Genoeg vir 24 koekies
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }• 180 g botter
• 200 g strooisuiker
• 10 ml (2 t) vanieljegeursel
• 1 eier
• 240 g koekmeel
• 2,5 ml (½ t) bakpoeier
• 2,5 ml (½ t) sout
1 Voorverhit die oond tot 180 °C. Voer ’n bakplaat met bakpapier uit.
2 Room die botter en suiker in ’n groot mengbak tot lig en donsig.
3 Voeg die vanieljegeursel en eier by en klits tot goed gemeng.
4 Voeg die koekmeel, bakpoeier en sout by en meng goed.
• Om ronde koekies te maak
Rol die deeg in balletjies (sowat 25 g elk) en sit op die voorbereide bakplaat. Druk hulle met ’n vurk of jou duim effens platter.
• Om vorms uit die deeg te druk
Rol die deeg so dun moontlik op ’n skoon werksvlak uit wat liggies met meel bestuif is. Bak vir 10-12 min. of tot goudkleurig en gaar.
Ons het hierdie idee op een van ons gunsteling-kosblogs, TheKateTin, raakgeloop. Jy maak jou eie karamelkondensmelk deur kondensmelk in die oond te bak – dis baie veiliger as ons ou drukkokermetode!
• 2 x 360 g-blikkies kondensmelk
1 Voorverhit die oond tot 200 °C.
2 Gooi die kondensmelk in ’n dieperige oondpan en maak die pan met foelie toe. Sit die oondpan in ’n groter oondpan en maak die onderste oondpan vol water.
3 Bak vir 4 uur of tot goudkleurig. Hou maar fyn dop, want almal sal lepelsvol steel!
4 Smeer die karamel op die basiese soetkoekies en plak opmekaar.
Hierdie koekies is glutenvry omdat dit met keker-ertjiemeel (beskikbaar by gesondheidswinkels) gemaak word. Die koekies is net so lekker sonder die botterkaramelbolaag.
1 Maak die basiese soetkoekieresep maar vervang die koekmeel deur kekerertjiemeel en voeg 100 g sesamsaad by.
2 Smelt die 180 g botter wat in die resep gebruik word in ’n middelslagpan oor lae hitte.
3 Kook tot die botter ’n neuterige smaak en ’n ligte karamelkleur kry. Trek van die hitte af en laat afkoel.
4 Meng die bruinbotter en die res van die koekiedeeg-bestanddele.
5 Bak soos beskryf.
Botterkaramel
• 125 g botter
• 125 g heuning
• 125 g suiker
1 Voer ’n bakplaat met bakpapier uit.
2 Smelt die botter in ’n klein kastrol oor matige hitte.
3 Voeg die heuning en suiker by. Roer totdat die suiker opgelos is.
4 Verhoog die hitte en kook liggies vir 5 min. of tot sagtebalstadium. (Toets dit deur ’n druppeltjie karamel in ’n glasie water te gooi. As die suiker in ’n sagte balletjie bymekaarkom is dit reg.)
5 Doop die koekies in die karamel.
6 Sit op die voorbereide bakplaat en hou eenkant totdat die karamel gestol is.
MSI is opgewonde om ons eksklusiewe vakansieverkope aan te kondig, wat van 10 Desember tot…
Die lewe is te kort om al jou eie foute te maak. Leer by ander…
Los jy jou potjies se deksels oop of staan jou skoonheidsprodukte in die son? Dan…
Maak hierdie maklike gemmerbier - dit bevat nie gis nie! Dis die heerlikste afkoel-drankie.
Vonkelwyn is ryk aan geskiedenis Die tradisie om met vonkelwyn iets te vier word histories…
Met hierdie wenke sal jy soggens die spreekwoordelike gousblom eerder as die molshoop wees, al…
Hierdie webwerf gebruik koekies.