekies.