Bloubessie-en-jogurt-yslollies
Serves: Genoeg vir 24
Nutrition facts:
200 calories
20 grams fat
Ingredients
- 375 g bloubessies
- 60 ml (¼ k) strooisuiker
- 30 ml (2 e) suurlemoensap
- 625 ml (2½ k) ongegeurde laevetjogurt
Instructions
1 Kook die bloubessies, strooisuiker en suurlemoensap vir 10-12 min. in ’n klein kastrol tot stroperig. Haal van die hitte af en laat afkoel.
2 Skep die jogurt in ’n mengbak en roer die afgekoelde bessiemengsel liggies deur.
3 Verdeel die mengsel tussen 6 yslolliehouers, of ander glasies. Druk houtstokkies in die middel van elke lollie en sit vir 4-5 uur of oornag in die vrieskas.
4 Haal ’n paar minute voor opdiening uit die vrieskas en lig versigtig uit die yslolliehouer. Eet dadelik.
Rooi Rose
Lees Meer
Varkrafeltjie-vleis met karamelpynappels
13/12/2024
Waatlemoen-pizza met gebraaide feta
15/11/2024
Tropiese klapper-smoothie
29/10/2024