kategorieë: KosNagereg

Bill Granger se ryk piesang-karamelpoeding

Bill Granger se ryk piesang-karamelpoeding deur Vickie de Beer

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

6 porsies

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Bestanddele:

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  • 150 g (1 k) koekmeel
  • 110 g (½ k) strooisuiker
  • 1 ml (¼ t) sout
  • 15 ml (1 e) bakpoeier
  • 1 groot ryp piesang, fyn gedruk
  • 200 ml (¾ k +1 e) melk<
  • 85 g (90 ml) botter, gesmelt
  • 1 eier, liggies geklits
  • 5 ml (1 t) vanieljegeursel

Sous:

  • 200 g (¾ k) Selati Muscovado (of sagte bruinsuiker)
  • 60 ml (¼ k) goue stroop
  • 250 ml (1 k) kookwater

Metode:

Voorverhit die oond tot 180 ºC. Smeer ’n ronde, oondvaste bak met ’n inhoudsmaat van 1,5 liter met botter of spuit met kleefwerende kossproei.

  1. Sif die meel, strooisuiker, sout en bakpoeier saam in ’n groot mengbak. Voeg die piesang, melk, botter, eier en vanielje by en meng goed. Giet die beslag in die oondvaste bak en hou eenkant.
  2. Verhit solank die bruinsuiker, goue stroop en ’n koppie kookwater oor matige hitte tot kookpunt.
  3. Giet die sous versigtig oor die agterkant van ’n eetlepel oor die beslag en bak vir 30 – 40 min. tot goudbruin. Haal die poeding uit die oond en sit voor met vla of vanieljeroomys.

Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck

Onlangse plasings

Vier die lewe! Drie vroue vertel hoe, en waarom, dit nodig is

Deur Maretha Botes   Dewitt Jones het 20 jaar lank foto’s vir  National Geographic geneem.…

17 hours Gelede

Nuwe gesig in ‘Skemergrond’: ‘Kirby bring baie pret én hartseer saam met haar’

Chanté Grainger, die talentvolle aktrise wat bekend is vir haar rolle in, onder meer, Arendsvlei, Suidooster en Summertide, maak…

17 hours Gelede

10 redes waarom jy die Maart-uitgawe van rooi rose móét lees!

  ‘Ek is ’n skrywer’ Haar lewe lank al het Margaret Gardiner haar drome…

4 days Gelede

Bloubessie-en-jogurt-yslollies

Wat is lekkerder as ’n yskoue yslollie op ’n warm somersdag? Probeer ons lekker resep…

4 days Gelede

Tamatietert

Hierdie is my vriendin Anita se smullekker resep. Genoeg vir vier.

4 days Gelede

Oosterse waatlemoenslaai

Wat is somer sonder slaai? Hierdie Oosterse waatlemoenslaai sal jou mond behoorlik laat water. Resep…

4 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.