kategorieë: GebakKosNagereg

Bo-Kaap se bobaas-kok André Hill deel sy gunsteling-resep vir Valentynsdag

Aan die stuur van die Radisson RED Waterfront se opwindende kulinêre toneel is Uitvoerende Sjef André Hill, ’n kreatiewe visionêr wie sy geregte graag met romantiese geure en storievertelling kombineer. Vir Sjef André gaan kos oor samesyn, die viering van liefde en spesiale oomblikke.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Sjef André het in Kaapstad se ikoniese Bo-Kaap-woonbuurt en tussen die troosryke geure van Kaap-Maleise kookkuns grootgeword. Sy familiehuis se geliefde kombuis was altyd ‘n plek waar familie kon saamwees. Al was ’n loopbaan in die kombuis nie sy aanvanklike plan nie, het ’n toevallige internskap die deur na sy kulinêre toekoms oopgemaak. Meer as twee dekades later weerspieël sy werk steeds sy respek vir ou tradisies en instink vir innovasie.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Sjef André Hill. (Foto: Verskaf)

Sy spyskaarte vang Kaapstad se uitsonderlike kulinêre identiteit perfek vas—van verwerkte familieresepte wat jou na jou huis laat verlang tot wêreldskeppings wat met ’n tikkie plaaslike insette bedien word. Of dit nou sy Big Dipper-burger met bhaji-uie en spesery-pepersalsa is, of ’n pragtige nagereg, sy geregte spreek die universele taal van liefde deur kos.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Wanneer hy nie in die kombuis besig is om sy towerkrag te skep nie, vind Sjef André inspirasie in Kaapstad se buitelug-kosmarkte waar hy plaaslike kookkuns ontdek, met ander kokke idees uitruil, en die geskiedenis van Suid-Afrikaanse bestanddele leer ken.

Vir Valentynsdag het hy hierdie eenvoudige maar gesogte nagereg geskep—een wat praat van troos, saamwees, en romanse:

Heuning-sponsresep

Bestanddele vir heuning-spons

  • 220g koekmeel
  • 7g bakpoeier
  • 3g sout
  • 2g koeksoda
  • 170g heuning
  • 115g sonneblomolie
  • 110g suiker
  • 40g stroopsuiker
  • 2 eiers
  • 180ml melk

Metode

  1. Klits suiker, heuning, olie en eiers tot lig en donsig.
  2. Vou die droë bestanddele in.
  3. Voeg laastens die melk by.
  4. Bak teen 160°C vir 18–20 minute in 120g vorms. Toets met ’n pen; wanneer dit skoon uitkom, borsel liggies tot dit blink.

Stroop

  • 250ml melk
  • 150ml botter
  • 80g heuning
  • 1 knippie sout
  • 1 teelepel vanielje-ekstrak

Geroosterde appelkose

  • Ontpitte rou appelkose, in helftes gesny
  • 4 eetlepels bruinsuiker
  • 2 teelepels gemmerpoeier
  • Maldonsout

Metode

  1. Plaas appelkose met die gesnyde kant na bo op ’n bakplaat, strooi suiker oor, en rooster onder die oond se rooster tot gekarameliseer en sag.

Klapperkrummels (Maak ’n groter hoeveelheid en stoor in vakuumsakke)

  • 200g bruinsuiker
  • 200g botter
  • 200g gerasperde klapper
  • 200g meel
  • 1 knippie sout

Metode

  1. Meng met ’n K-klitser.
  2. Plaas op bakplate en bak teen 140°C, roer af en toe tot goudbruin.

Om klaar te maak

  1. Verhit die heuning-spons.
  2. Bedien met ’n lepel dubbelroom-jogurt, geroosterde appelkose, en ’n drup van die glans.
  3. Bedek met klapperkrummels.

Lees ook: Beste, maklikste sjokoladekoek!

Deel
Gepubliseer deur
Karlien Meiring

Onlangse plasings

Voel jou tiener eensaam?

Al meer tieners en jong volwassenes erken hulle is eensaam. Waarop moet ouers bedag wees?

1 day Gelede

Spaanse chorizo-pasta

Genoeg vir 6.   Bestanddele   15 ml (1 e) olyfolie 100 g repiesspek, in…

1 day Gelede

6 dinge wat jy nou in jou tuin moet doen om voor te berei vir die winter

Ons het by Julie van Deventer van Stilbaai se Busy Lizzie tuinbouklub gaan kers opsteek.

1 day Gelede

ontbytSAKE vier 25 jaar!

Suid-Afrika se geliefde sake- en kuierprogram, ontbytSAKE, het op 7 April ’n kwarteeu op die…

1 day Gelede

Nuwe dokumentêre kykNET-reeks oor die geskiedenis van Afrikaans gaan jou nuwe oë en ore gee

Almal wat Afrikaans praat, ken ’n storie oor waar hulle en die taal vandaan kom,…

1 day Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Nadia Beukes oor haar eerste rol as regisseur in nuwe teaterproduksie

Nadia Beukes, wat bekend vir haar veelsydige loopbaan as aktrise, stemkunstenaar en televisie-aanbieder is, het…

1 day Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.