• 1 groot patat, skoongeskrop en in blokke opgesny
• 6-8 babawortels
• 3 rooi-uie, in kwarte gesny
• 1 blomkool en 1 broccoli, in blommetjies gesny
• 3 e (45 ml) olyfolie
• 400 g haloumi, in 3 cm-blokke gesny
• ¼ k (60 ml) elk pampoensaad, sonneblomsaad en gevlokte amandels
Spek en groente quiches
Bêre vir 2 dae in die yskas in ’n digsluitende houer.
Instructions
Spesery geroosterde groente
1 Verhit die oond tot 200 ˚C. 2 Meng die knoffel, komyn, vinkel, koljander, gerookte paprika en olyfolie in ’n groot mengbak. 3 Voeg die groente by die spesery-olie, meng goed en skep in ’n groot oondpan. 4 Rooster die groente vir 30-40 min, of tot gaar. Voeg die haloumi en saadjies by as daar 10 min. van die roostertyd oor is. 5 Haal uit en laat afkoel voordat jy dit vir die week in ’n digsluitende houer bêre.
Spek en groente quiches
1 Verhit die oond tot 180˚C. Sit 6 repies spek op ’n bakplaat en bak vir 10 min. tot gaar (nie bros nie). 2 Spuit ’n muffinpannetjie met 6 holtes met kleefwerende kossproei. 3 Meng 3 liggies geklitste eiers, ¼ k (60 ml) room, 1 k (grof gekapte) van die geroosterde groente (*sien resep bo) en ’n hand vol gekapte vars basiliekruid in ’n mengbak. Geur met sout en swartpeper. 4 Vou ’n spekrepie in elke holte en vul elke holte ¾ met die eier-en-groente-mengsel. Bak vir 15-20 min. of tot gaar.