kategorieë: KosSomerkos

Burgers met speseryhoender en krakerige koolslaai

Genoeg vir 4.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Burgers

  • 4 volgraanrolletjies, oopgesny en gesmeer
  • 4 Hoenderborsies
  • 15 ml (1 e) ekstra suiwer olyfolie
  • 5 ml (1 t) gekapte knoffel
  • 15 ml (1 e) gekapte gemmer
  • 1 groen brandrissie, gekap
  • gerasperde skil van 1 lemmetjie
  • 15 ml (1 e) sojasous
  • 15 ml (1 e) heuning
  • 2,5 ml (1/2 t) sout

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Slaai

  • ½ klein rooi kool, fyn gesny
  • ½ klein groen kool, fyn gesny
  • 1 Wortel, in dun repies gesny
  • ½ klein rooi-ui, in fyn ringe gesny
  • 30 ml (2 e) soetbrandrissiesous
  • 30 ml (2 e) sojasous
  • hand vol koljanderblare

Metode

  1. Sny elke hoenderborsie in die dwarste deur sodat daar 2 eenderse helftes is. Meng die olyfolie, knoffel, gemmer, brandrissie, lemmetjieskil, sojasous en heuning. Marineer vir 30 min.
  2. Verhit ’n riffelpan oor hoë hitte. Geur die hoender met sout. Rooster vir 8 min. aan elke kant of tot goudbruin en gaar.
  3. Slaai: Meng die kool, wortel, ui, soetbrandrissiesous, soja en koljander in ’n groot mengbak.
  4. Sit die hoenderborsies en skeppies van die koolslaai op die broodrolletjies.
Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

Geroosterde pampoenskywe met tiemie-en-parmesaan-granola

Granola is deesdae nie net meer vir ontbyt bedoel nie. Hierdie krakerige kombinasie van sade…

1 day Gelede

‘The Mommy Club: Van die Hoofstad’: Ontmoet die glansryke vroue van die splinternuwe werklikheidsreeks

Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…

1 day Gelede

Appel-peer-en-karamel-tert

Genoeg vir 8       Bestanddele   Tertdeeg 375 g koekmeel  2,5 ml (½…

1 day Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Klein vissies kelder een span en laat ’n ander span juig!

In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…

2 days Gelede

Suid-Afrika skitter by Louvre Abu Dhabi

Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi    …

2 days Gelede

Hoe om brandrissie-olie te maak

Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.