Blitsvinnige spek en groente quiches

Resep deur Vickie de Beer. Foto Lee Schwagele crphotographic.co.za

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Spesery geroosterde groente

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  • 1 t (5 ml) fyngekapte knoffel
  • 1 t (5 ml) komyn
  • 1 t (5 ml) vinkelsaadjies
  • 1 t (5 ml) koljandersaad
  • ½ t (2,5 ml) gerookte paprika
  • ½ k (125 ml) olyfolie
  • 1 groot patat, skoongeskrop en in blokke opgesny
  • 6-8 babawortels
  • 3 rooi-uie, in kwarte gesny
  • 1 blomkool en 1 broccoli, in blommetjies gesny
  • 3 e (45 ml) olyfolie
  • 400 g haloumi, in 3 cm-blokke gesny
  • ¼ k (60 ml) elk pampoensaad, sonneblomsaad en gevlokte amandels

Spek en groente quiches

Bêre vir 2 dae in die yskas in ’n digsluitende houer.

Metode

Spesery geroosterde groente

  1. Verhit die oond tot 200 ˚C.
  2. Meng die knoffel, komyn, vinkel, koljander, gerookte paprika en olyfolie in ’n groot mengbak.
  3. Voeg die groente by die spesery-olie, meng goed en skep in ’n groot oondpan.
  4. Rooster die groente vir 30-40 min, of tot gaar. Voeg die haloumi en saadjies by as daar 10 min. van die roostertyd oor is.
  5. Haal uit en laat afkoel voordat jy dit vir die week in ’n digsluitende houer bêre.

Spek en groente quiches

  1. Verhit die oond tot 180˚C. Sit 6 repies spek op ’n bakplaat en bak vir 10 min. tot gaar (nie bros nie).
  2. Spuit ’n muffinpannetjie met 6 holtes met kleefwerende kossproei.
  3. Meng 3 liggies geklitste eiers, ¼ k (60 ml) room, 1 k (grof gekapte) van die geroosterde groente (*sien resep bo) en ’n hand vol gekapte vars basiliekruid in ’n mengbak. Geur met sout en swartpeper.
  4. Vou ’n spekrepie in elke holte en vul elke holte ¾ met die eier-en-groente-mengsel. Bak vir 15-20 min. of tot gaar.
Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

Geroosterde pampoenskywe met tiemie-en-parmesaan-granola

Granola is deesdae nie net meer vir ontbyt bedoel nie. Hierdie krakerige kombinasie van sade…

1 day Gelede

‘The Mommy Club: Van die Hoofstad’: Ontmoet die glansryke vroue van die splinternuwe werklikheidsreeks

Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…

1 day Gelede

Appel-peer-en-karamel-tert

Genoeg vir 8       Bestanddele   Tertdeeg 375 g koekmeel  2,5 ml (½…

1 day Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Klein vissies kelder een span en laat ’n ander span juig!

In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…

2 days Gelede

Suid-Afrika skitter by Louvre Abu Dhabi

Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi    …

2 days Gelede

Hoe om brandrissie-olie te maak

Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.