genoeg vir 4
Panko is Japanse broodkrummels. Die groot vlokkies bak lekker krakerig en goudkleurig.
• 2 groot uie, dik gesny
• 100 g koekmeel
• 30 g mielieblom
• sout en swartpeper
• 1 eier
• 180 ml (¾ k) melk
• 100 g panko-broodkrummels (kry dit by Woolies, of gebruik vars broodkrummels)
• sonneblomolie vir diepbraai
• seesoutvlokkies
1 Meng die koekmeel en mielieblom in ’n vlak mengbak. Geur met sout en swartpeper.
2 Klits die eier en melk in ’n ander vlak mengbak. Sit die broodkrummels in ’n ander vlak bakkie.
Voorverhit die olie in ’n diep kastrol of groot pan tot 190 °C.
3 Bedek die uieringe in sarsies met die meelmengsel, dan die eiermengsel en druk laastens in die broodkrummels tot die uie goed bedek is.
4 Braai die uieringe vir 2-4 min. in die olie, of tot goudkleurig en krakerig. Dreineer op kombuispapier en geur met seesout.
Klik hier vir die beste frikkadelle en burgerbroodjies
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
genoeg vir 4
• 2 avokado’s, geskil en in blokkies gesny
• 100 g kersietamaties, in blokkies gesny
• ½ rooi-ui, fyn gekap
• 1 groen brandrissie, fyn gekap
• hand vol koljander, fyn gekap
• uitgedrukte sap van 2 lemmetjies of
1 suurlemoen
1 Meng al die bestanddele liggies en geur met sout na smaak.
genoeg vir 4
• 2 groot aartappels
• sonneblomolie vir diepbraai
• seesout
1 Voorverhit die sonneblomolie in ’n diepbraaipan of groot pan tot 190 °C.
2 Sny die aartappels met ’n mandoliensnyer of skerp mes in baie dun (9 mm) skywe. Sny die aartappelskywe dan in dun repies.
3 Braai die aartappelskyfies vir 5-6 min. of tot goudbruin in die olie. Dreineer op kombuispapier. Geur met seesout.
genoeg vir 4
• 1 wortel, geskil en in dun repies gesny
• 1 rooi beet, geskil en in dun repies gesny
• ½ klein rooikool, dun gesny
• ½ klein groenkool, dun gesny
• ½ rooi-ui, dun gesny
• hand vol koljander, fyn gekap
• 15 ml (1 e) sojasous
• 15 ml (1 e) soetrissiesous
• 5 ml (1 t) lemmetjiesap
1 Meng die wortels, beet, kool, rooi-ui, koljander, sojasous, soetrissiesous en lemmetjiesap in ’n mengbak.
genoeg vir 4
• 10 ml (2 t) appelasyn
• 15 ml (1 e) suiker
• 6 radyse, dun gesny
• ½ rooi-ui, dun gesny
• 4 babakomkommers, in linte geskil
1 Meng die appelasyn en suiker in ’n klein kastrol oor matige hitte. Bring tot kookpunt en haal van die hitte af.
2 Meng die radyse, rooi-ui en komkommer in ’n bakkie. Voeg die asynmengsel by en meng goed deur.
Hierdie lekker resep vir tamatiesop is ideaal vir ’n vinnige aandete in die middel van…
Deur Maryke Roberts. Foto’s: Clifford Roberts en Vergelegen Die historiese landgoed, Vergelegen op Somerset-Wes, het…
Vinnige lamskerrie 4 porsies Bestanddele: 1 ui, fyngekap 100 g kerriepasta 1 kg lamsvleis, in…
Julie: Doen dit in die tuin 1. Snoei rose teen einde Julie of…
As die winter jou vaal en verlep laat voel, is dit tyd vir ’n lekker…
Bak hierdie lieflike en geurige brood en vul jou huis met die hartverwarmende geur van…
Hierdie webwerf gebruik koekies.