kategorieë: Kos

Burgers: die beste bolae en bykomstighede

Krakerige (en verslawende) uieringe

genoeg vir 4
Panko is Japanse broodkrummels. Die groot vlokkies bak lekker krakerig en goudkleurig.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

• 2 groot uie, dik gesny
• 100 g koekmeel
• 30 g mielieblom
• sout en swartpeper
• 1 eier
• 180 ml (¾ k) melk
• 100 g panko-broodkrummels (kry dit by Woolies, of gebruik vars broodkrummels)
• sonneblomolie vir diepbraai
• seesoutvlokkies

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

1 Meng die koekmeel en mielieblom in ’n vlak mengbak. Geur met sout en swartpeper.
2 Klits die eier en melk in ’n ander vlak mengbak. Sit die broodkrummels in ’n ander vlak bakkie.
Voorverhit die olie in ’n diep kastrol of groot pan tot 190 °C.
3 Bedek die uieringe in sarsies met die meelmengsel, dan die eiermengsel en druk laastens in die broodkrummels tot die uie goed bedek is.
4 Braai die uieringe vir 2-4 min. in die olie, of tot goudkleurig en krakerig. Dreineer op kombuispapier en geur met seesout.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Klik hier vir die beste frikkadelle en burgerbroodjies

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Mexikaanse salsa

genoeg vir 4

• 2 avokado’s, geskil en in blokkies gesny
• 100 g kersietamaties, in blokkies gesny
• ½ rooi-ui, fyn gekap
• 1 groen brandrissie, fyn gekap
• hand vol koljander, fyn gekap
• uitgedrukte sap van 2 lemmetjies of
1 suurlemoen

1 Meng al die bestanddele liggies en geur met sout na smaak.

Dun en krakerige tjippies

genoeg vir 4

• 2 groot aartappels
• sonneblomolie vir diepbraai
• seesout

1 Voorverhit die sonneblomolie in ’n diepbraaipan of groot pan tot 190 °C.
2 Sny die aartappels met ’n mandoliensnyer of skerp mes in baie dun (9 mm) skywe. Sny die aartappelskywe dan in dun repies.
3 Braai die aartappelskyfies vir 5-6 min. of tot goudbruin in die olie. Dreineer op kombuispapier. Geur met seesout.

Klik hier vir die beste souse

Kool-en-beet-slaai

genoeg vir 4

• 1 wortel, geskil en in dun repies gesny
• 1 rooi beet, geskil en in dun repies gesny
• ½ klein rooikool, dun gesny
• ½ klein groenkool, dun gesny
• ½ rooi-ui, dun gesny
• hand vol koljander, fyn gekap
• 15 ml (1 e) sojasous
• 15 ml (1 e) soetrissiesous
• 5 ml (1 t) lemmetjiesap

1 Meng die wortels, beet, kool, rooi-ui, koljander, sojasous, soetrissiesous en lemmetjiesap in ’n mengbak.

Radys-en-komkommer-piekel

genoeg vir 4

• 10 ml (2 t) appelasyn
• 15 ml (1 e) suiker
• 6 radyse, dun gesny
• ½ rooi-ui, dun gesny
• 4 babakomkommers, in linte geskil

1 Meng die appelasyn en suiker in ’n klein kastrol oor matige hitte. Bring tot kookpunt en haal van die hitte af.
2 Meng die radyse, rooi-ui en komkommer in ’n bakkie. Voeg die asynmengsel by en meng goed deur.

Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

10 redes waarom jy die Desember-uitgawe van rooi rose móét lees!

  Suzette en Skye: Sielsmaats met die liefde saamgesnoer    Suzette van der Merwe…

3 days Gelede

Van ‘slop’ tot ‘demure’: Hier’s die ses woorde wat meeding om Oxford se Woord van die Jaar

Vanjaar se kortlys, wat van dié jaar se gemoedstoestande en gesprekke opsom, is deur OUP…

3 days Gelede

Hoe om beter met jou lewensmaat te kommunikeer

Goeie kommunikasie in ’n verhouding laat die liefde blom. Maar soms eindig verskille in ’n…

3 days Gelede

Hoendergereg in romerige tamatiesous

Deur Rediscover Dairy   Voorbereidingstyd: 5 minute  Gaarmaaktyd: 20 minute  Bedien: 4 porsies  Porsiegrootte: 300…

3 days Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Riaan Grobler, ’n meester van musiek en stories

Riaan Grobler, ’n geliefde radio-omroeper by Pretoria FM asook bekende skrywer en sanger, bewys weer…

3 days Gelede

Lamskenkel-en-waterblommetjie-bredie

Bestanddele   45 ml (3 e) olie 4 klein lamskenkels, die sening afgesny 2 wortels,…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.