Botterskorsie-falafels met beetdoopsous. Resep deur Vickie de Beer. Foto deur Lee Schwagele van crphotographic.co.za
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
Genoeg vir 6
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
• 800 g botterskorsie, in blokkies gesny
• 30 ml (2 e) olyfolie
• sout en swartpeper
• 1 groen brandrissie, fyngekap
• 2 knoffelhuisies, fyngekap
• 5 ml (1 t) komyn, fyngemaal
• 1 x 400 g blikkie-kekerertjies, gedreineer
• 80 g bulgur (bulgur wheat), in 1 k kookwater geweek
• hand vol koljander, gekap
• hand vol babaspinasie, gekap
• 40 g spelt of gewone koekmeel
• 200 g fetakaas, ruweg gekrummel
• olie vir vlakbraai
Beetdoopsous
• 15 ml (1 e) olyfolie
• 2 knoffelhuisies, fyngekap
• 2 cm-gemmerstukkie, fyngekap
• 2 cm-borriestukkie, fyngekap
• 1 klein groen brandrissie, fyngekap
• 5 ml (1 t) komyn, fyngemaal
• 100 g gekookte beet, in blokkies gesny
• 250 ml (1 k) volroomjogurt
1 Voorverhit die oond tot 200 °C. Pak die botterskorsieblokkies op ’n oondpan uit. Gooi die olyfolie oor en geur met sout en swartpeper. Rooster vir 35-40 min. of tot goudkleurig en gaar. Laat dit afkoel.
2 Verwerk die botterskorsie, brandrissie, knoffel, komyn, kekerertjies, bulgur, koljander, spinasie en speltmeel in ’n voedselverwerker tot goed gemeng. Voeg die fetakaas by en geur met sout en swartpeper. Sit vir 1 uur in die yskas.
3 Rol die botterskorsiemengsel in happiegrootte-balletjies.
4 Verhit die olie in ’n pan oor matige hitte. Braai die falafels vir 4-5 min. aan elke kant, of tot goudkleurig.
Doopsous
5 Verhit die olyfolie oor matige hitte en braai die knoffel, gemmer, borrie, brandrissie en komyn vir 2 min. daarin of tot geurig.
6 Verwerk die geurmengsel, beet en jogurt in ’n voedselverwerker tot glad. Geur met sout en swartpeper.
7 Sit die falafels saam met die doopsous voor.
Lees nog: Gekaramelliseerde ryspoeding
MSI is opgewonde om ons eksklusiewe vakansieverkope aan te kondig, wat van 10 Desember tot…
Die lewe is te kort om al jou eie foute te maak. Leer by ander…
Los jy jou potjies se deksels oop of staan jou skoonheidsprodukte in die son? Dan…
Maak hierdie maklike gemmerbier - dit bevat nie gis nie! Dis die heerlikste afkoel-drankie.
Vonkelwyn is ryk aan geskiedenis Die tradisie om met vonkelwyn iets te vier word histories…
Met hierdie wenke sal jy soggens die spreekwoordelike gousblom eerder as die molshoop wees, al…
Hierdie webwerf gebruik koekies.