kategorieë: KosSomerkos

Bloubessie-en-jogurt-yslollies

Genoeg vir 24,

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
  • 375 g bloubessies
  • 60 ml (¼ k) strooisuiker
  • 30 ml (2 e) suurlemoensap
  • 625 ml (2½ k) ongegeurde laevetjogurt

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Metode

  1. Kook die bloubessies, strooisuiker en suurlemoensap vir 10-12 min. in ’n klein kastrol tot stroperig. Haal van die hitte af en laat afkoel.
  2. Skep die jogurt in ’n mengbak en roer die afgekoelde bessiemengsel liggies deur.
  3. Verdeel die mengsel tussen 6 yslolliehouers, of ander glasies. Druk houtstokkies in die middel van elke lollie en sit vir 4-5 uur of oornag in die vrieskas.
  4. Haal ’n paar minute voor opdiening uit die vrieskas en lig versigtig uit die yslolliehouer. Eet dadelik.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Net drie spanne oor ná stormagtige braai-uitdaging

In die 11de episode van Kokkedoor Vuur & Vlam, kykNET se spannende koswerklikheidsreeks, word die…

2 days Gelede

Pak jou somerlinne só weg

Die verandering van somer na herfs beteken dat somer-beddegoed deeglik gestoor moet word tot die…

2 days Gelede

Foute wat jy moet vermy wanneer jy jou slimfoon laai

Deur Jade Rhode   As jy opgemerk het dat jou foon doodgaan na 'n kort…

2 days Gelede

Was jou grimeerkwassies só

Vraag Moet ek my my grimeerkwassies was, en hoe gereeld?  - Tirsa van Staden Lees…

2 days Gelede

‘The Mommy Club’ se Ansu Viljoen: ‘Nie almal is bedoel om in jou binnekring te wees nie’

Showmax se gewilde werklikheidsreeks, The Mommy Club: Van die Hoofstad bied ’n vars, maar soms…

2 days Gelede

Suurlemoen-en-klapper-skywe

Resep deur Vickie de Beer

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.