kategorieë: GebakKosSomerkos

Bessiestroop-en-meringue-bakkies

Basiese meringue-resep

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Genoeg vir een middelslag-pawlowa. Ek verdubbel gewoonlik die resep om ’n lekker groot pawlowa vir 8-10 mense te maak.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
  • 200 g suiker
  • 4 eierwitte
  • knypie sout
  • knypie kremetart

1  Voorverhit die oond tot 110 °C. Voer ’n bakplaat met bakpapier uit.
2  Klits die sout, kremetart en eierwitte met ’n elektriese klitser of in ’n staanmenger tot stywepuntstadium.
3  Gooi 45 ml (3 e) van die suiker by en klop vir sowat 1-2 min. tot die eierwitte glansend wit is en weer punte maak.
4  Gooi die res van die suiker stadig by en klits deurentyd tot die suiker goed ingemeng is. Die eierwit moet dik en glansend wees en stywe punte maak.
5  Skep groot lepels vol van die meringue op mekaar in die middel van die bakplaat. Vorm met die agterkant van ’n lepel ’n groot gepofte sirkel wat effens induik in die middel.
6  Bak vir 1-1½ uur tot die meringue krakerig en gaar is, maar nie verkleur nie.
7  Indien dit nog sag is as jy liggies met jou vingerpunte daaraan raak, kan jy die temperatuur na 60 °C afdraai en vir nog ’n halfuur bak.
8  Skakel die oond af en droog verder in die warm oond uit tot droog en krakerig.
9  Laat heeltemal afkoel op ’n afkoelrak.
10 Bêre die meringues in ’n lugdigte houer. Strooi eers ’n dun lagie suiker onderin die houer en voer met bakpapier uit – dit keer dat die meringues taai word.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Meringue-bakkies

Genoeg vir 6

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Hierdie lekker poedinkies kan jy met enige vrugte maak. Nektariens en perskes werk goed.

  • 1 hoeveelheid basiese meringuemengsel
  • 500 g bevrore, gemengde bessies
  • 250 ml (1 k) suiker
  • sap van ½ suurlemoen
  • dubbeldikroom vir opdiening

1  Voorverhit die oond tot 110 °C.
2  Kook die bevrore bessies, suiker en suurlemoensap in ’n kastrol tot stroperig. Laat afkoel.
3  Maak 1 hoeveelheid basiese meringue.
4  Skep die bessiestroop in kolwyntjiepapiertjies of klein ramekins.
5  Skep ’n groot lepel van die meringue op elk van die bessiebakkies en bak vir 20-25 min. tot die meringue gaar en krakerig is, maar nie verkleur nie.
6  Sit die poedinkies met skeppies dubbeldikroom voor.

Deel
Gepubliseer deur
Anelle Tewson

Onlangse plasings

TSL Socks – trek hierdie somer jou sokkies op!

    Voëls Ons kouse met ’n voëltema het van ryk kleure en teksture tot…

10 hours Gelede

Nog ‘n Pretorius-pienkvoet op pad vir Simoné +5 ander bekendes wat 2025-babas verwag!

Simoné Pretorius is weer swanger, en in die wolke daaroor!   Die 34-jarige aktrise het…

11 hours Gelede

Maklike toevousampioenpasteitjies

Genoeg vir 4.    Bestanddele   10 ml (2 t) elk olie en botter 1…

15 hours Gelede

Nege ‘Suidooster’-sterre praat oor nege jaar se drama

Vandag is dit steeds een van die gewildste plaaslike produksies wat kykers saam laat swets,…

17 hours Gelede

Kry katte en honde ook Alzheimersiekte?

Kan my kat of hond ook Alzheimersiekte kry? Dis wat jy moet weet oor "canine…

4 days Gelede

Hoe om die kleredragreëls op uitnodigings te verstaan

Sodra jy dink jy het al die voorskrifte onder die knie, hoor jy daar is…

4 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.