kategorieë: GebakKos

Bruinbotter-sesamkoekies met botterkaramel

Basiese soetkoekies

Genoeg vir 24 koekies

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

• 180 g botter
• 200 g strooisuiker
• 10 ml (2 t) vanieljegeursel
• 1 eier
• 240 g koekmeel
• 2,5 ml (½ t) bakpoeier
• 2,5 ml (½ t) sout

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

1 Voorverhit die oond tot 180 °C. Voer ’n bakplaat met bakpapier uit.
2 Room die botter en suiker in ’n groot mengbak tot lig en donsig.
3 Voeg die vanieljegeursel en eier by en klits tot goed gemeng.
4 Voeg die koekmeel, bakpoeier en sout by en meng goed.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

• Om ronde koekies te maak
Rol die deeg in balletjies (sowat 25 g elk) en sit op die voorbereide bakplaat. Druk hulle met ’n vurk of jou duim effens platter.

• Om vorms uit die deeg te druk
Rol die deeg so dun moontlik op ’n skoon werksvlak uit wat liggies met meel bestuif is. Bak vir 10-12 min. of tot goudkleurig en gaar.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Gebakte karamel

Ons het hierdie idee op een van ons gunsteling-kosblogs, TheKateTin, raakgeloop. Jy maak jou eie karamelkondensmelk deur kondensmelk in die oond te bak – dis baie veiliger as ons ou drukkokermetode!

• 2 x 360 g-blikkies kondensmelk

1 Voorverhit die oond tot 200 °C.
2 Gooi die kondensmelk in ’n dieperige oondpan en maak die pan met foelie toe. Sit die oondpan in ’n groter oondpan en maak die onderste oondpan vol water.
3 Bak vir 4 uur of tot goudkleurig. Hou maar fyn dop, want almal sal lepelsvol steel!
4 Smeer die karamel op die basiese soetkoekies en plak opmekaar.

Bruinbotter-sesamkoekies met botterkaramel

Hierdie koekies is glutenvry omdat dit met keker-ertjiemeel (beskikbaar by gesondheidswinkels) gemaak word. Die koekies is net so lekker sonder die botterkaramelbolaag.

1 Maak die basiese soetkoekieresep maar vervang die koekmeel deur kekerertjiemeel en voeg 100 g sesamsaad by.
2 Smelt die 180 g botter wat in die resep gebruik word in ’n middelslagpan oor lae hitte.
3 Kook tot die botter ’n neuterige smaak en ’n ligte karamelkleur kry. Trek van die hitte af en laat afkoel.
4 Meng die bruinbotter en die res van die koekiedeeg-bestanddele.
5 Bak soos beskryf.

Botterkaramel
• 125 g botter
• 125 g heuning
• 125 g suiker

1 Voer ’n bakplaat met bakpapier uit.
2 Smelt die botter in ’n klein kastrol oor matige hitte.
3 Voeg die heuning en suiker by. Roer totdat die suiker opgelos is.
4 Verhoog die hitte en kook liggies vir 5 min. of tot sagtebalstadium. (Toets dit deur ’n druppeltjie karamel in ’n glasie water te gooi. As die suiker in ’n sagte balletjie bymekaarkom is dit reg.)
5 Doop die koekies in die karamel.
6 Sit op die voorbereide bakplaat en hou eenkant totdat die karamel gestol is.

Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

Die groot gemis: Hier’s wat jy moet weet as jy sukkel om swanger te raak

Deur Christa Swanepoel Dis ’n diep hartseer wat menige vrou ervaar. Elke maand, vir twee…

8 hours Gelede

Korslose hamquiches

Hierdie korslose hamquiches smaak heerlik én is laekoolhidraat!

9 hours Gelede

Jou somer-opknapgids vir jou tuin

Hier is ’n paar doeltreffende idees om plante gesond, mooi en goed gestruktureer te laat…

1 day Gelede

‘Kyk wie praat’: De Klerk en sy klitse keer terug na kykNET!

Berei jouself voor vir ’n lekkerlag-saamkuiersessie tydens die vierde seisoen van kykNET se vermaaklike Kyk…

1 day Gelede

Hou vlieë uit jou huis! Hier’s 10 afskrikmiddels wat jy self kan maak

Die vlieg is seker een van die mees onwelkome kuiergaste. In Suid-Afrikaners word vliegplae deur…

1 day Gelede

Bo-Kaap se bobaas-kok André Hill deel sy gunsteling-resep vir Valentynsdag

Aan die stuur van die Radisson RED Waterfront se opwindende kulinêre toneel is Uitvoerende Sjef…

1 day Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.