kategorieë: Kos

Broodslaai met ’n verskil

genoeg vir 6

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

• 2 heel knoffelknolle
• 30 ml (2 e) olyfolie
• 25 g vars gis of 10 g kitsgis
• 400 ml louwarm water
• 30 g botter
• 15 ml (1 e) suiker
• 10 ml (2 t) sout
• 600 g (4 k) koekmeel
• 15 ml (1 e) heel korrelmosterd
• ’n hand vol pietersielie, gekap

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Voorverhit die oond tot 180 °C.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

1 Sny die bokant van die knoffelknolle af en sit op ’n bakplaat. Sprinkel die olie oor en rooster vir 35-40 min. of tot die knoffel sag en goudkleurig is. Hou eenkant.
2 Meng die gis en water in die bak van ’n elektriese menger tot opgelos. Sit die deeghaak aan. Gooi die res van die bestanddele by en meng goed. Knie vir 4-5 min. of tot die deeg glad is.
3 Sit die deeg in ’n bak wat met olie gesmeer is en maak met kleefplastiek toe. Laat rys die deeg vir 30 min. of tot dubbel die grootte.
4 Verhoog die oondtemperatuur tot 200 °C. Druk die sagte knoffelhuisies uit die skilletjies en hou eenkant.
5 Knie die deeg af en rol in ’n reghoek uit op ’n skoon werkvlak wat met meel bestrooi is. Smeer die deeg met die mosterd en strooi die pietersielie oor.
6 Rangskik die geroosterde knoffelhuisies in die lengte van die deeg.
7 Rol dit styf op in ’n silindervorm en knyp die twee punte bymekaar om ’n sirkel te vorm. Tel die rol versigtig op ’n bakplaat.
8 Sny met ’n skerp mes kepe in die silinder – sowat 1 cm uitmekaar. Moenie regdeur die rol sny nie.
9 Draai die snye horisontaal sodat jy die vulsel kan sien.
10 Bak vir 25-30 min. of tot goudbruin en krakerig.
11 Sit met slaaiblare soos roket en babaspinasie, dun gesnyde rooi-ui, kersietamaties en jou gunstelingslaaisous voor.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

Stel die verbruiker se ervaring eerste! MSI se reis van 20 jaar om ’n ryk van skootrekenaars te bou

’n Nalatenskap wat daarop gebou is om hul verbruikers te verstaan  Oor die afgelope 20…

1 hour Gelede

Het jy wat dit vat vir ‘Die brug’ se tweede seisoen?

Iewers op ’n eiland met ’n toring staan nog ’n skatkis wat R1 miljoen kontant…

7 hours Gelede

Smelt-in-die-mond-koekies

Maak 30 koekies • 500 ml (2 k) koekmeel • 80 ml (1⁄3 k) kakao…

8 hours Gelede

Geurige tamatie-en-wors-gebak

Geurige tamatie-en-wors-gebak. Resep deur Vickie de Beer   Lees ook: Geurige worsies met sampioene en…

9 hours Gelede

Gebakte Carbonara

Vir hierdie heerlike gebakte Carbonara druk jy die blokkies mozzarella tussen die pennepasta in! Resep…

9 hours Gelede

Ribollita

Ribollita is ’n Toskaanse sopbredie. Dit word soos ’n sop gemaak maar is so lekker…

9 hours Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.