Blitsvinnige spek en groente quiches

Resep deur Vickie de Beer. Foto Lee Schwagele crphotographic.co.za

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Spesery geroosterde groente

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  • 1 t (5 ml) fyngekapte knoffel
  • 1 t (5 ml) komyn
  • 1 t (5 ml) vinkelsaadjies
  • 1 t (5 ml) koljandersaad
  • ½ t (2,5 ml) gerookte paprika
  • ½ k (125 ml) olyfolie
  • 1 groot patat, skoongeskrop en in blokke opgesny
  • 6-8 babawortels
  • 3 rooi-uie, in kwarte gesny
  • 1 blomkool en 1 broccoli, in blommetjies gesny
  • 3 e (45 ml) olyfolie
  • 400 g haloumi, in 3 cm-blokke gesny
  • ¼ k (60 ml) elk pampoensaad, sonneblomsaad en gevlokte amandels

Spek en groente quiches

Bêre vir 2 dae in die yskas in ’n digsluitende houer.

Metode

Spesery geroosterde groente

  1. Verhit die oond tot 200 ˚C.
  2. Meng die knoffel, komyn, vinkel, koljander, gerookte paprika en olyfolie in ’n groot mengbak.
  3. Voeg die groente by die spesery-olie, meng goed en skep in ’n groot oondpan.
  4. Rooster die groente vir 30-40 min, of tot gaar. Voeg die haloumi en saadjies by as daar 10 min. van die roostertyd oor is.
  5. Haal uit en laat afkoel voordat jy dit vir die week in ’n digsluitende houer bêre.

Spek en groente quiches

  1. Verhit die oond tot 180˚C. Sit 6 repies spek op ’n bakplaat en bak vir 10 min. tot gaar (nie bros nie).
  2. Spuit ’n muffinpannetjie met 6 holtes met kleefwerende kossproei.
  3. Meng 3 liggies geklitste eiers, ¼ k (60 ml) room, 1 k (grof gekapte) van die geroosterde groente (*sien resep bo) en ’n hand vol gekapte vars basiliekruid in ’n mengbak. Geur met sout en swartpeper.
  4. Vou ’n spekrepie in elke holte en vul elke holte ¾ met die eier-en-groente-mengsel. Bak vir 15-20 min. of tot gaar.
Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

Duncan Johnson oor ‘Skemergrond’ se skurk: ‘My waardes verskil hemelsbreed van Beeno s’n’

    In die wêreld van televisie en teater is die rol van die skurk…

1 hour Gelede

Skuinskoek

Genoeg vir 8   Bestanddele   625 ml (2½ k) koekmeel 125 ml (½ k)…

3 days Gelede

Vinnige Peppermint Crisp-tert

Mev. Sannie Bosman van Pretoria was in Mei, 2005 ons Teetydtreffer-wenner vir haar lekker vinnige…

3 days Gelede

Vyf-vinnige-vrae met Anton Goosen oor die verloop van tyd en sy nuwe musiek

Die Liedjieboer Anton Goosen is terug met ’n storie wat die hart tref. Anton, een…

3 days Gelede

Die beste wenke om jou huis en lewe uit te sorteer

Die voordele wat ontklottering vir ons inhou, word wyd besing. Om te ontklotter beteken nie…

3 days Gelede

9 tekens wat wys jy is dower as wat jy dink

Dink gou oor hierdie vraag: Moet jy mense sien om hulle te kan hoor? Dan…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.