Laekoolhidraat-rolletjies
• 150 g amandelmeel
• 40 g fyn gemaalde psyllium husks (dop), koop gemaal, of maal in ’n koffiemeule
• 60 g klappermeel
• 75 g gemaalde vlassaad (flaxseed) fyn gemaal met ’n koffiemeule
• 10 ml (2 t) kremetart
• 5 ml (1 t) koeksoda
• 5 ml (1 t) sout
• 6 eierwitte
• 2 eiers
• 500 ml (2 k) kookwater
• 80 ml (? k) sesamsaad
Frikkadelle
• 30 ml gemaalde psyllium husks
• 125 ml (½ k) volroomjogurt
• ’n bietjie volroommelk
• 10 ml (2 t) mosterdpoeier
• 10 ml (2 t) fyn gekapte knoffel
• gerasperde skil van
1 suurlemoen
• 2 kg beesmaalvleis
• 1 skyf fetakaas, gekrummel
• 60 ml (¼ k) olyfolie
Broodjies
1 Verhit die oond tot 175 °C.
2 Voer ’n bakplaat met bak-papier uit.
3 Meng al die droë bestanddele in ’n groot mengbak.
4 Klits die eiers tot skuimerig en voeg die eier by die droë bestanddele. Voeg die kookwater by en meng. Laat die mengsel effens afkoel.
5 Verdeel die mengsel in 8 en maak rolletjies met jou hande.
6 Sit op die bakplaat, strooi sesamsaad oor en bak vir 45 min. of tot goudkleurig en gaar.
Frikkadelle
1 Meng al die bestanddele behalwe die olyfolie in ’n groot mengbak. Geur met sout.
2 Maak frikkadelle die grootte van tennisballe. Druk plat en smeer alkant met olyfolie. Braai vir 12 min. aan elke kant, of tot gaar.
3 Sit voor op die broodrolletjies met slaaiblare, gesnyde tamaties, rooi-ui en avokado.
MSI is opgewonde om ons eksklusiewe vakansieverkope aan te kondig, wat van 10 Desember tot…
Die lewe is te kort om al jou eie foute te maak. Leer by ander…
Los jy jou potjies se deksels oop of staan jou skoonheidsprodukte in die son? Dan…
Maak hierdie maklike gemmerbier - dit bevat nie gis nie! Dis die heerlikste afkoel-drankie.
Vonkelwyn is ryk aan geskiedenis Die tradisie om met vonkelwyn iets te vier word histories…
Met hierdie wenke sal jy soggens die spreekwoordelike gousblom eerder as die molshoop wees, al…
Hierdie webwerf gebruik koekies.