kategorieë: Kos

Brosgebraaide lendeskyf

Alida Ryder se bekende blog, Simply Delicious, is een van my gunsteling-kosblogs. Haar boek, Heerlik en Maklik: Hartskos is ook ’n staatmaker in my kombuis.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

“My ma was nie baie lief vir kos maak nie, maar so nou en dan wou sy ons bederf en het dan vir ons dié steaks gemaak. Sy het vroegmiddag al begin om die steak plat te slaan en dit was altyd so lekker om by die kombuistafel te sit en toe te kyk hoe sy die steaks vinnig in die meel, eier en dan weer in meel druk voor hulle in die warm vet gebraai word. Wanneer ek na haar verlang, is dit steeds die gereg wat ek die graagste maak.”

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

My ma se brosgebraaide lendeskyf

Genoeg vir 4

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

• 4 lendeskywe (sirloin steaks)
• 500 ml (2 k) meel, met sout en peper gegeur
• 2 eiers, geklits
• olie vir braai
• suurlemoenskyfies
• groenslaai om mee te bedien

1 Slaan die steak met ’n vleishamer plat. Voorverhit 60 ml olie in ’n groot pan oor hoë hitte.
2 Druk die steaks eers in die gegeurde meel, dan in die eier en dan weer in die meel.
3 Braai tot goudbruin en gaar.
4 Sit op kombuispapier om die oortollige olie te absorbeer en sit dadelik voor met romerige kapokaartappels of bros gebraaide skyfies en ’n groenslaai.

Lees ook: RESEP: Armand Aucamp se witvis met vanieljesous van Tahiti

Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

Peri-peri hoender

Braai ’n hoender, ’n peri-peri-hoender! Resep deur Vickie de Beer. Foto Charles Russell

8 hours Gelede

Maria Doyle Kennedy oor ‘Recipes’ en vrouwees op die platteland

Deur Thinus Ferreira. Foto's: Verskaf/M-Net.     Volgens die Ierse aktrise Maria Doyle Kennedy was…

9 hours Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Izette Blignaut oor ‘Binnelanders’ se geheimsinnige Petro

Die gewilde sepie Binnelanders se splinternuwe karakter is allesbehalwe eendimensioneel. Petro, wat deur die talentvolle…

10 hours Gelede

Bessiestroop-en-meringue-bakkies

Basiese meringue-resep   Genoeg vir een middelslag-pawlowa. Ek verdubbel gewoonlik die resep om ’n lekker…

11 hours Gelede

’n Koel miljoen vir Lee-Ann en Johann + ‘Klein paradys’ is nou reg vir gaste!

Hulle eenheid se naam is heel gepas 'Asem', en ná ’n spanningsvolle finale beoordeling kon…

15 hours Gelede

Die groot gemis: Hier’s wat jy moet weet as jy sukkel om swanger te raak

Deur Christa Swanepoel Dis ’n diep hartseer wat menige vrou ervaar. Elke maand, vir twee…

1 day Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.