Blitsidees met perskes

Gebakte perskes met klapper en amandel

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Genoeg vir 6-8.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  1. Verhit die oond tot 200 °C.
  2. Sny 6 perskes middeldeur en sit op ’n bakplaat. Rooster vir 10-12 min. tot amper sag.
  3. Meng 1 styf geklitste eierwit, 30 ml (2 e) versiersuiker, 125 ml (1/2 k) amandelvlokke en 125 ml (1/2 k) klapper en skep bo-op die perskes.
  4. Bak vir nog 5-7 min. tot goudbruin.
  5. Sit met roomys en vars kruisement voor.

Nog perskeplesiere

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  • Panbraai halwe perskes in gelyke hoeveelhede botter en heuning tot karamelkleurig.
  • Posjeer 7-8 perskes in 600 ml water, 500 ml suiker en skil van 1 suurlemoen tot nét sag. Sit met dubbeldik-room voor.

Geurpasmaats

Gerookte vark, kruisement, jogurt, grenadella, lemoen, heuning, mango, bessies, pynappel, lemmetjie, amandel, kaneel, gemmer, brandrissie.

Koop só

Kies ferm vrugte met ’n soet geur en geen sigbare kneusplekke nie. Namate die vrug verouder, sal die vel vol rimpels word. Skil dié vrugte en stowe vir ander gebruike.


Bêre só

Haal die perskes uit die verpakking en hou by kamertempertuur. Sit ook van die vrugte op ’n laag kombuispapier in die groentelaai van die yskas om die rypwordingproses te vertraag. Perskes en nektariens kan gevries word en later in stowegeregte gebruik word.

Maak só

Sommige perskevariëteite het ’n lagie sagte haartjies. Vee die vrug met ’n droë lap om die haartjies af te vryf en spoel dan onder lopende water af. Sny middeldeur en draai in teenoorgestelde rigtings om van die pit los te maak. Gebruik die halwes of sny in skyfies.

Gebruik só

Eet die vrug sommer so van die pit af, of sny in skyfies in slaaie.

  • Die lekkerkry van somer is in een geurige vrug saamgevang met sap wat spat en ’n amperse surigheid op die tong.
  • Perskes is die wollerige soort steenvrug met die helder, sappige vlees. Nektariens is verwant aan perskes maar het ’n gladde skil en effense suurder geur.
  • Die vrugte is ryk aan vitamien A en C, hoog in vesel, kalium, yster en magnesium.
  • Droëperskes is peuselkos vir vinnige energie.
Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

Slim maniere om minder sout te gebruik

Ons kyk hoej jy, as vernuftige tuissjef, heerlike smake met minder sout kan optower én…

10 hours Gelede

Drie goed wat jy oor ‘Suidooster’ se stormagtige April móét weet

Dit blyk ’n paar Ruiterbosch-inwoners gaan in April vir die gek gehou word danksy allerhande…

11 hours Gelede

Van Siprus se skaduwees tot Aronspoort se geheime – twee verhale vol liefde en gevaar

Wanneer gevaar met romanse gekombineer word, is ’n boek nie net ’n storie nie, maar…

1 day Gelede

Kom Clarens toe vir die kunstefees op 1 Mei!

Die fees word vanjaar van 1 tot 4 Mei gehou.    [gallery columns="2" size="medium" ids="151862,151861"]…

1 day Gelede

Bak vir Eid al-Fitr: Groot dinge gebeur as daar tradisie, samehorigheid en soet vieringe is

Die kern van hierdie tradisie is die kuns daarvan om so te bak dat eenvoudige…

1 day Gelede

Duncan Johnson oor ‘Skemergrond’ se skurk: ‘My waardes verskil hemelsbreed van Beeno s’n’

    In die wêreld van televisie en teater is die rol van die skurk…

1 day Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.