kategorieë: KosNagereg

Bill Granger se ryk piesang-karamelpoeding

Bill Granger se ryk piesang-karamelpoeding deur Vickie de Beer

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

6 porsies

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Bestanddele:

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  • 150 g (1 k) koekmeel
  • 110 g (½ k) strooisuiker
  • 1 ml (¼ t) sout
  • 15 ml (1 e) bakpoeier
  • 1 groot ryp piesang, fyn gedruk
  • 200 ml (¾ k +1 e) melk<
  • 85 g (90 ml) botter, gesmelt
  • 1 eier, liggies geklits
  • 5 ml (1 t) vanieljegeursel

Sous:

  • 200 g (¾ k) Selati Muscovado (of sagte bruinsuiker)
  • 60 ml (¼ k) goue stroop
  • 250 ml (1 k) kookwater

Metode:

Voorverhit die oond tot 180 ºC. Smeer ’n ronde, oondvaste bak met ’n inhoudsmaat van 1,5 liter met botter of spuit met kleefwerende kossproei.

  1. Sif die meel, strooisuiker, sout en bakpoeier saam in ’n groot mengbak. Voeg die piesang, melk, botter, eier en vanielje by en meng goed. Giet die beslag in die oondvaste bak en hou eenkant.
  2. Verhit solank die bruinsuiker, goue stroop en ’n koppie kookwater oor matige hitte tot kookpunt.
  3. Giet die sous versigtig oor die agterkant van ’n eetlepel oor die beslag en bak vir 30 – 40 min. tot goudbruin. Haal die poeding uit die oond en sit voor met vla of vanieljeroomys.

Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck

Onlangse plasings

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Net drie spanne oor ná stormagtige braai-uitdaging

In die 11de episode van Kokkedoor Vuur & Vlam, kykNET se spannende koswerklikheidsreeks, word die…

2 days Gelede

Pak jou somerlinne só weg

Die verandering van somer na herfs beteken dat somer-beddegoed deeglik gestoor moet word tot die…

2 days Gelede

Foute wat jy moet vermy wanneer jy jou slimfoon laai

Deur Jade Rhode   As jy opgemerk het dat jou foon doodgaan na 'n kort…

2 days Gelede

Was jou grimeerkwassies só

Vraag Moet ek my my grimeerkwassies was, en hoe gereeld?  - Tirsa van Staden Lees…

2 days Gelede

‘The Mommy Club’ se Ansu Viljoen: ‘Nie almal is bedoel om in jou binnekring te wees nie’

Showmax se gewilde werklikheidsreeks, The Mommy Club: Van die Hoofstad bied ’n vars, maar soms…

2 days Gelede

Suurlemoen-en-klapper-skywe

Resep deur Vickie de Beer

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.