kategorieë: GebakKos

Bruinbotter-en-mout-koek

genoeg vir 12 porsies

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Koek
• 200 g botter
• 8 eiers
• 520 g strooisuiker
• 560 g koekmeel
• 30 ml (2 e) bakpoeier
• 5 ml (1 t) sout
• 375 ml (1½ k) melk
• 60 g versoete moutpoeier (Horlicks)
• 125 ml (½ k) brandewyn
• gerasperde skil van een lemoen
• 10 ml (2 t) vanieljegeursel

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Versiering
• 150 g botter
• 200 g versiersuiker
• 750 g roomkaas
• eetbare goue glinsterpoeier (kyk by spesialiteits-bakwinkels)

1 Voorverhit die oond tot 180 °C.
2 Voer twee 20 cm- en twee 17 cm-koekpanne met bakpapier uit. Smeer met botter of spuit met kleefwerende kossproei.
3 Verhit die botter in ’n klein kastrol oor lae hitte tot goudkleurig en dit ’n neutagtige geur het. Laat afkoel.
4 Room die eiers en suiker saam in ’n groot mengbak tot lig en donsig.
5 Sif die koekmeel, bakpoeier en sout by die mengsel. Vou versigtig in tot dit deeglik ingemeng is.
6 Verhit die melk tot kookpunt in ’n kastrolletjie. Meng die moutpoeier en ’n bietjie van die melk tot ’n pasta en meng deur die warm melk.
7 Trek van die hitte af en voeg die bruinbotter, brandewyn, lemoenskil en vanieljegeursel by. Voeg die melkmengsel by die meel en meng deeglik.
8 Verdeel die beslag tussen die 4 panne en bak vir 35-40 min. of tot goudkleurig en ’n toetspen wat in die middel ingedruk is, skoon uitkom.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Versiering
8 Room die botter en versiersuiker saam tot lig en donsig. Voeg die roomkaas by en klits tot goed gemeng.
9 Smeer ’n lagie van die versiersel op elke koek en stapel die koeke opmekaar. Smeer die hele koek met die versiersel.
10 Verf hier en daar van die goue glinsterpoeier op die versiersel. Jy kan die kwassie in ’n klein bietjie brandewyn natmaak sodat die poeier makliker verf en kleef.

Deel
Gepubliseer deur
Anelle Tewson

Onlangse plasings

Slim maniere om minder sout te gebruik

Ons kyk hoej jy, as vernuftige tuissjef, heerlike smake met minder sout kan optower én…

6 hours Gelede

Drie goed wat jy oor ‘Suidooster’ se stormagtige April móét weet

Dit blyk ’n paar Ruiterbosch-inwoners gaan in April vir die gek gehou word danksy allerhande…

7 hours Gelede

Van Siprus se skaduwees tot Aronspoort se geheime – twee verhale vol liefde en gevaar

Wanneer gevaar met romanse gekombineer word, is ’n boek nie net ’n storie nie, maar…

1 day Gelede

Kom Clarens toe vir die kunstefees op 1 Mei!

Die fees word vanjaar van 1 tot 4 Mei gehou.    [gallery columns="2" size="medium" ids="151862,151861"]…

1 day Gelede

Bak vir Eid al-Fitr: Groot dinge gebeur as daar tradisie, samehorigheid en soet vieringe is

Die kern van hierdie tradisie is die kuns daarvan om so te bak dat eenvoudige…

1 day Gelede

Duncan Johnson oor ‘Skemergrond’ se skurk: ‘My waardes verskil hemelsbreed van Beeno s’n’

    In die wêreld van televisie en teater is die rol van die skurk…

1 day Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.