kategorieë: KosSomerkos

Burgers met speseryhoender en krakerige koolslaai

Genoeg vir 4.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Burgers

  • 4 volgraanrolletjies, oopgesny en gesmeer
  • 4 Hoenderborsies
  • 15 ml (1 e) ekstra suiwer olyfolie
  • 5 ml (1 t) gekapte knoffel
  • 15 ml (1 e) gekapte gemmer
  • 1 groen brandrissie, gekap
  • gerasperde skil van 1 lemmetjie
  • 15 ml (1 e) sojasous
  • 15 ml (1 e) heuning
  • 2,5 ml (1/2 t) sout

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Slaai

  • ½ klein rooi kool, fyn gesny
  • ½ klein groen kool, fyn gesny
  • 1 Wortel, in dun repies gesny
  • ½ klein rooi-ui, in fyn ringe gesny
  • 30 ml (2 e) soetbrandrissiesous
  • 30 ml (2 e) sojasous
  • hand vol koljanderblare

Metode

  1. Sny elke hoenderborsie in die dwarste deur sodat daar 2 eenderse helftes is. Meng die olyfolie, knoffel, gemmer, brandrissie, lemmetjieskil, sojasous en heuning. Marineer vir 30 min.
  2. Verhit ’n riffelpan oor hoë hitte. Geur die hoender met sout. Rooster vir 8 min. aan elke kant of tot goudbruin en gaar.
  3. Slaai: Meng die kool, wortel, ui, soetbrandrissiesous, soja en koljander in ’n groot mengbak.
  4. Sit die hoenderborsies en skeppies van die koolslaai op die broodrolletjies.
Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Net drie spanne oor ná stormagtige braai-uitdaging

In die 11de episode van Kokkedoor Vuur & Vlam, kykNET se spannende koswerklikheidsreeks, word die…

4 days Gelede

Pak jou somerlinne só weg

Die verandering van somer na herfs beteken dat somer-beddegoed deeglik gestoor moet word tot die…

4 days Gelede

Foute wat jy moet vermy wanneer jy jou slimfoon laai

Deur Jade Rhode   As jy opgemerk het dat jou foon doodgaan na 'n kort…

4 days Gelede

Was jou grimeerkwassies só

Vraag Moet ek my my grimeerkwassies was, en hoe gereeld?  - Tirsa van Staden Lees…

4 days Gelede

‘The Mommy Club’ se Ansu Viljoen: ‘Nie almal is bedoel om in jou binnekring te wees nie’

Showmax se gewilde werklikheidsreeks, The Mommy Club: Van die Hoofstad bied ’n vars, maar soms…

4 days Gelede

Suurlemoen-en-klapper-skywe

Resep deur Vickie de Beer

4 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.