kategorieë: GebakKos

Bruinbotter-en-mout-koek

genoeg vir 12 porsies

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Koek
• 200 g botter
• 8 eiers
• 520 g strooisuiker
• 560 g koekmeel
• 30 ml (2 e) bakpoeier
• 5 ml (1 t) sout
• 375 ml (1½ k) melk
• 60 g versoete moutpoeier (Horlicks)
• 125 ml (½ k) brandewyn
• gerasperde skil van een lemoen
• 10 ml (2 t) vanieljegeursel

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Versiering
• 150 g botter
• 200 g versiersuiker
• 750 g roomkaas
• eetbare goue glinsterpoeier (kyk by spesialiteits-bakwinkels)

1 Voorverhit die oond tot 180 °C.
2 Voer twee 20 cm- en twee 17 cm-koekpanne met bakpapier uit. Smeer met botter of spuit met kleefwerende kossproei.
3 Verhit die botter in ’n klein kastrol oor lae hitte tot goudkleurig en dit ’n neutagtige geur het. Laat afkoel.
4 Room die eiers en suiker saam in ’n groot mengbak tot lig en donsig.
5 Sif die koekmeel, bakpoeier en sout by die mengsel. Vou versigtig in tot dit deeglik ingemeng is.
6 Verhit die melk tot kookpunt in ’n kastrolletjie. Meng die moutpoeier en ’n bietjie van die melk tot ’n pasta en meng deur die warm melk.
7 Trek van die hitte af en voeg die bruinbotter, brandewyn, lemoenskil en vanieljegeursel by. Voeg die melkmengsel by die meel en meng deeglik.
8 Verdeel die beslag tussen die 4 panne en bak vir 35-40 min. of tot goudkleurig en ’n toetspen wat in die middel ingedruk is, skoon uitkom.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Versiering
8 Room die botter en versiersuiker saam tot lig en donsig. Voeg die roomkaas by en klits tot goed gemeng.
9 Smeer ’n lagie van die versiersel op elke koek en stapel die koeke opmekaar. Smeer die hele koek met die versiersel.
10 Verf hier en daar van die goue glinsterpoeier op die versiersel. Jy kan die kwassie in ’n klein bietjie brandewyn natmaak sodat die poeier makliker verf en kleef.

Deel
Gepubliseer deur
Anelle Tewson

Onlangse plasings

10 dinge wat met jou vel gebeur soos wat jy ouer word

Oudword is onvermydelik. Dit is dus belangrik om voorbereid te wees op wat kom deur…

15 hours Gelede

Wanneer seks seer is… | Wat is die oorsake en behandelingsmoontlikhede?

Deur Mariette Snyman       “Pynlike seks is ongelukkig iets wat ek daagliks in die…

16 hours Gelede

Koop MSI se terug-skool-toe-aanbiedinge!

    Koop MSI se terug-skool-toe-aanbiedinge hier!     Modern 14 F13MG      Kleinhandelaar:…

20 hours Gelede

Bernice West oor ouerskap: ‘Daar is nie woorde nie…’

Foto's: Instagram/Bernice West   Die Suid-Afrikaanse sangeres Bernice West en haar man, Jannes Erasmus, het…

2 days Gelede

5 vinnige visresepte vir aandete

Aan die einde van ’n lang dag het mens nie lus vir ure voor die…

2 days Gelede

Mango-en-klapper-yskastert met pynappelgranita

Die nuwe kaaskoek! Ons Suid-Afrikaners hou mos van ’n lekker yskastert. Maar ongelukkig is dit…

5 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.