kategorieë: GebakKos

Bessietert

Genoeg vir 1 groot bessietert met deeg oor.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Basiese soet deeg

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Een maklike soet deeg vir drie lekker idees. Ons het die deeg twee keer gemaak vir al ons piekniektertjies. Die deeg vries ook baie goed. (Resep uit “Bakes” deur Tina Bester)

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  • 225 g botter
  • 200 g strooisuiker
  • 2 groot eiers
  • 500 g meel

Bessietert

Genoeg vir 1 tert van 27 cm

  • 180 ml suiker
  • 35 ml mielieblom
  • knypie sout
  • 1 kg vars bessies, soos ontpitte kersies, aarbeie, frambose en bloubessies, opgesny
  • 60 ml Amaretto (amandellikeur) of brandewyn
  • 30 ml uitgedrukte sap van 1 suurlemoen eierglaseersel
  • 1 eier en ’n knypie sout, liggies geklop

Metode

Basiese soet deeg

  1. Meng die botter en suiker goed in ’n voedselverwerker. Voeg die eiers een vir een by terwyl die masjien aan is.
  2. Voeg die meel by en meng tot dit net begin bymekaarkom. Keer op ’n skoon, meelbestrooide werkvlak uit.
  3. Druk die deeg met jou hande bymekaar en vorm in ’n plat skyf.
  4. Draai goed toe met kleefplastiek en laat vir 30 min. in die yskas rus. (Jy kan die deeg ook in die stadium vries.)

Bessietert

Voorverhit die oond tot 200 °C.

  1. Meng die suiker, sout en mielieblom in ’n middelslagbak.
  2. Voeg die res van die bestanddele by en meng deur. Laat staan eenkant.
  3. Rol die deeg dun uit op ’n skoon, meelbestrooide werkvlak.
  4. Voer ’n 27 cm-tertpan met die deeg uit. Prik die boom. Druk die res van die deeg bymekaar, rol weer uit en sny die deeg in stroke van 2 cm, lank genoeg om oor die pan te pas.
  5. Skep die bessievulsel in die tertpan en pak die deegstroke in ’n weefpatroon op die tert. Smeer goed met eierglaseersel.
  6. Bedek die buiterand van die tert met stroke foelie en bak vir 15 min. Haal die foelie af en bak vir nog 10-15 min. tot goudbruin.
Deel
Gepubliseer deur
Anelle Tewson

Onlangse plasings

Slim maniere om minder sout te gebruik

Ons kyk hoej jy, as vernuftige tuissjef, heerlike smake met minder sout kan optower én…

10 hours Gelede

Drie goed wat jy oor ‘Suidooster’ se stormagtige April móét weet

Dit blyk ’n paar Ruiterbosch-inwoners gaan in April vir die gek gehou word danksy allerhande…

11 hours Gelede

Van Siprus se skaduwees tot Aronspoort se geheime – twee verhale vol liefde en gevaar

Wanneer gevaar met romanse gekombineer word, is ’n boek nie net ’n storie nie, maar…

1 day Gelede

Kom Clarens toe vir die kunstefees op 1 Mei!

Die fees word vanjaar van 1 tot 4 Mei gehou.    [gallery columns="2" size="medium" ids="151862,151861"]…

1 day Gelede

Bak vir Eid al-Fitr: Groot dinge gebeur as daar tradisie, samehorigheid en soet vieringe is

Die kern van hierdie tradisie is die kuns daarvan om so te bak dat eenvoudige…

1 day Gelede

Duncan Johnson oor ‘Skemergrond’ se skurk: ‘My waardes verskil hemelsbreed van Beeno s’n’

    In die wêreld van televisie en teater is die rol van die skurk…

1 day Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.