kategorieë: KosSomerkos

Bruschetta op sy beste

Sit ’n slag lang bruschettas voor met bolae wat jou gaste sommer aan tafel kan pak en sny. Berei vooraf ’n verskeidenheid bolae en koop koue vleis soos parmaham.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Brode

Genoeg vir 6

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • 2 baguettes
  • 2 knoffelhuisies, gekneus
  • 80 ml olyfolie

Bolae

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Ertjie-guacamole
Genoeg vir 6

  • 500 g bevrore ertjies
  • 45 ml (3 e) olyfolie
  • 60 ml (¼ k) lemmetjiesap
  • 60 ml (¼ k) vars koljander, fyn gekap
  • 2 groenrissies, wit pitte en vliesies verwyder en fyn gekap
  • 2,5 ml (½ t) fyn komyn
  • 2,5 ml (½ t) fyn koljander

Gevulde zucchini
Genoeg vir 6

  • 2 × 100 g-bokmelkkaas – sny in 10 snytjies elk
  • 2 groot murg-pamoentjies, met ’n groenteskiller in linte gesny
  • 8 tiemietakkies
  • 125 ml (½ k) olyfolie
  • 2 knoffelhuisies, gekneus
  • 5 ml (1 t) koljandersaad
  • Skil van 1 suurlemoen
  • Sout en gemaalde swartpeper

Gemarineerde fyn groenboontjies

Genoeg vir 6

  • 200 g fyn groenboontjies
  • 250 ml (1 k) olyf- of avokado-olie
  • 60 ml (¼ k) witwynasyn
  • 15 ml (1 e) Dijonmosterd
  • 5 ml (1 t) fyn gekapte knoffel
  • 5 ml (1 t) heuning
  • 2 hande vol pietersielie, fyn gekap
  • 60 ml (¼ k) dennepitte (of sonneblomsade), gerooster

Brode

Voorverhit die oond tot 220 °C.

  1. Sny die baguettes in die lengte middeldeur. Smeer die brood met die knoffel en verf met olyfolie aan albei kante.
  2. Rooster vir 5-8 min. of tot goudbruin en krakerig. Pak die brood en die bolae op die tafel uit.

Bolae

Ertjie-guacamole

  1. Kook die ertjies vir 2-3 min. in die mikrogolf.
  2. Verwerk al die bestanddele vir 2-3 min. in ’n voedselverwerker tot glad en egalig.
  3. Geur na smaak.
  4. Hou in ’n glashouer tot benodig.

Gevulde zucchini

  1. Rol die bokmelkkaas in 10 g-balletjies.
  2. Draai ’n zucchini-lint om elke balletjie en sit saam met die tiemie in ’n glasbottel.
  3. Meng die olie, knoffel, koljander, suurlemoen, sout en peper en gooi oor die zucchini-balletjies.
  4. Hou in die yskas tot benodig.

Gemarineerde fyn groenboontjies

  1. Kook die groenbone vir 2-3 min. in soutwater.
  2. Dreineer, dompel in yswater en dreineer weer. Skep in ’n skoon glasbottel.
  3. Meng die olie, witwynasyn, mosterd, knoffel, heuning, pietersielie en dennepitte in ’n mengbak en sprinkel oor die groenbone. Hou tot opskeptyd.
Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

10 redes waarom jy die Desember-uitgawe van rooi rose móét lees!

  Suzette en Skye: Sielsmaats met die liefde saamgesnoer    Suzette van der Merwe…

3 days Gelede

Van ‘slop’ tot ‘demure’: Hier’s die ses woorde wat meeding om Oxford se Woord van die Jaar

Vanjaar se kortlys, wat van dié jaar se gemoedstoestande en gesprekke opsom, is deur OUP…

3 days Gelede

Hoe om beter met jou lewensmaat te kommunikeer

Goeie kommunikasie in ’n verhouding laat die liefde blom. Maar soms eindig verskille in ’n…

3 days Gelede

Hoendergereg in romerige tamatiesous

Deur Rediscover Dairy   Voorbereidingstyd: 5 minute  Gaarmaaktyd: 20 minute  Bedien: 4 porsies  Porsiegrootte: 300…

3 days Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Riaan Grobler, ’n meester van musiek en stories

Riaan Grobler, ’n geliefde radio-omroeper by Pretoria FM asook bekende skrywer en sanger, bewys weer…

3 days Gelede

Lamskenkel-en-waterblommetjie-bredie

Bestanddele   45 ml (3 e) olie 4 klein lamskenkels, die sening afgesny 2 wortels,…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.