kategorieë: KosNagereg

Bessie-rolpoeding

Genoeg vir 6

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bestanddele:

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • 500 ml (2 k) koekmeel
  • 10 ml (2 t) bakpoeier
  • 125 ml (½ k) botter
  • 2 eiers, geklits
  • 125 ml (½ k) melk
  • 125 ml (½ k) tuisgemaakte aarbeikonfyt
  • 200 g (hand vol) aarbeie, in skyfies gesny

Sous

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  • 375 ml (1 ½ k) kookwater
  • 250 ml (1 k) suiker
  • 30 ml (2 e) botter

Metode:

Voorverhit die oond tot 180 °C.

  1. Sif koekmeel en bakpoeier saam in ’n groot mengbak. Vryf die botter met jou vingerpunte in. Voeg die eiers by die melk en voeg stadig by die meel. Roer om ’n stywe deeg te vorm.
  2. Rol die deeg op ’n skoon, meelbestrooide werkvlak uit. Probeer dit redelik dun uitrol in ’n vierkant van sowat 30 cm x 30 cm. Smeer die konfyt oor en strooi die aarbeie oor. Rol netjies op en knyp die punte met jou vingers toe. Sit in ’n bak.
  3. Meng die bestanddele vir die sous. Gooi oor die poeding en bedek met foelie. Bak vir 1½ uur. Bak die poeding vir die laaste 20 min. sonder die foelie. Sit warm voor met ekstra vars bessies.
Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Vier die lewe! Drie vroue vertel hoe, en waarom, dit nodig is

Deur Maretha Botes   Dewitt Jones het 20 jaar lank foto’s vir  National Geographic geneem.…

18 hours Gelede

Nuwe gesig in ‘Skemergrond’: ‘Kirby bring baie pret én hartseer saam met haar’

Chanté Grainger, die talentvolle aktrise wat bekend is vir haar rolle in, onder meer, Arendsvlei, Suidooster en Summertide, maak…

18 hours Gelede

10 redes waarom jy die Maart-uitgawe van rooi rose móét lees!

  ‘Ek is ’n skrywer’ Haar lewe lank al het Margaret Gardiner haar drome…

4 days Gelede

Bloubessie-en-jogurt-yslollies

Wat is lekkerder as ’n yskoue yslollie op ’n warm somersdag? Probeer ons lekker resep…

4 days Gelede

Tamatietert

Hierdie is my vriendin Anita se smullekker resep. Genoeg vir vier.

4 days Gelede

Oosterse waatlemoenslaai

Wat is somer sonder slaai? Hierdie Oosterse waatlemoenslaai sal jou mond behoorlik laat water. Resep…

4 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.