kategorieë: Kos

Burgers: die beste bolae en bykomstighede

Krakerige (en verslawende) uieringe

genoeg vir 4
Panko is Japanse broodkrummels. Die groot vlokkies bak lekker krakerig en goudkleurig.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

• 2 groot uie, dik gesny
• 100 g koekmeel
• 30 g mielieblom
• sout en swartpeper
• 1 eier
• 180 ml (¾ k) melk
• 100 g panko-broodkrummels (kry dit by Woolies, of gebruik vars broodkrummels)
• sonneblomolie vir diepbraai
• seesoutvlokkies

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

1 Meng die koekmeel en mielieblom in ’n vlak mengbak. Geur met sout en swartpeper.
2 Klits die eier en melk in ’n ander vlak mengbak. Sit die broodkrummels in ’n ander vlak bakkie.
Voorverhit die olie in ’n diep kastrol of groot pan tot 190 °C.
3 Bedek die uieringe in sarsies met die meelmengsel, dan die eiermengsel en druk laastens in die broodkrummels tot die uie goed bedek is.
4 Braai die uieringe vir 2-4 min. in die olie, of tot goudkleurig en krakerig. Dreineer op kombuispapier en geur met seesout.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Klik hier vir die beste frikkadelle en burgerbroodjies

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Mexikaanse salsa

genoeg vir 4

• 2 avokado’s, geskil en in blokkies gesny
• 100 g kersietamaties, in blokkies gesny
• ½ rooi-ui, fyn gekap
• 1 groen brandrissie, fyn gekap
• hand vol koljander, fyn gekap
• uitgedrukte sap van 2 lemmetjies of
1 suurlemoen

1 Meng al die bestanddele liggies en geur met sout na smaak.

Dun en krakerige tjippies

genoeg vir 4

• 2 groot aartappels
• sonneblomolie vir diepbraai
• seesout

1 Voorverhit die sonneblomolie in ’n diepbraaipan of groot pan tot 190 °C.
2 Sny die aartappels met ’n mandoliensnyer of skerp mes in baie dun (9 mm) skywe. Sny die aartappelskywe dan in dun repies.
3 Braai die aartappelskyfies vir 5-6 min. of tot goudbruin in die olie. Dreineer op kombuispapier. Geur met seesout.

Klik hier vir die beste souse

Kool-en-beet-slaai

genoeg vir 4

• 1 wortel, geskil en in dun repies gesny
• 1 rooi beet, geskil en in dun repies gesny
• ½ klein rooikool, dun gesny
• ½ klein groenkool, dun gesny
• ½ rooi-ui, dun gesny
• hand vol koljander, fyn gekap
• 15 ml (1 e) sojasous
• 15 ml (1 e) soetrissiesous
• 5 ml (1 t) lemmetjiesap

1 Meng die wortels, beet, kool, rooi-ui, koljander, sojasous, soetrissiesous en lemmetjiesap in ’n mengbak.

Radys-en-komkommer-piekel

genoeg vir 4

• 10 ml (2 t) appelasyn
• 15 ml (1 e) suiker
• 6 radyse, dun gesny
• ½ rooi-ui, dun gesny
• 4 babakomkommers, in linte geskil

1 Meng die appelasyn en suiker in ’n klein kastrol oor matige hitte. Bring tot kookpunt en haal van die hitte af.
2 Meng die radyse, rooi-ui en komkommer in ’n bakkie. Voeg die asynmengsel by en meng goed deur.

Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

Tamatieroomsop met kaasroosterbroodjies

Hierdie lekker resep vir tamatiesop is ideaal vir ’n vinnige aandete in die middel van…

37 mins Gelede

Lekker opskiet eet-ervaring by Vergelegen

Deur Maryke Roberts. Foto’s: Clifford Roberts en Vergelegen Die historiese landgoed, Vergelegen op Somerset-Wes, het…

1 hour Gelede

Vinnige lamskerrie

Vinnige lamskerrie 4 porsies Bestanddele: 1 ui, fyngekap 100 g kerriepasta 1 kg lamsvleis, in…

3 hours Gelede

Kry só jou tuin reg in Julie

Julie: Doen dit in die tuin     1. Snoei rose teen einde Julie of…

4 hours Gelede

Kry weer woema in die winter

As die winter jou vaal en verlep laat voel, is dit tyd vir ’n lekker…

6 hours Gelede

Sagte rogbrood

Bak hierdie lieflike en geurige brood en vul jou huis met die hartverwarmende geur van…

6 hours Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.