kategorieë: KosSomerkos

Burgers met speseryhoender en krakerige koolslaai

Genoeg vir 4.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Burgers

  • 4 volgraanrolletjies, oopgesny en gesmeer
  • 4 Hoenderborsies
  • 15 ml (1 e) ekstra suiwer olyfolie
  • 5 ml (1 t) gekapte knoffel
  • 15 ml (1 e) gekapte gemmer
  • 1 groen brandrissie, gekap
  • gerasperde skil van 1 lemmetjie
  • 15 ml (1 e) sojasous
  • 15 ml (1 e) heuning
  • 2,5 ml (1/2 t) sout

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Slaai

  • ½ klein rooi kool, fyn gesny
  • ½ klein groen kool, fyn gesny
  • 1 Wortel, in dun repies gesny
  • ½ klein rooi-ui, in fyn ringe gesny
  • 30 ml (2 e) soetbrandrissiesous
  • 30 ml (2 e) sojasous
  • hand vol koljanderblare

Metode

  1. Sny elke hoenderborsie in die dwarste deur sodat daar 2 eenderse helftes is. Meng die olyfolie, knoffel, gemmer, brandrissie, lemmetjieskil, sojasous en heuning. Marineer vir 30 min.
  2. Verhit ’n riffelpan oor hoë hitte. Geur die hoender met sout. Rooster vir 8 min. aan elke kant of tot goudbruin en gaar.
  3. Slaai: Meng die kool, wortel, ui, soetbrandrissiesous, soja en koljander in ’n groot mengbak.
  4. Sit die hoenderborsies en skeppies van die koolslaai op die broodrolletjies.
Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

Van Siprus se skaduwees tot Aronspoort se geheime – twee verhale vol liefde en gevaar

Wanneer gevaar met romanse gekombineer word, is ’n boek nie net ’n storie nie, maar…

10 hours Gelede

Kom Clarens toe vir die kunstefees op 1 Mei!

Die fees word vanjaar van 1 tot 4 Mei gehou.    [gallery columns="2" size="medium" ids="151862,151861"]…

10 hours Gelede

Bak vir Eid al-Fitr: Groot dinge gebeur as daar tradisie, samehorigheid en soet vieringe is

Die kern van hierdie tradisie is die kuns daarvan om so te bak dat eenvoudige…

13 hours Gelede

Duncan Johnson oor ‘Skemergrond’ se skurk: ‘My waardes verskil hemelsbreed van Beeno s’n’

    In die wêreld van televisie en teater is die rol van die skurk…

15 hours Gelede

Skuinskoek

Genoeg vir 8   Bestanddele   625 ml (2½ k) koekmeel 125 ml (½ k)…

4 days Gelede

Vinnige Peppermint Crisp-tert

Mev. Sannie Bosman van Pretoria was in Mei, 2005 ons Teetydtreffer-wenner vir haar lekker vinnige…

4 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.