kategorieë: VegetariesKosWinterkos

Botterskorsie-falafels met beetdoopsous

Botterskorsie-falafels met beetdoopsous. Resep deur Vickie de Beer. Foto deur Lee Schwagele van crphotographic.co.za

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Genoeg vir 6

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Bestanddele

• 800 g botterskorsie, in blokkies gesny
• 30 ml (2 e) olyfolie
• sout en swartpeper
• 1 groen brandrissie, fyngekap
• 2 knoffelhuisies, fyngekap
• 5 ml (1 t) komyn, fyngemaal
• 1 x 400 g blikkie-kekerertjies, gedreineer
• 80 g bulgur (bulgur wheat), in 1 k kookwater geweek
• hand vol koljander, gekap
• hand vol babaspinasie, gekap
• 40 g spelt of gewone koekmeel
• 200 g fetakaas, ruweg gekrummel
• olie vir vlakbraai

Beetdoopsous
• 15 ml (1 e) olyfolie
• 2 knoffelhuisies, fyngekap
• 2 cm-gemmerstukkie, fyngekap
• 2 cm-borriestukkie, fyngekap
• 1 klein groen brandrissie, fyngekap
• 5 ml (1 t) komyn, fyngemaal
• 100 g gekookte beet, in blokkies gesny
• 250 ml (1 k) volroomjogurt

Metode

1 Voorverhit die oond tot 200 °C. Pak die botterskorsieblokkies op ’n oondpan uit. Gooi die olyfolie oor en geur met sout en swartpeper. Rooster vir 35-40 min. of tot goudkleurig en gaar. Laat dit afkoel.
2 Verwerk die botterskorsie, brandrissie, knoffel, komyn, kekerertjies, bulgur, koljander, spinasie en speltmeel in ’n voedselverwerker tot goed gemeng. Voeg die fetakaas by en geur met sout en swartpeper. Sit vir 1 uur in die yskas.
3 Rol die botterskorsiemengsel in happiegrootte-balletjies.
4 Verhit die olie in ’n pan oor matige hitte. Braai die falafels vir 4-5 min. aan elke kant, of tot goudkleurig.

Doopsous
5 Verhit die olyfolie oor matige hitte en braai die knoffel, gemmer, borrie, brandrissie en komyn vir 2 min. daarin of tot geurig.
6 Verwerk die geurmengsel, beet en jogurt in ’n voedselverwerker tot glad. Geur met sout en swartpeper.
7 Sit die falafels saam met die doopsous voor.

Lees nog: Gekaramelliseerde ryspoeding

Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

Skop Swart Vrydag sterk af met MSI se beste aanbiedinge: Skootrekenaars vir speel en werk teen ongelooflike pryse!

Of jy op soek is na ’n kragtige skootrekenaar om meer as een taak mee…

18 hours Gelede

7 dinge wat jy moet weet om die regte matras te koop

Om ’n matras aan te skaf is een van die duurste beleggings wat jy sal…

20 hours Gelede

Blitsige roomys

Bestanddele   500 ml (2 k) gevriesde bessies 500 ml (2 k) volroom- Griekse jogurt…

21 hours Gelede

Ontmoet Herman Bosman – ‘Wie word ’n miljoenêr’ se heel eerste miljoenêr!

Iemand het uiteindelik kykNET se miljoenrandvraag op die gewilde vasvraprogram Wie word ’n miljoenêr? beantwoord.  …

22 hours Gelede

4 dapper stappe wat jy nou kan neem om gelukkiger te wees

Maak werk van dié kwessies en kry weer woema terug! #rrTussenOns

2 days Gelede

Mia le Roux onthul hoe vertigo haar deelname aan Mej. Heelal gefnuik het

Die huidige Mej. Suid-Afrika, Mia le Roux, het vandag in ’n video op sosiale media…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.