kategorieë: KosNagereg

Bessie-rolpoeding

Genoeg vir 6

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bestanddele:

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • 500 ml (2 k) koekmeel
  • 10 ml (2 t) bakpoeier
  • 125 ml (½ k) botter
  • 2 eiers, geklits
  • 125 ml (½ k) melk
  • 125 ml (½ k) tuisgemaakte aarbeikonfyt
  • 200 g (hand vol) aarbeie, in skyfies gesny

Sous

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  • 375 ml (1 ½ k) kookwater
  • 250 ml (1 k) suiker
  • 30 ml (2 e) botter

Metode:

Voorverhit die oond tot 180 °C.

  1. Sif koekmeel en bakpoeier saam in ’n groot mengbak. Vryf die botter met jou vingerpunte in. Voeg die eiers by die melk en voeg stadig by die meel. Roer om ’n stywe deeg te vorm.
  2. Rol die deeg op ’n skoon, meelbestrooide werkvlak uit. Probeer dit redelik dun uitrol in ’n vierkant van sowat 30 cm x 30 cm. Smeer die konfyt oor en strooi die aarbeie oor. Rol netjies op en knyp die punte met jou vingers toe. Sit in ’n bak.
  3. Meng die bestanddele vir die sous. Gooi oor die poeding en bedek met foelie. Bak vir 1½ uur. Bak die poeding vir die laaste 20 min. sonder die foelie. Sit warm voor met ekstra vars bessies.
Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Geroosterde pampoenskywe met tiemie-en-parmesaan-granola

Granola is deesdae nie net meer vir ontbyt bedoel nie. Hierdie krakerige kombinasie van sade…

1 day Gelede

‘The Mommy Club: Van die Hoofstad’: Ontmoet die glansryke vroue van die splinternuwe werklikheidsreeks

Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…

1 day Gelede

Appel-peer-en-karamel-tert

Genoeg vir 8       Bestanddele   Tertdeeg 375 g koekmeel  2,5 ml (½…

2 days Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Klein vissies kelder een span en laat ’n ander span juig!

In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…

2 days Gelede

Suid-Afrika skitter by Louvre Abu Dhabi

Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi    …

2 days Gelede

Hoe om brandrissie-olie te maak

Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.