Genoeg vir 6
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }Gnocchi
• 750 g pampoen, in blokkies gesny en met olyfolie in die oond gerooster tot sag
• 60 g amandelmeel
• 40 g pylwortelmeel (arrowroot, kry dit by gesondheidswinkels)
• 30 ml klappermeel
• 2,5 ml (½ t) sout
• 45 g botter
1 Druk die pampoen deur ’n fyn sif. Meng die pampoen, amandelmeel, pylwortelmeel en sout saam.
2 Knie tot ’n deeg vorm. Bestuif die werkvlak liggies met klappermeel.
3 Verdeel die deeg in 4 stukke. Rol elke stuk in ’n worsie van 2 cm dik en sny in stukkies van 2 cm lank.
4 Druk elke gnocchi liggies met ’n vurk plat.
5 Bring ’n groot kastrol met gesoute water tot kookpunt. Kook die gnocchi in sarsies vir 2-3 min. of tot dit na bo begin dryf.
6 Lig met ’n gaatjieslepel uit die water en hou eenkant.
7 Smelt die botter net voor julle eet in ’n pan en braai die gnocchi vir 5 min. daarin of tot goudkleurig.
Tahini-sous
1 Meng 1 x 400 g-blik klapperroom, 80 ml (⅓ k) tahini-pasta (tahini is sesampuree – kry dit by gesondheidswinkels), 80 ml (⅓ k) sojasous, 15 ml (1 e) gekapte gemmer, 5 ml (1 t) gekapte knoffel en die sap van 1 lemmetjie in ’n kastrol en laat prut vir 2 min.
2 Trek van die hitte af en voeg 4 hande vol babaspinasieblare en ’n groot hand vol vars koljanderblare by.
3 Verwerk tot glad met ’n stokmenger of in ’n voedselverwerker.
Krakerige heuning-neute
1 Voorverhit die oond tot 180 °C.
2 Meng 15 ml (1 e) klapperolie, 125 ml (80 g) kasjoeneute, 125 ml (80 g) amandels, 125 ml (80 g) pistasieneute, 2,5 ml (½ t) sout, 15 ml (1 e) heuning en sprei uit op ’n bakplaat wat met bakpapier uitgevoer is.
3 Bak vir 10 min. of tot goudkleurig en bros.
Brosgebraaide eendborsies
1 Sny vlak kepe in die vel van 4 eendborsies en geur met sout en swartpeper.
2 Verhit 15 ml (1 e) olyfolie in ’n pan oor matige hitte. Braai die eend, velkant na onder, vir 2 min. daarin.
3 Voeg 4 jenewerbessies, 4 wonderpeperkorrels, 2 steranyspeule en 1 gekapte rooi brandrissie by en braai vir nog 5 min. of tot die vel goudkleurig en krakerig is. Draai die eend om en braai vir nog 2 min.
4 Voeg die uitgedrukte sap en gerasperde skil van 1 lemoen en 60 g botter by en braai vir nog 2-4 min. – of tot na jou smaak.
5 Haal die vleis uit die pan en laat rus vir 5 min. voor jy dit in dik skywe sny.
6 Gooi die pansous oor die gesnyde borsies.
Roerbraaigroente met gemmer en lemoen
1 Verhit 30 ml (2 e) olyfolie in ’n wokpan oor matige hitte.
2 Voeg 15 ml (1 e) gekapte gemmer, 10 ml (2 t) gekapte knoffel en 1 fyngekapte rooi brandrissie by en braai vir 1 min.
3 Sny 4 murgpampoentjies, ’n hand vol babaspinasie, 1 groenkool, 6 mange tout, 2 wortels en 6 broccolini in dun repies.
4 Voeg by die gemmermengsel en braai vir 5 min. 5 Voeg 15 ml (1 e) sojasous en die gerasperde skil en sap van 1 lemoen by.
6 Braai vir nog 2 min. Sit met sesamsaad en vars koljander voor.
MSI is opgewonde om ons eksklusiewe vakansieverkope aan te kondig, wat van 10 Desember tot…
Die lewe is te kort om al jou eie foute te maak. Leer by ander…
Los jy jou potjies se deksels oop of staan jou skoonheidsprodukte in die son? Dan…
Maak hierdie maklike gemmerbier - dit bevat nie gis nie! Dis die heerlikste afkoel-drankie.
Vonkelwyn is ryk aan geskiedenis Die tradisie om met vonkelwyn iets te vier word histories…
Met hierdie wenke sal jy soggens die spreekwoordelike gousblom eerder as die molshoop wees, al…
Hierdie webwerf gebruik koekies.