kategorieë: KosSomerkos

Bloubessie-en-jogurt-yslollies

Genoeg vir 24,

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
  • 375 g bloubessies
  • 60 ml (¼ k) strooisuiker
  • 30 ml (2 e) suurlemoensap
  • 625 ml (2½ k) ongegeurde laevetjogurt

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Metode

  1. Kook die bloubessies, strooisuiker en suurlemoensap vir 10-12 min. in ’n klein kastrol tot stroperig. Haal van die hitte af en laat afkoel.
  2. Skep die jogurt in ’n mengbak en roer die afgekoelde bessiemengsel liggies deur.
  3. Verdeel die mengsel tussen 6 yslolliehouers, of ander glasies. Druk houtstokkies in die middel van elke lollie en sit vir 4-5 uur of oornag in die vrieskas.
  4. Haal ’n paar minute voor opdiening uit die vrieskas en lig versigtig uit die yslolliehouer. Eet dadelik.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Skuinskoek

Genoeg vir 8   Bestanddele   625 ml (2½ k) koekmeel 125 ml (½ k)…

1 day Gelede

Vinnige Peppermint Crisp-tert

Mev. Sannie Bosman van Pretoria was in Mei, 2005 ons Teetydtreffer-wenner vir haar lekker vinnige…

1 day Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Anton Goosen oor die verloop van tyd en sy nuwe musiek

Die Liedjieboer Anton Goosen is terug met ’n storie wat die hart tref. Anton, een…

1 day Gelede

Die beste wenke om jou huis en lewe uit te sorteer

Die voordele wat ontklottering vir ons inhou, word wyd besing. Om te ontklotter beteken nie…

1 day Gelede

9 tekens wat wys jy is dower as wat jy dink

Dink gou oor hierdie vraag: Moet jy mense sien om hulle te kan hoor? Dan…

1 day Gelede

Bak op vuur? ‘Kokkedoor’-wenspan deel hul wenresep

  Dit was die woorde waarmee glanssjef Bertus Basson die deelnemers aan vanjaar se naelbyt-seisoen…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.